Sunt o persoană entuziată şi optimistă, aşa că mă bucur de fiecare dată când descopăr români care fac lucruri senzaţionale. Atât de senzaţionale, încât nici ei nu realizează asta. În acest caz e vorba de Bianca Ceramica din Ploieşti, singura firmă independentă din România producătoare de obiecte sanitare. Bianca Ceramica a fost înfiinţată în 1990 şi funcţionează în prima fabrică construită în România specializată în porţelan sanitar (1935). Oferta lor include de la lavoare şi până la vase wc şi bideuri. I-am descoperit la Frankfurt, la târgul ISH în 2011, unde am fost invitată de firma Kludi, una dintre cele mai importante companii producătoare de baterii de baie, baterii de bucătărie şi duşuri din lume.
Lavoarele de la Bianca Ceramica mi s-au părut excelente ca şi raport calitate-preţ. La târgul ISH Frankfurt au fost prezenţi în standul României cu modele colorate, care evident mi-au atras atenţia. Am aflat că firma poate face la comandă aceste lavoare, dar pentru proiecte mari, cum ar fi clădiri de birouri, complexuri rezidenţiale, hoteluri. Motivul este simplu: pigmenţii pentru ceramică sunt scumpi şi pentru comenzi mici preţurile ar fi nejustificat de mari. Dar important este că dacă au cereri ei le pot onora.
Dar dacă eşti în căutarea unor lavoare mai deosebite pe alb, le poţi găsi la Bianca Ceramica cu preţuri cuprinse între 50 şi 160 lei cu TVA (pentru modele duble şi de dimensiuni mari). Uite aici, pentru designeri şi arhitecţi, catalogul Bianca Ceramica lavoare speciale şi dimensiunile obiectelor. De asemenea, ei au un atelier special conceput pentru modelaj, deci dacă-ţi doreşti o formă anume de lavoar o poţi obţine cu specialiştii lor. Ia uite declaraţia oficială a celor de la Bianca Ceramica „Ca politica generală a companiei noastre, producem în exclusivitate pentru fiecare client produse unice agreate de comun acord, acesta politică de exclusivitate se bazează pe un contract semnat între părţi. Deţinem propriul atelier de design si modelaj.”
Oricum, intră în legătură cu ei, vizitează siteul Bianca Ceramica, cere o ofertă de preţ şi nu vei regreta. Magazinele unde găseşti sigur produsele lor sunt în Ploieşti şi Bucureşti.
p.s. Se foloseşte pentru baie termenul de lavoar şi nu chiuvetă, deoarece lavoarul este asociat cu spălatul pe faţă, pe când chiuveta este asociată cu activităţile de spălare a altor lucruri din casă (vasele :)). Ambele cuvinte, lavoar şi chiuvetă, provin din franceză, şi au sens distinctiv, respectiv lavoir – a spăla şi cuvette – castron, lighean.
2
Foarte frumoase si felicitari lor…dar si tie 🙂
Multumesc Alex!
superbe!!!
Da, si mie imi plac. Ma bucur ca le-am gasit.
Cum se poate face comanda sau cum se poate lua legătură cu un reprezentant??