Sistem de depozitare BESTÅ, gama de mare succes de la IKEA

In Decoratiuni, Shopping

Cele mai vandute produse IKEA in 2012

Sistem de depozitare BESTÅ, gama de mare succes de la IKEA

Sistem de depozitare BESTÅ, gama de mare succes de la IKEA, disponibil in magazin.

Gata, IKEA şi-a făcut bilanţul pe anul trecut (perioada 1 septembrie 2011- 31 august 2012) şi a dat publicităţii cifrele. Vânzările IKEA Group au crescut cu 9,5 %, adică aproape 27 de miliarde de euro la nivel global. Eu înţeleg că tocmai criza a determinat creşterea vânzărilor, oamenii alegând produsele IKEA pentru că sunt accesibile ca preţ, iar designul este atractiv. Dar un alt motiv este că IKEA, la nivel global, a continuat reducerea costurilor cu 20 % în ultimul deceniu şi, totodată, s-a concentrat pe îmbunătăţirea calităţii produselor din gamă. Ok, dar ce s-a întâmplat în România? Care au fost cele mai vândute produse?

Bucataria FAKTUM/ ABSTRAKT/ RUBRIK pret 8349 lei de la IKEA

Bucataria FAKTUM/ ABSTRAKT/ RUBRIK pret 8349 lei de la IKEA

În perioada amintită, 1 septembrie 2011 – 31 august 2012, din totalul produselor vândute la IKEA România, 56% au fost obiecte de mobilier şi 44% accesorii şi decoraţiuni. În ceea ce priveşte mobilierul, românii au preferat în 2011, deci în prima perioadă a colecţiei 2012, piesele de bucătărie, iar în anul 2012, până în toamna anului trecut, cele mai vândute au fost dulapurile de haine PAX.

Bucataria FAKTUM/ FAGERLAN 4373 lei de la IKEA

Bucataria FAKTUM/ FAGERLAN 4373 lei de la IKEA

Bucatarie FYNDIG 903 lei de la IKEA

Bucatarie FYNDIG 903 lei de la IKEA

Bucatarie FAKTUM GNOSJO APPLAD pret 6466 lei de la IKEA

Bucatarie FAKTUM /GNOSJO /APPLAD pret 6466 lei de la IKEA

În perioada amintită, au fost vândute 72.175 de dulapuri PAX! Acest lucru vorbeşte clar despre nevoile noastre ca români: ducem lipsă de spaţii de depozitare pentru că avem locuinţe mici. Dulapurile din gama PAX sunt disponibile în diferite variante, finisaje şi configuraţii interioare, ceea ce îi ajută pe mulţi dintre noi să aleagă cea mai bună soluţie pentru camerele modeste de bloc. Sunt 10 milioane de români care locuiesc la bloc, iar lipsa spaţiilor de depozitare este acută, chiar şi în locuinţele nou construite, aşa că suntem mulţi care ne dorim lucrurile bine organizate :).

Dulapuri din gama PAX de la IKEA cu pretul intre 510 lei (2 uşi) şi 2640 lei (cu usi glisante)

Dulapuri din gama PAX de la IKEA cu pretul intre 510 lei (2 uşi) şi 2640 lei (cu usi glisante)

Din categoria decoraţiunilor şi accesorilor, cele mai bine vândute au fost aşa: familia de tigăi, oale, borcane şi ustensile de bucătărie din gama IKEA 365+, totalizând 226.532 de bucăţi! O a doua concluzie: ne place să gătim acasă sau pur şi simplu este mai economic să mâncăm acasă decât în oraş. Indiferent de motiv, mie îmi place să cred că mulţi dintre noi mănâncă sănătos şi folosesc pentru a prepara alimentele ustensile frumoase şi practice, cumpărate la un preţ accesibil :).

Accesorii inox de la IKEA

Colectia IKEA 365 +. In foto: set 7 piese cratite, capace, tigaie 149 lei; ustensile 14,99 lei fiecare

Colectia IKEA 365+ pentru bucatarie. aici: set 4 borcane mirodenii, cratita cu capac transparent pentru cuptor, borcan cu capac

Colectia IKEA 365+ pentru bucatarie. In foto: borcane mirodenii 14,99 lei setul; cratita cu capac transparent pentru cuptor 129 lei; borcan cu capac 9,99 lei

9 raspunsuri pentru Cele mai vandute produse IKEA in 2012

 1. Flori spune:

  Eu sunt singura careia nu i se pare ca mobila IKEA este ieftina? Accesoriile intr-adevar sunt ok ca pret, dar la capitolul mobila nu i-as incadra la categoria cheap.

  • adela parvu spune:

   Nu, nu esti singura :). Problemele care se pun sunt 1.raportul pret-calitate si 2.raportul pret IKEA – salariile noastre. Pentru ca daca ai trai in Olanda, spre exemplu, si ai avea un salariu mediu, IKEA ti s-ar parea cheap. Aici, daca avem salarii de pana in 500 euro, normal ca ni se pare ca mobila costa o avere. Si da, trebuie sa acceptam, ca noi ne permitem cu greu chiar si mobila de la IKEA.

   • floripacea spune:

    In schimb, am ramas placut surprinsa de producatori romani de mobila care vin cu piese de mobilier acceptabile ca pret si cu un design ok. As putea spune ca facem progrese:)

 2. floripacea spune:

  Nu as putea incadra mobila IKEA la categoria cheap. Intr-adevar accesoriile sunt accesbile.

  • adela parvu spune:

   De acord cu tine in privinta accesoriilor. De aceea ne si place IKEA. Vezi din raportul de vanzari ca in 2012 accesoriile pentru bucatarie s-au vandut in peste 200.000 de bucati! Dar mobila la ce categorie ai incadra-o?

 3. ikb spune:

  ar fi dragut de vazut niste exemple de apartamente de bloc romanesti facute cu gust, chiar cu mobila de la ikea sa zicem. Deocamdata, din ce vad in jur in majoritatea apartamentelor, tot alandala sta. E un paradox. Toata lumea vrea sa traiasca in apartamente care arata bine, dar foarte putina lume stie cum sa faca asta de una singura, si si mai putina lume are incredere in sfaturile cuiva care are legatura cu domeniul. Am senzatia ca designul de interior la romani e ca fotbalul si politica, il „stie” toata lumea.

  Din punctul asta de vedere, bafta cu blogul 🙂

 4. adela parvu spune:

  Multumesc pentru sugestie si pentru urare :). Am vazut o multime de apartamente care arata bine. Nu ca ar fi vorba de nu-stiu-ce design, dar sunt functionale si amenajate placut. In curand voi posta si poze. Multumesc inca o data.

 5. Freedon4all spune:

  Ar fi dragut sa faci niste „studii de caz” pe cateva apartamente/case (amenajate de oameni simplii) pe care le-ai vazut si sa iti spui parerea avizata pentru ce e bine facut si eventual sa expui niste pareri/sugestii personale. Poti incepe si cu mine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *