adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage (10)

In apartamente, Design Interior

Piese vintage reconditionate intr-un apartament cu aer romantic

Proprietara acestui apartament dintr-o clădire veche și-a dorit o atmosferă aerisită. Pentru că nu avea un buget mare la dispoziție a apelat la două designerițe, specializate în recondiționarea de mobilier și conceperea de interioare cu aer rustic reinterpretat. N-ai să crezi, dar toată amenajarea a pornit de la covoare. I-a plăcut proprietarei nuanțele de roz și lavandă din covorul mițos din dreptul măsuței asiatice cu scaune integrate și și-a spus că de aici ar dori să creioneze o atmosferă romantică, în nuanțe deschise. Zis și făcut, cele două specialiste s-au apucat de treabă. Și a ieșit ceva inedit. Uite, spre exemplu sofa vintage a fost revopsită și retapițată, iar ramele oglinzilor refăcute cu patină.

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage (9)

Practic, mobila și piesele din locuința asta cu două camere, dintre care livingul foarte spațios, este în mare parte reutilizată și recondiționată. Spre exemplu, biroul este o veche masă de toaletă transformată acum în masă de lucru. Și la bucătărie există corpuri de mobilă vechi revopsite sau transformate, cum sunt cele din fier. Designerițele au combinat piesele, iar rezultatul este un decor romantic. Da, a apărut și o coloană din lemn, care cu patină a devenit un obiect interesant în living. La fel, noptiera din living e o piesă veche din metal, revopsită.

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage (10)

Multe corpuri de mobilier din anii 50-60 au fost adaptate pentru a fi integrate în acest interior. Și se potrivesc pentru că și arhitectura casei este una veche, ceea ce se ghicește numai dacă te uiți la calorifere. Mie mi-a plăcut aerul feminin. Pentru mine e un stil shabby chic reinterpretat, mai mult decât unul eclectic cum s-au gândit designerițele să-l numească.  Merită să te uiți AICI și pe site-ul designerițelor pentru că businessul lor este chiar unul inedit. Poate te trăsnește și pe tine o idee similară. Și ca să n-ai dubii, în cazul de față e clar vorba despre o locuință de femeie single. Așa că nu căuta canapeaua confortabilă pe acre să se trântească un el :). Sper să te inspire și pe tine.

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage (6)

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage (1)

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage (2)

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage (7)

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage 20

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage (3)

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage (13)

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage (12)

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage (11)

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage 16

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage 15

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage (8)

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage (5)

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage 14

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese  vintage 18

adelaparvu.com despre apartament romantic cu piese vintage 17

Foto: Chris Dorsey, Nightwood

3 raspunsuri pentru Piese vintage reconditionate intr-un apartament cu aer romantic

  1. locuinta,unde trecutul a intinerit,pastrand totusi parfumul romantic,dar si beneficiind de comoditatile moderne.Un loc unde simti linistea ca pluteste imprejurul tau.frumos!

  2. […] inclusiv accesorii de vestimentație deosebite. Au hotărât să le combine pornind de la așezarea pieselor vechi, clasice. Pentru că acestea se mută greu, sunt masive și sar imediat în ochi, au decis mai […]

  3. Toni spune:

    Imi place mult de tot bucataria… asa imi doresc o bucatarie, cu piese functionale care alcatuiasca un tot unitar dar fiecare in parte sa aiba personalitatea sa….nu imi plac bucatariile modulare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *