adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (14)

In Case, Design Interior

Senzationala cabana urbana in culori vibrante si cu piese de design emblematice

Pe sufletul  meu locul ăsta! De ce? Pentru că este exact crezului meu: O viață avem? Colorată să fie! Vei descoperi mai mult decât o cabană colorată pentru că aici amenajarea este cu totul specială. Un melanj impresionant de artă și design într-o construcție renovată, care e destinată timpului liber. Construită în 1930, cabana aparține acum unui cuplu de designeri, iar amenajarea este semnată de talentatul arhitect și designer de interior brazilian Fabio Galeazzo. Când a primit comanda de a remodela construcția, s-a trezit într-un impas: nu vroia să modifice structura, dar trebuia să rezolve ventilația proastă și tavanele prea joase. Au trecut multe nopți albe până a găsit soluția, dar rezultatul e fantastic!

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (5)

Cabana urbană se află într-una dintre cele mai aglomerate metropole – Sao Paulo, mai exact a cincea pe lista celor mai mari urbe ale lumii. Așa că Galeazzo n-a avut intenții de extindere sau de distrugere a structurii inițiale, dar și-a dorit să scoată din anonimat și din haosului urban acest refugiu de weekend. A reușit să răspundă și dorințelor proprietarilor care iubesc culorile, dar și natura. Și Galeazzo a găsit soluția de a îmbina grija față de mediu cu nuanțele vibrante. Până la urmă natura e plină de culoare, nu-i așa? A conceput un spațiu deschis, fără separări, lăsând structura cabanei la vedere și a creionat interiorul într-un mod de-a dreptul fabulos.

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (2)

Clima din Sao Paulo este temperată de-a lungul anului, dar tot mai sunt zile toride și umede specifice zonei subtropicale. Așa că baraca are parasolare la exterior care umbresc interiorul. De asemenea, mozaicul colorat de pe pereții interiori se regăsesc și afară, ceea ce clar atrage atenția.

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (16)

Deși a păstrat structura construcției, Galeazzo a conceput o fereastră rotundă, care la interior e completată de o bibliotecă circulară. Desigur designul îi aparține. Iar formele rotunjite se regăsesc aici peste tot. Uite, spre exemplu cuibul Nestrest, semnat de designerii Daniel Pouzet și Fred Frety pentru Dedon, este suspendat deasupra unui covor rotund. În acest cadru relaxant se află fotoliul Chifruda creat în 1962 de maestrul Sergio Rodriguez, scaun care nu costă decât 27.050 dolari americani. Îl găsești într-o ediție limitată în magazinul online Espasso.

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (14)

Fereastra asta circulară e magică – lasă vegetația de la exterior să fie vizibilă în living, iar panorama asta naturală este completată la interior de culori și design. La exterior, peretele, ce încorporează fereastra, este îmbrăcat cu piatră. Ai crede că e doar pentru a satisface dorința proprietarilor pentru a se bucura de materiale naturale, dar este în fapt o soluție practică. Vine să asigure izolare termică la interior, vara aducând răcoare binefăcătoare. Poezie, ce mai!

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (19)

Cei mai mulți prieteni de-ai proprietarilor care vin aici spun că ar mai vrea să zăbovească pentru că le face tare bine locul. Asta a și urmărit Fabio să conceapă – un loc revigorant, care să te încarce cu energie pozitivă. Uite, spre exemplu în mica grădină există și o insulă cu chiuvetă încorporată și loc de grătar din beton, placat în întregime cu faiață în stil patchwork. Un plus de culoare care te binedispune!

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (6)

Dar în acest proiect mi s-a părut senzațională bucătăria! Concepută de echipa lui Galeazzo, mobila este una orbitală. Da, ai citit bine. Corpurile se învârt în jurul unui ax, atât cel de bază, cât și cel superior, astfel încât să poți găti unde-ți place, fie la interior, fie în spațiul grădinii. Este un concept ce vine să rupă ideea de tradițional, de locuință unde funcțiunile sunt fixe și clar delimitate de mobilă sau de pereți. Genial!

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (1)

Chiar și în locul de luat masa de interior se simte pasiunea lui Galeazzo pentru designul modern, mai exact cel de la mijlocul secolului XX. Bufetul colorat, Babilonia Credeza semnat de designerul Brunno Jahara alături de scaunele verzi Emeco Navy și candelabrul spectaculos Crown Major Chandelier de la Nemo ItalianaLuce formează un cadru cu totul special. Chiar și pardoseala e inedită. În alegerea ei a contat mult dorința proprietarilor ca interiorul să reflecte grija față de mediu, ca atare podelele sunt din lemn certificat FSC (Forest Stewardship Council), adică nu provin din exploatări abuzive ale pădurilor sau firme care încalcă drepturile omului.

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (12)

Și baia e interesant rezolvată. La vedere, cu excepția wc-ul desigur, dar totul pare mai degrabă ca un spa miniatural. Poate că pentru asta contează și finisajul de lemn și vederea către vegetația din grădină. Cert este că și aici sunt obiecte de design, cum ar fi lavoarul Cuba Quadrada de Piso de la Deca. Și da, poate că n-ai observat, dar bateria nu e una clasică, ci suspendată de tavan. Ea coboară ca o țeavă și culmea e că nu o observi.  Cum se acționează? Cu ajutorul unui senzor.

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (21)

Și culorile? Da, tot mozaicul de culori vibrante care îmbracă interiorul și exteriorul cabanei sunt inspirate de lucrările pictoriței moderniste Tarsila do Amaral de origine braziliană, considerată una dintre cele mai proeminente personalități artistice din America Latină. Și este superb evocată în acest refugiu pentru trup, minte și suflet. Este un loc minunat pe care numai privindu-l simți că te umple de energie și voie bună. Pe mine m-a inspirat mult, sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (13)

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (20)

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (10)

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (7)

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (3)

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (9)

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (8)

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (11)

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (17)

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (23)

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (18)

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (22)

adelaparvu.com despre cabana urbana design Fabio Galeazzo (15)

Foto: Marco Antunio, Evely Muller

5 raspunsuri pentru Senzationala cabana urbana in culori vibrante si cu piese de design emblematice

  1. ioanas spune:

    sincer, nu stiu ce-mi place mai mult, la fiecare fotografie m-am oprit cu ochii mari, de la biblioteca la cuibusor, la pereti, la inima de pe masa, la scaunelul oita, masa cu picior din bete, pereti, mobile, culori, inovatie, superb superb superb!

  2. Abby spune:

    woo, wonderful! I’ve also posted an article recently. Have a look!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *