adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (11)

In Case, Design Interior

Aici să vezi combinație de culori!

Când am dat de amenajarea interioară realizată de această designeriță, am strigat de bucurie, de una singură în fața laptopului și, de sperietură, câinele meu m-a acompaniat cu lătrături pe măsură. Da, am fost entuziasmată că am găsit-o pentru că ideile ei te vor ajuta mult. Nu mai spun că am citit pe blogul ei că o inspiră operele lui Constantin Brâncuși (pe care le-a prezentat într-un articol dedicat). Clar mi-a mers și mai mult la suflet. Angie Hranowsky este numele ei și locuiește în Charleston, Carolina de Sud, SUA, iar casa de față îi poartă semnătura. Abia aștept să-ți dezvălui secretele ei.

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (8)

În primul rând, vei descoperi o zonă de zi amplă desfășurată la parter. Este un spațiu lung și îngust pe care Angie a știut să-l mobilize ingenios. Cum? Prin organizarea funcțiunilor una după cealaltă, lăsând în lateral, către ferestre un culoar liber pentru circulație. A dispus mobilierul în funcție de instalații și dotări: bucătărie, zona de discuție cu canapea (în dreptul șemineului) și apoi masa de sufragerie. Ok, dar acum intervine partea superbă : decorarea. Uită-te bine și ai să vezi că spațiul ăsta lung și îngust are două extreme – peretele de la bucătărie și peretele din dreptul scării interioare. Fiecare e gândit ca un fudal, ca o pânză dacă vrei pe care se aștern grupurile de obiecte din cameră. Hai să-ți spun mai departe, dar să mai pun o poză.

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (15)

Uite, la bucătărie, ca să nu atragă atenția asupra ei a ales un mobilier alb ca și tâmplăria interioară. Faianța e una prețioasă, frumoasă, cu un model mărunt, care prin luciu îți dă impresia că peretele este mai lat. Ce se proiectează pe acest fundal? A pus o vază cu flori artificiale mov, deci o pată de culoare. Mai jos a ales un fotoliu într-o nunață de corai (la fel ca peretele opus din dreptul scării). Canapeaua albă, care se confundă cu masa insulă, dar de pe canapea se ițesc pernele vesele. Apoi fi pe fază la nivelul de mijloc al camerei. E bârna din lemn deasupra focarului de șemineu asortată cu nuanța abajururilor lămpilor de masă din partea opusă, de lângă fereastre. Și a condimentat totul cu plante verzi. Te-ai prins?

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (7)

În partea dinspre scara interioară peretele e viu colorat, o nuanță veselă, dar elegantă în contrast cu movul care se vede în camera dedicată bibliotecii. Angie a gândit totul în perspectivă, în ansamblu, nu a luat pe bucăți. Ea știa că biblioteca va avea mai tot timpul ușa deschisă și că nuanța pereților se va vedea. Acum, aceluiași mov i-a asortat pernele de pe canapeaua din living, dar și perdelele. De ce a folosit perdele mov? Pentru ca să separe spațiul, să-l fragmentize pe verticală. În felul acesta el nu mai apare lung și îngust, ci devine mai intim. Tot pentru sparge forma de vagon a prevăzut ca grinzile și plafonul să fie bej, o nuanță similară parchetului, să apropie cele două planuri și să dea senzația de intimitate.

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (11)

Biblioteca este foarte plăcută. Movul acesta este de-a dreptul relaxat. Și vezi că l-a folosit din plin, inclusiv pe mobilă, dar și în nuanța storului roman de la fereastră. Astfel, fereastra de aici apare ca un ochi ce se deschide în zid. M-au surprins husele albe, dar ele vin să ofere luminozitate și creează un contrast elegant cu movul ce învăluie camera. Dar surpriza este ascunsă după perdelele colorate de lângă canapea. Aici se deschide o cămăruță, precum un refugiu. E perfectă pentru lectură sau meditație. Și tot din bibliotecă există acces direct către o baie de serviciu amenajată în nuanțe deschise, tocmai pentru că e un spațiu mic, care avea nevoie să pară luminos.

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (5)

Pe pereții scării interioare, ce duce către dormitoare, nuanța corai este interesant amplificată de delicate picturi, frunze galbene ce aduc un strop de surpriză, de ornament și face coraiul mai vesel. La etaj, dormitoarele sunt tratate diferit. Dacă cel matrimonial este de-a dreptul regesc, cu baldachin bogat, multe țesături ce fac încăperea să devină mai intimă, dormitorul oaspeților e mai cuminte, mai formal. Dar uită-te la combinația de culori și texturi. Îndrăzneață, dar elegantă. Și când nu te aștepți, în ambient apare câteo o piesă albă, care parcă luminează colțul în care este așezată. Nu știu ce părere ai, dar mie mi-a plăcut la nebunie combinațiile de nuanțe, modele și forme. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (1)

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (3)

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (4)

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (2)

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (10)

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (18)

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (16)

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (13)

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (14)

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (12)

adelaparvu.com about Angie Hranowsky interior design (6)Sursa Foto: angiehranowsky.com

 

Un raspuns pentru Aici să vezi combinație de culori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *