adelaparvu.com despre grajd transformat in casa, casa din piatra in Catalonia, Spania, Foto ElMueble (7)

In Case, Design Interior

Dintr-o anexă de țară au făcut o casă de-a dreptul romantică

Da, n-ai spune că e la țară pentru că e minunată casa și n-ai zice nici că e vorba de vreo anexă, mai exact un fost grajd. Dar când nevoia te împinge găsești soluții inedite. În cazul de față exista o casă veche, dar nu mai aveau loc în ea căci proprietarii s-au trezit părinți, iar bunicii locuiau și ei aici. Și e greu nu doar la noi, ci și în alte părți să obții autorizații de construcție, așa că modalitatea ideală de-a extinde o casă e să privești cu alți ochi construcțiile existente, cum ar fi un hambar sau un grajd, mai ales dacă nu le mai folosești în scopul în care au fost ridicate. Oricum ai autorizație pentru ceea ce există deja așa că e mai ușor să primești aprobări pentru o transformare de destinație decât să construiești ceva de la zero. Poți să-ți dai seama după arhitectura casei și modul ei de finisare cu piatră că este una din Spania, din zona Cataloniei. Dar hai să descoperi mai multe.

adelaparvu.com despre grajd transformat in casa, casa din piatra in Catalonia, Spania, Foto ElMueble (1)

Deși din exterior nu se simte, interiorul este unul înalt. Ajunge la aproape cinci metri. Asta a permis organizarea casei cu o jumătate de etaj la interior unde se află camera fețițelor, dar și amenajarea deosebită a zonei de zi, unde înălțimea se vede și se simte. Au păstrat tipicul caselor de piatră aducând acest material și la interior ce îmbracă zidurile de pe lățime. În rest au decupat zidurile de pe lungime cu goluri mari, adică ferestre generoase care să permită luminii naturale să pătrundă la interior. Și ce mult contează asta! Este surprinzătoare soluția găsită pentru șemineul din zona de zi. Au fost nevoiți să rigidizeze structura construcției cu stâlpi de beton, dar pentru a-i masca, într-o parte a livingulu,i au montat acolo șemineul al cărui manta este direcționtă către hornul construcției, dar care și estompează stâlpul din beton.

adelaparvu.com despre grajd transformat in casa, casa din piatra in Catalonia, Spania, Foto ElMueble (6)

Interiorul este elegant și modern, ceea ce nu te-ai aștepta să găsești într-o casă din mediul rural, dar asta nu înseamnă că este rece. Dimpotrivă! Liniile simple ale mobilierului sunt completate de nuanțe pastelate care se potrivesc excelent cu finisajele naturale din piatră și lemn. Au ales mobilă tapițată în culori uni, dar au creat contraste cu accesorii mici perne, cuverturi, pleduri, draperii și fețe de masă. Și textura acestora este delicată. Nu vezi voaluri, ci mai de grabă in, pânză de sac, bumbac. Mi-a plăcut mult nuanța ferestrelor un olive discret care face legătura excelent înspre grădină și conferă tușe relaxante interiorului. Și da, ce frumos arată lampa supradimensionată cu abajul împletit deasupra mesei din sufragerie! Și vezi tușele de roz prăfuit alături de griuri ce elegante sunt. Textilele cu model au ales doar pentru covoare și astfel spațiul pare că respiră. Într-o casă unde ai pereții îmbrăcați în piatră să mai adaugi alte imprimeuri sau motive decorative poate sufoca spațiul.

adelaparvu.com despre grajd transformat in casa, casa din piatra in Catalonia, Spania, Foto ElMueble (7)

Combinația între modern și rustic este foarte reușită în toată casa. Dacă te uiți cu atenție vei observa că piesele mari de mobilă sunt simple, au forme clare și sunt în culori uni. Dar piesele mici aduc acele detalii care conferă șarm de la masa pe roți din living la lămpile cu picior și abajur simplu, de la fotoliul mov din zona de zi la pernele roz și tabureții clasici din dormitoare. Ce să mai spun despre măsuțe și obiecte cu finisaje antichizate, de prezența coșurilor împletite sau a draperiilor simple? Da, ele creionează povestea unei case de familie, dar și atmosferă relaxantă în perfect acord cu locul unde e situată casa. Și flori, peste tot câte o vază cu flori care aduce culoare și senzația de prospețime. Sunt sigură că fără ele ambientul n-ar fi fost perceput la fel de plăcut. Pe mine m-a încântat delicatețea nuanțelor din această casă și modul cum obiectele au fost combinate, iar faptul că a fost un grajd pare o povestea îndepărtată. Frumoasă locuință, de-a dreptul romantică! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre grajd transformat in casa, casa din piatra in Catalonia, Spania, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre grajd transformat in casa, casa din piatra in Catalonia, Spania, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre grajd transformat in casa, casa din piatra in Catalonia, Spania, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre grajd transformat in casa, casa din piatra in Catalonia, Spania, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre grajd transformat in casa, casa din piatra in Catalonia, Spania, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre grajd transformat in casa, casa din piatra in Catalonia, Spania, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre grajd transformat in casa, casa din piatra in Catalonia, Spania, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre grajd transformat in casa, casa din piatra in Catalonia, Spania, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre grajd transformat in casa, casa din piatra in Catalonia, Spania, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre grajd transformat in casa, casa din piatra in Catalonia, Spania, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre grajd transformat in casa, casa din piatra in Catalonia, Spania, Foto ElMueble (4)Sursa foto: ElMueble

 

7 raspunsuri pentru Dintr-o anexă de țară au făcut o casă de-a dreptul romantică

  1. Mirel spune:

    Omul sfinteste locul!!!

  2. Gabi spune:

    Incantator !!! Atmosfera calda si intima in interior, asa cum este conceput!!!

  3. Iulian spune:

    Foarte frumos! Pacat ca romanii nostri nu se inspira, sa construiasca si ei asa ceva. „Lipsesc” din poze: nu vad cum arata balconul interior… si cred ca ar fi fost foarte interesant de vazut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *