adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (2)

In Case, Design Interior

În mijlocul naturii, o casă frumoasă pentru viața de familie. Și ce terasă are…

Nu încetez să mă minunez cât de frumoase pot fi casele construite după tehnici tradiționale, acea arhitectură țărănească prietenoasă la scară umană. Și asta e valabil oriunde în lume. Nimic somptuos sau exagerat de mare, spații care te fac să te simți atât de bine. Camerele atâtea câte trebuie, lumină naturală, materiale și finisaje ce parcă îți aduc natura în casă și da, nelipsita grădină care înconjoară casa. Un colț de rai pentru viața de familie pe care musai trebuia să ți-l arăt. Și înainte să-ți spun mai multe, neapărat îmi doresc să-ți atrag atenția asupra detaliilor, să vezi că obiectele noi sunt frumos combinate cu cele de artizant și lucruri vechi. Alăturări care conferă personalitate și șarm. Când vezi un astfel de interior îți dai seama că ar fi păcat să locuiești la țară și să ai numai mobilă din PAL. Pe bune!

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (11)

Din prima m-a atras la această casă terasa acoperită, perfectă pentru zilele însorite, o adevărată încăpere în aer liber. Și știi de ce arată ca o cameră? Pentru că sunt prezente textilele, de la covorașele țesute la pernele multicolore. Lampa contează și ea, la fel ca și decorațiunile de grădină. Dar ce ingenioasă și practică e canapeaua fixă, zidită. Nici nu ocupă mult spațiu, dar asigură suficiente locuri de ședere. Casa asta de vis aparține unui cuplu de englezi care au copii, așa cum spun redactorii de la Micasa care au reperat locul acesta. S-au mutat în sudul Spaniei atrași de vremea frumoasă, vegetația luxuriantă și traiul mai tihnit. Dacă la începutul acestei aventuri au locuit inițial în oraș, ulterior au hotărât să-și găsească refugiul undeva unde e mai multă natură, mai la țară. Pasionați de stilul de amenajare marocan, au integrat superb aici, într-o casă cu arhitectură rurală andaluziană, elemente marocane. Și casa este situată pe un teren în pantă, de unde priveliștea se vede frumos în jur.

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (6)

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (7)

Ți-am spus că nu e mare casa, deși are două etaje parte și primul etaj. Fiind în pantă, accesul la primul etaj se face și din grădină. La parter are un dormitor generos cu baie și dressing, iar la etaj sunt situate celelalte funcțiuni. Bucătăria este foarte spațioasă și comunică direct cu sufrageria, dar livingul este separat. De fapt, de o parte și de alta a bucătăriei se află al doilea dormitor cu baie, respectiv camera de zi. Dar ai nevoie de mai mult când ai doi copii? Nu! Căci și copii se fac mari și fiecare își vede apoi de viața lui, așa că atunci când au amenajat și gândit interiorul au luat în considerare și acest aspect. În plus, treaba asta cu bucătăria separată este o soluție pe placul multora care nu-și doresc ca mirosul de mâncare să ajungă în living.

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (10)

Cu toate că spațiile sunt bine delimitate, finisajele sunt unitare. De aceea casa în ansamblul ei pare mai spațioasă. Având și tavane joase cu grinzi la vedere au ales ca nuanța pereților să fie în tonuri de alb și gri. Pardoseala este îmbrăcată în materiale specifice zonei, adică plăci ceramice de tip terra cota, cu excepția băilor unde dai peste dale decorative din ciment. Pentru intimitate în dormitoare pardoselile sunt îmbrăcate fie cu mochetă care arată ca un covor împletit, fie cu numeroase covoroașe care aduc un plus de căldură, confort, textură și culoare. Și ca să aducă mai multă lumină la interior au ales ca ușile către exterior să aibă geamuri, deoarece ferestrele originale ale casei sunt mici, că așa se construiște aici, ca măsură de protecție față de soare puternic ce strălucește o bună parte din an. Dar și obloanele acestor ferestre aduc un plus de poveste la interior, iar nuanța în care sunt vopsite conferă un strop de culoare la nivel ochilor.

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (5)

Mi-au plăcut ideile de aici, de la mobila fixă cu vitrină înglobată și raft la vedere din sufragerie la modul cum sunt combinate piese de mobilă moderne cu decorațiuni de artizanat în living. Da, și baia e deosebită cu locul de duș ca o nișă cu arcadă sau ușile interioare din lemn, fie cu geamuri, fie ca niște porți în miniatură. Și ai să vezi în sufragerie că ușa de acces către al doilea dormitor este mascată și cu o perdea. Asta îți dă impresia că acolo de fapt mai este o fereastră, dar e și o soluție practică pentru că lași aerul să circule în casă, dar asiguri intimitate către camera de odihnă. Și îmi mai place că mobila și decorațiunile sunt atât cât trebuie ca număr. Uite, spre exemplu la bucătărie din cauza plafoanelor joase nu au mai montat corpuri suspendate, dar au organziat totul ca să aibă suficient loc de depozitare. La vedere sunt câteva polițe la nivelul ferestrele mici, iar cuptorul pe centru pare un loc de șemineu. Ce mai? Da, mi-ar plăcea să am o astfel de căsuță, deși m-aș mulțumi doar cu terasa aceea superbă. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (12)

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (1)

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (3)

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (15)

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (14)

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (16)

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (4)

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (8)

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (9)

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (13)

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (17)

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (2)

adelaparvu.com despre casa rurala Andaluzia Spania, casa pentru familie, Foto Micasa (18)
Sursa foto: Micasa

19 raspunsuri pentru În mijlocul naturii, o casă frumoasă pentru viața de familie. Și ce terasă are…

 1. vasile spune:

  O imbinare reusita de stiluri, frumos si cu bun gust, un strop de modern intr-o mare de traditional, creeaza o imagine plina de liniste si relaxare. O zi minunata.

 2. Dana spune:

  Foarte frumoasa descrierea ta Adela pentru aceasta casa modesta, o casa sufficient de mare si de bine decorata incat sa te simti bine. Cel mai mult insa imi place gradina si bineinteles clima din Spania cu mult soare si caldura; abia astept sa vina vara 🙂

 3. Irina Anghel spune:

  Dar eu ştiu locuinţa aceasta: are o combinaţie curajoasă de textile şi insected e metal. Mă bucur că mi-ai adus-o iar pe index!

 4. Bia Cris spune:

  Buna ideea cu obloanele pe interior! Si canapeaua zidita….mereu primim sugestii super de la tine! Multumim;)

 5. Irina Anghel spune:

  O, Doamne, trebuie să trec pe la casierie, să achit reclama!… N-am pretenţia că sunt documentată, dar m-a prins microbul şi nu mă lecuiesc, atât timp cât mă intoxici cu frumos. Este drept, am vizionat sute de locuinţe într-un an de zile şi mi-am notat statistic care sunt tendinţele recente. Astfel că, reţin elementele inedite; am o fixaţie pentru asocierile curajoase, reinterpretări şi schimbarea destinaţiei obiectelor. Acasă, am riscat pornind de la zero; am păstrat prea puţine efecte ale trecutului, încât mi-a fost tot timpul concentrată atenţia să-mi pun tuşa personală, ca nu cumva să pară artificial, să fiu eu acolo. Ideea centrală este că am găsit o casă care să mă vrea.

 6. mor dupa barnele alea din lemn de pe tavan…

 7. Dania spune:

  Minunat! Faci o treaba super,Adela!multumesc!eu sunt cu ochii pe blog zilnic si pt ca urmeaza sa mi renovez apartamentul,tot caut inspiratie:) mi ar placea f mult un articol despre mochete…care sunt Mai potrivite pt dormitor,pt camera copilului de 3 ani sau pt hol? Imi place genul care e aici,in dormitor,dar e comoda? Nu pare soft:)e ok de curatat?multumesc anticipat si astept cu nerabdare:) o zi faina!

 8. Doina Manea spune:

  Încântătoare casă. Emană un aer de intimitate,nu este pretențios mobilată, decorată cu o nonșalanță studiată doar atât cât să ne ofere o viziune rustică dar și elegantă. Are elemente de umor!

 9. […] unele case care au un șarm aparte, care, culmea, nici măcar nu sunt extravagante sau complicat amenajate, ci au acel aer familiar pe […]

 10. […] prevăzut două ferestre generoase în zona de zi dintre care una include și ușa de acces către terasă. Și da, toată casa este încojurată de spațiu verde, cu flori, plante aromatice, arbuști și […]

 11. Daniela spune:

  Frumos, o casa calda si primitoare😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *