adelaparvu.com despre decuparea locului de chiuveta in placi ceramice, unealta Dremel Trio

In Cum sa..., Design Interior

Cum și cu ce se decupează locul pentru chiuvetă pe un blat cu plăci ceramice?

Am primit mai multe mailuri în care sunt rugată să vă spun cu ce s-ar putea decupa blatul de buctărie placat cu faianță sau gresie. Eu nu mă prea pricep la chestiuni tehnice, dar acum că sunt mai mult pe șantierele emisiunii Visuri la cheie am ocazia să învăț și să aflu multe lucruri de la meșteri. Spre exemplu, am văzut cum se decupează golurile în blatul de la bucătărie pentru montarea chiuvetei și plitei de la bucătărie și am realizat că dacă n-ai sculele necesare nu faci treabă bună. Faza este că și atunci când ai tot ce-ți trebuie experiența își spune cuvântul. Oricum, ideea este că dacă vrei să faci tu cu mâinile tale ceva, te rog să ai răbdare cu tine și să nu te judeci prea aspru. Până acum am văzut cum se realizează golurile în blaturile de lemn sau PAL; dar am aflat și despre unealta specială care te ajută să decupezi în suprafețele îmbrăcate în plăci ceramice.

adelaparvu.com despre decuparea locului de chiuveta in placi ceramice, unealta Dremel Trio (6)

Uite, să-ți spun două vorbe despre unealta asta, care în poze îți dă impresia că faci treabă imediat în bucătărie. Se numește Dremel Trio, mai exact o unealtă care poate fi folosită la polizor sau șlefuitor. Poate fi întebuințată pentru tăierea lemnului, a ceramicii, plasticului, foilor subțiri de metal, a gipscartonului sau plăcilor din fibră (PAL, MDF etc.) folosind accesorii diferite și adaptate pentru fiecare tip de material și activitate (una e să tai pe drept și alta pe rotund). Da, poate fi echipată cu diverse freze una dintre ele este cea de tăiere a plăcilor ceramice (TR562), alta este freza de tăiere multifuncţională cu vârf de carbură (TR563) ce poate fi folosită pentru lemn la mâna liberă sau cu dispozitivul pentru tăieri circulare. Uite aici pe site-ul dremel.ro poți afla mai multe, iar aici despre Dremel Trio. Prețul uneltei variază de la magazin la magazin, iar accesoriile se cumpără separat. Spor la bricolat! Dar nu înainte de a citi instrucțiunile de folosire și a exersa în condiții sigure!

adelaparvu.com despre decuparea locului de chiuveta in placi ceramice, unealta Dremel Trio

adelaparvu.com despre decuparea locului de chiuveta in placi ceramice, unealta Dremel Trio

adelaparvu.com despre decuparea locului de chiuveta in placi ceramice, unealta Dremel Trio (3)

adelaparvu.com despre decuparea locului de chiuveta in placi ceramice, unealta Dremel Trio (4)

adelaparvu.com despre decuparea locului de chiuveta in placi ceramice, unealta Dremel Trio

6 raspunsuri pentru Cum și cu ce se decupează locul pentru chiuvetă pe un blat cu plăci ceramice?

  1. Car Driver spune:

    Intr-adevar emisiunea este deosebita nu numai prin latura emotionala si sentimentala, ci si prin partea practica si instructiva … M-ar interesa astfel chiar participarea voluntar a unui student la constructii … fiindca dupa cum ai spus astfel ai ocazia de a afla si invata de la profesionisti, mesteri si arhitecti … Cu respect, va felicit!

  2. criss spune:

    Buna Adela,

    te rog sa-mi tansmiti si mie o informatie , daca stii cumva un mester tamplar care confectioneaza biblioteca din lemn sau ceva similar pe comanda. Am vazut cu ceva vreme in urma cateva modele interesante in jurul ferestrelor care imbracau foarte frumos si eficient acest spatiu. multumesc.

  3. […] Adela Parvu Am primit mai multe mailuri în care sunt rugată să vă spun cu ce s-ar putea decupa blatul de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *