adelaparvu.com despre terasa exotica, terasa Palm Beach, SUA, design interior Kemble Interiors, Foto Brantley Photography (1)

In Balcoane, Gradina

Terasă superb amenajată, un adevărat living în aer liber

Numai când mă uit la imagini mă relaxez instant, căci terasa asta e chiar foarte frumos aranjată. Dar atunci când îmi place ceva încep să analizez ca să aflu ce mă atrage defapt și să înțeleg dincolo de ce ceea ce văd, un exercițiu pe care te provoc să-l faci și tu. Ei bine, mi-am dat seama că aici e vorba despre o amornie între piesele de mobilier, decorurile pentru perete, modul de așezare al plantelor din ghivece și bineînțeles prezența maiestuoasei bougainvillea care încadrează arcadele terasei. De asemenea, culorile și texturile sunt superb dozate. Dar dacă ai da totul la o parte ar trebui să vezi finisajele și crede-mă că acestea contează în primul rând. Pardoseala este din piatră, pereții sunt zugrăviți într-o nuanță palidă de galben lămâie (pentru a amplifica lumina soarelui), iar tâmplăria din lemn are aproape aceeași nuanță ca și lambriul de la nivelul plafonului. Dar hai să-ți spun mai multe despre amenajarea concepută de designerii de la Kemble Interiors, nu înainte de a-ți posta o fotografie.

adelaparvu.com despre terasa exotica, terasa Palm Beach, SUA, design interior Kemble Interiors, Foto Brantley Photography (4)

Finisajele sunt coerente între ele și simple, dar ai să vezi că mai departe în amenajare s-a ținut cont de o temă, respectiv una orientală. Ei bine, în stilul oriental motivele vegetale și cele geometrice sunt specifice. Așa că aici ai să vezi în jurul ușii în stil francez un mic decor vegetal, care e repetat la scară mai mare pe interiorul arcadelor. Apoi la nivelul plafonului peste lambriurile din lemn s-au aplicat baghete într-un model octogonal. Pentru a întregi atmosfera orientală panouri decorative au fost poziționate pe perete (singurul liber, fără tâmplărie) chiar pe mijlocul lui, dându-se astfel o direcție simetrică întregii amenajări, căci în funcție de panou s-au așezat și piesele de mobilă și plantele la ghiveci. Un alt detaliu care merită remarcat este vizavi de prezența fierului atât la nivelul feroneriei ferestrelor, cât și pentru corpurile de iluminat, suportul mesei și al suporturilor pentru flori.

adelaparvu.com despre terasa exotica, terasa Palm Beach, SUA, design interior Kemble Interiors, Foto Brantley Photography (2)

Texturile și culorile sunt foarte frumos asortate, începând de la lemnul prezent în finisaje și până la pernele galbene și verzi asortate cu vasele de flori și taburetele. Mobila de exterior din împletituri este așezată pe covoare împletite, toate având nuanțe apropiate. Designerii au adus un plus de culoare prin tapițerie și prin perne decorative, deci pe suprafețe mici. De aceea au și folosit culori mai intense, care atrag atenția. Au alternat materialele textile în culori uni cu cele cu imprimeuri vegetale, florale și cu dungi, de aici și impresia de varietate și sofisticare. Prezența plantelor suspendate în ghivece sau așezate în suporturi înalte nu e întâmplătoare, căci plantele nu doar că aduc acel aer luxuriant terasei în armonie cu grădina, dar sunt și pete de culoare prin frunze și flori. Acum cred că ai și înțeles care sunt trucutrile aplicate aici – o temă orientală frumos conturată cu finisaje simple, uni, dar detalii pe suprafețe mici bogat ornamentate. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre terasa exotica, terasa Palm Beach, SUA, design interior Kemble Interiors, Foto Brantley Photography (3)

adelaparvu.com despre terasa exotica, terasa Palm Beach, SUA, design interior Kemble Interiors, Foto Brantley Photography (1)Foto: Brantley Photography/ Kemble Interiors

8 raspunsuri pentru Terasă superb amenajată, un adevărat living în aer liber

 1. silvia spune:

  O terasa frumoasa , o ideala extensie a interiorului.

 2. Mara Maria Viorel spune:

  superb intr-adevar, superb

 3. ileana spune:

  Toate postarile Dvs.sunt grozave,dar asta m-a lasat fara cuvinte.Extraordinar de frumos.Mi-a adus aminte de o casa boiereasca de la mine din sat (acolo chiar a trait o fam.de boieri-casa din pacate a fost vanduta iar cumparatorii au demolat-o sa-si faca „vila”)Casa aceea avea o terasa foarte mare si frumoasa si era „imprejmuita”cu gard de trandafiri agatori,iar vara o amenajau cam in acest stil.A fost cea mai rumoasa casa pe care eu o vazusem vreodata.Pacat de ea.De fapt eu sunt f.mahnita pe primarita care a dat aviz de demolare eu zic ca era un monument arhitectural grozav.(de fapt ea a mai dat aviz si de taiere a unei livezi de nuci care era in apropierea acestei case – banii bate-i vina)

 4. stanca2009 spune:

  Ce este aplicatia aceea de pe perete?

 5. Maria spune:

  Este superba terasa. Imi spuneti, va rog, cum se numeste planta cataratoare de la terasa. Multumesc anticipat

 6. Carmen spune:

  Exact ideea asta am avut-o si eu cand a trebuit sa redecorez terasa din Cosmopolis doar ca sotul meu n-a inteles explicatiile si a iesit altceva. Ma bucur ca am gasit articolul asta! Poate la anul il conving sa reamenajam asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *