adelaparvu.com despre perne in forma de case, designer arh.Ioana Zdralea

In Artisti, artizani, handmade, Decoratiuni, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

Simpatice pernele în formă de căsuțe tradiționale create de Ioana Zdralea

Este arhitect și îi plac mult călătoriile și lectura și și-a găsit timp să le îmbine pe toate în obiecte colorate și simpatice care înveselesc orice casă. Dar cum a început totul? Ei bine, la finalul anului trecut, adică în 2014, Ioana Zdralea, și-a făcut bilanțul și s-a gândit mult la ceea ce i-ar plăcea să facă, ceva care să-i aducă o reală satisfacție, dincolo de proiectare, pentru că activitatea de arhitect simțea că nu o împlinește pe de-a-ntregul. Și-ar fi dorit ceva creativ, ceva debarasat de reguli și de indicații, ceva care să-i confere libertate totală de exprimare. S-a gândit ea ce s-a gândit până s-a apucat efectiv să facă. Ce anume? În principal ilustrație. Și-a explorat copilul interior și și-a dat voie să se joace. Și ce frumos se joacă! O adevărată încântare pentru noi toți ilustrațiile făcute de ea.

A făcut multe ilustrații și ele au ajuns în cărțile dedicate copiilor, cărți publicate în străinătate. Apoi, ca un pas oarecum firesc, a vrut să însuflețească unele desene, așa că au apărut jucăriile și apoi pernuțele, s-au cum le spune ea perinile. Și aceste perini s-au dovedit a fi mai mult decât niște obiecte, căci ele îmbină pasiunile Ioanei cele legate de arhitectură, de artă și de arhitectura tradițională românească. Și-a luat mașină de cusut neștiind exact cum vrea să facă, dar când bunica ei a auzit că nepoata ei vrea să se apuce de cusut, i-a trimis un pachet cu diverse materiale țesute tradițional găsite în casa străunicilor și de aici Ioana a dezvoltat restul ideilor. Primele căsuțe au fost inspirate de cele din satul bunicilor ei, locul unde a copilărit, adică din Persani județul Brașov.

Da, perinile ei sunt căsuțele ale bunicilor, pe care le poți îmbrățisa, care te transpun în lumea copilăriei. Dar mai mult, o parte din aceste perini sunt cu buzunare pentru cărți, astfel încât seara la culcare copiii să-și regăsească povestea preferată. Ioana a creat aceste perne cu gândul că vor trezi amintiri și povești așa cum a fost și în cazul ei, iar pentru copii să fie o metodă plăcută și ludică de-a se familiariza cu arhitectura tradițională. Ioana face pernele cât mai fidel după case reale, respectând fațada lor pentru a fi recognosibilă. Pernele ei mi-au adus aminte decorațiunile Iuliei și a luI alex, alți doi tineri arhitecți care fac ornamente de brad cu căsuțe. Poate o să-i vedem lucrând împreună toți trei pentru colecții de perne.

Uite, pe site-ul ei ioanazdralea.com poți vedea ilustrațiile și pernele căsuțe, iar pe pagina de Facebook îi poți urmă activitatea sau poți lua legătura cu ea. De asemenea, poți să o suni pe numărul de mobil 0768.624.670 sau să-i scrii pe adresa de mail [email protected]. Ca și informație legată de prețuri îți pot spune că acestea variază pentru fiecare model în parte, dar orientativ pentru o pernă de 20 x 30 cm, cum e cea albastră Perina din Ardeal (pe patul cu voaluri) prețul e de 100 lei. Anul acesta a călătorit mult prin țară și se pregătește pentru noi modele și colecții inspirate de alte sate și alte zone. Cine știe? Poate casa bunicilor sau părinților tăi se va regăsi în chipul lor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre perne in forma de case, Catun, designer arh.Ioana Zdralea

Mi-aș dori ca aceste perne să pară familiare, să trezească amintiri, emoții, să adune povești, să învețe copiii, dar și adulții despre tradiție și arhitectură, atât prin formă și asemanarea lor cu casele bunicilor, cât și prin textura și materialele folosite, pe care încerc să le păstrez cât mai aproape de autentic, de natural.

adelaparvu.com despre perne in forma de case, designer arh.Ioana Zdralea, model Perina Pe deal

„Perinele” nu sunt pentru un decor anume, ci cred că se pot încadra ușor în orice stil: modern, romantic, industrial, tradițional. Mi-aș dori să văd căsuțe cu vecini pe canapele și sate cu povești în miniatură care să decoreze camerele copiilor.

adelaparvu.com despre perne in forma de case, designer arh.Ioana Zdralea, model Book Keeper

adelaparvu.com despre perne in forma de case, designer arh.Ioana Zdralea, model Perina Maramures - Pe carare

adelaparvu.com despre perne in forma de case, designer arh.Ioana Zdralea, model Girafa

adelaparvu.com despre perne in forma de case, designer arh.Ioana Zdralea, model Sat Ardeal

adelaparvu.com despre perne in forma de case, designer arh.Ioana Zdralea, model Perina Ardeal

adelaparvu.com despre perne in forma de case, designer arh.Ioana Zdralea, model Perina Ardeal detalii

adelaparvu.com despre perne in forma de case, designer arh.Ioana Zdralea, model Perina Ardeal (2)

adelaparvu.com despre perne in forma de case, designer arh.Ioana Zdralea, model Perina Ardeal - romantic interior

adelaparvu.com despre perne in forma de case, designer arh.Ioana Zdralea, model Perina Ardeal - little boy room

adelaparvu.com despre perne in forma de case, designer arh.Ioana Zdralea, model Perina Ardeal - House of leavesa

adelaparvu.com despre perne in forma de case, designer arh.Ioana Zdralea, model Perina Maramures

adelaparvu.com despre perne in forma de case, designer arh.Ioana Zdralea, model Perina Bojdeuca

adelaparvu.com despre perne in forma de case, designer arh.Ioana Zdralea, model Perina Maramures - modern interiorFoto: Ioana Zdralea

2 raspunsuri pentru Simpatice pernele în formă de căsuțe tradiționale create de Ioana Zdralea

  1. Sunt absolut superbe! Felicitari!

  2. carnen spune:

    Le-as vrea pe toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *