adelaparvu.com despre papusi din textile si perne create de Melinda Kolcsar, text Irina Anghel (1)

In Artisti, artizani, handmade, Decoratiuni, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

Din bucăți de materiale Melinda creează păpuși și perne cu buzunare

Am alături oameni sensibili și voluntari care sunt mereu atenți cu ceilalți, descoperă meșteri talentați sau locuri inedite. Irina Anghel este unul dintre ei și de data aceasta îți spune despre Melinda Kolcsar care este educatoare și în timpul liber meșter. Melinda a observat comportamentul copiilor și așa a ajuns să creeze păpuși din materiale textile și perne decorative cu buzunare, dar care spun și ele o poveste. Dar știi ce? Hai să citești articolul Irinei, care a stat de vorbă cu Melida.

adelaparvu.com despre papusi din textile si perne create de Melinda Kolcsar, text Irina Anghel (8)

Irina Anghel

Irina Anghel

Din experienţă, am constatat că cei mai nefericiţi adulţi sunt cei cărora nu li s-a oferit şansa ca, în copilărie şi adolescenţă, să se ataşeze de unul sau mai multe hobby-uri. Din această raţiune insist pe stimularea capacităţilor intelectuale ale minorilor, pe libertatea lor de exprimare, pentru a şti pe mai departe cum să aducă un plus de calitate vieţii prin lucrurile pe care le fac, pentru ei sau pentru alţii, din pasiune şi cu recunoştinţă familiei care i-a îndrumat şi a investit în bunul şi binele lor, la timp. Drept exemplu, vă împărtăşesc din încântarea pe care am avut-o în faţa unor obiecte originale, finisate cu migală – păpuşile şi pernele cu spiriduşi ale Melindei Aranka Kolcsar, confecţionate din textile şi umpluturi hipoalergenice, testate dermatologic de către furnizori. I-am admirat creaţiile la târgul meşterilor populari organizat de Zilele Satului Românesc.

adelaparvu.com despre papusi din textile si perne create de Melinda Kolcsar, text Irina Anghel (2)

Cum i-a venit ideea de-a crea pentru copii și cu suflet de copil? Păi am aflat că Melinda Kolcsar este educatoare Waldorf şi, pe lângă faptul că reo mare pasiune pentru copii, are şi o mare pasiune pentru meşteşuguri, cum ar fi: olăritul, fălţuirea, broderiea, cusutul etc. Melinda a observat la grădiniţă faptul că celor mici le place să găsească ascunzători pentru jucării, le place să ascundă lucrurile lor în buzunare şi în locuri speciale. De aici i-a venit ideea de a face pernuţe de poveste, care au buzunare şi aceste buzunare ascund în ele surprize.

adelaparvu.com despre papusi din textile si perne create de Melinda Kolcsar, text Irina Anghel (3)

Melinda însă spune că încă prima clasă primară a făcut şcoala în sistemul Waldorf, de la care a primit un fel de simţ al frumosului. A învăţat să fie atentă la artă şi la meşteşuguri, totodată a învăţat foarte mult de la mama ei, care este creator de rochii populare stilizate. Deci, da până la urmă ajungem la concluzia că ceea ce vezi acasă în familie te influențează foarte mult și că educația principală se face acasă. Materialele rămase din atelierul mamei ei sunt transformate în acest obiecte speciale. De multe ori o ajută și mama ei la croitul lor, mai ales că acum are un bebeluș de nouă luni și lucrează doar când băiețelui ei doarme.

adelaparvu.com despre papusi din textile si perne create de Melinda Kolcsar, text Irina Anghel (5)

Și uita așa din bucăți de materiale i-au naștere păpuşi, pitici şi spiriduşi, dar și pernele cu buzunare, cu decorațiuni interesante și care devin obiecte preferate de către cei mici. De ce e preferă copii? Pentru că în ele își pot ascunde “comorile”. Melinda nu are cont de Facebook, dar poate fi contactată pe mail [email protected]. Prețurile? Păpuşile mai mici, începând cu 40 RON, cele mari ajung şi la 100 RON, la fel ca perniţele cu spiriduşi şi păpuşi incluse în buzunare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre papusi din textile si perne create de Melinda Kolcsar, text Irina Anghel (4)

adelaparvu.com despre papusi din textile si perne create de Melinda Kolcsar, text Irina Anghel (6)

adelaparvu.com despre papusi din textile si perne create de Melinda Kolcsar, text Irina Anghel (7)

adelaparvu.com despre papusi din textile si perne create de Melinda Kolcsar, text Irina Anghel (1)

3 raspunsuri pentru Din bucăți de materiale Melinda creează păpuși și perne cu buzunare

  1. dumitru spune:

    copilaria face parte din viata unui om, daca a lipsit la momentul varstei de copil, ea va reveni, poate fara sa ne dam seama !

  2. Cu siguranta asa e. Am avut o copilarie foarte frumoasa in ciuda faptului ca primii ani dupa revolutie, nu prea aveam ce pune pe masa. Nu as da pe nimic copilaria care am avut-o.

  3. Georgia spune:

    Buna ziua! Cum as putea lua legatura mai direct cu doamna Melinda? Am vazut adresa dansei de mail in articol, dar as dori un nr de telefon, daca se poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *