adelaparvu.com despre bucatarie in casa cu arhitectura organica, arhitect Lee Hutchison, Urban Design Associates (3)

In Idei pentru acasa

Inedită amenajare de bucătărie cu mobilă zidită și uși din lemn sculptate

Un stil rustic cu totul aparte creionat atât prin detalii, cât și prin forma și finisajele spațiului atipice. O bucătărie care este mai mult decât un loc de gătit, căci prezența șemineului ca și a locului de luat masa, fac din această încăpere una cu adevărat de familie și de socializare. Într-o astfel de bucătărie poți primi fără probleme oaspeții, ca să nu mai spun că întreaga familie se poate bucura de momente plăcute, fiecare găsindu-și locul preferat. Este o reședință specială, semnată de arhitectul Lee Hutchison, care concepe case cu alură organică și interioare inspirate de motivele tradiționale ale populației native din sud vestul SUA. De aici și spațiile rotunjite, dar și ornamentica și nuanțele împrumutate din paleta cromatică tipică deșertului și canioanelor din zonă.

Ceea ce mi-a atras atenția este modul de concepere al mobilierului, un ansamblu de structuri fixe, zidite, în care sunt inserate dotările, electrocasnicele și spațiile de depozitare. Traseul tehnologic este bine gândit, căci relația dintre chiuvetă, locul de plită și cuptor și cel al frigiderului este logică, formează triunghiul eficient lucrului în bucătărie. Între acestea o masă insulă devine front de lucru, iar mai departe insula de tip bar ( cu chiuvetă) și locul de luat masa completează funcțiunile.

Interesantă rezolvarea la nivelul plafonului în zona locului de luat masa, o structură ce amintește de roata de car, dar evident la scară mai mare, care delimitează și punctează clar poziționarea mobilierului. Surprinzătoare este prezența șemineului, rar întâlnită în bucătărie, dar aici gândită ca un colț pentru savurat vinul, aproape de ieșirea pe terasa dotată cu loc de grătar. Multe detalii ornamentale, în special la nivelul fronturilor ușilor de mobilă, care sunt sculptate, dar frumos puse în evidență prin contrastul de nuanță și textură al tencuielii interioare. Multă muncă manuală, care cu siguranță conferă unicitate amenajării, pe lângă proiectul casei de-a dreptul uluitor.

Și restul încăperilor sunt personalizate, atât prin arhitectură, cât și prin finisaje, dar mai ales mobilier și decorațiuni manufacturate. Așa ceva cu siguranță este foarte costisitor și nu doar ca bani, ci și ca timp, dar rezultatul este uimitor. Pe lângă bucătărie, ți-am atașat și câteva imagini cu fațada principală a casei, zona de terasă, una din băi și biroul, cât să-ți faci o imagine despre stilul abordat aici. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre bucatarie in casa cu arhitectura organica, arhitect Lee Hutchison, Urban Design Associates (5)

adelaparvu.com despre bucatarie in casa cu arhitectura organica, arhitect Lee Hutchison, Urban Design Associates (2)

adelaparvu.com despre bucatarie in casa cu arhitectura organica, arhitect Lee Hutchison, Urban Design Associates (3)

adelaparvu.com despre bucatarie in casa cu arhitectura organica, arhitect Lee Hutchison, Urban Design Associates (6)

adelaparvu.com despre bucatarie in casa cu arhitectura organica, arhitect Lee Hutchison, Urban Design Associates (4)

adelaparvu.com despre bucatarie in casa cu arhitectura organica, arhitect Lee Hutchison, Urban Design Associates (1)Foto: Urban Design Associates

10 raspunsuri pentru Inedită amenajare de bucătărie cu mobilă zidită și uși din lemn sculptate

 1. raluca spune:

  Interiorul cam incarcat, exteriorul si piscina insa…

 2. Irina Anghel spune:

  O proprietate despre care pot afirma: luxul la superlativ! Intalnesc in cadrul BIFE-SIM mobilier sculptat manual de catre mesteri autohtoni, in detalii perfecte si ma intreb cat de tipicari pot fi cei care le achizitioneaza…? Au viziune si rabdare, sa ii asigure scenografia potrivita, de unicat? In exemplul de fata, pana si refrigeratorul incastrat are prevazuta, in furnir, fanta pentru dozatorul de apa rece.

 3. Mari Oita spune:

  …prea mult maro, pamant,pamant,..dar mai ai nevoie si de cer! Si da,de acord cu Raluca, cam incarcat!

  • Teo spune:

   Din punct de vedere feng-shui, energetic și spiritual, cei care optează pentru combinația maro-bej, sunt cei care au atins maturitatea interioară, echilibrul și și-au găsit liniștea sufletească, departe de agitatul cotidian. Culorile în acest spațiu sunt aduse de = flori, covoare, cărți, abajururile corpurilor de iluminat, perne, tablouri. Din punctul meu de vedere, decorul este MINUNAT iar energia care o degajă este plină de calm, liniște, meditație, stabilitate. Ca să nu mai amintesc și de cele 3 șeminee : pe terasă, în bucătărie și în living (doar ce se vede în fotografii). De vis !!! 🙂

 4. Mala spune:

  Eleganta, opulenta, rafinament..as zice! Te lasa fara cuvinte fiecare detaliu.

 5. Cristina spune:

  Frumos.

 6. alina spune:

  Casa luxoasa conceputa de un barbat pentru un proprietar, foarte probabil, tot barbat.

  Stilul masculin este foarte pregnant la aceasta proprietate, atat in culori, cat si in decoratiuni. Parca un barbat bogat, matur, vrea aici sa se relaxeze si sa-si savureze implinirea materiala in decoruri luxoase de materiale naturale (lemn, piatra) prelucrate minutios, aproape perfectionist.

  Sculpturile in mobilierul de lemn, precum si armele organizate in dulap, imi evoca un stil boieresc modern.

  Exteriorul pare pitoresc si relaxant. Personal, exteriorul imi place mai mult desi interiorul e maiestuos. Interiorul il vad mai degraba potrivit pentru persoane mature inclusiv ca varsta, poate de peste 50 de ani. (Copiii si tinerii se orienteaza de obicei catre luminozitate si culoare.)

 7. ileana spune:

  Buna seara Adela nu stiu daca ai cunostinta de acest atelier si de minunatiile ce se fac acolo. Daca nu le stii priveste si bucurate de frumusetea traditionala in bucatarie. O seara buna
  greatnews.ro/mobila-pictata-in-transilvania-a-ajuns-in-toata-lumea-transforma-o-casa-banala-intr-un-muzeu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *