adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin  (3)

In Case, Design Interior

La exterior e o casă rustică din bârne de lemn, la interior un periplu de stiluri

De la exterior ar părea că treaba este clară și pentru abordarea interioarelor, căci te poți aștepta la un decor rustic judecând după bârnele masive din lemn. Dar aparențele pot înșela, deoarece casa a fost din stadiul de proiect modificată, astfel încât spațiile de la parter să comunice liber. Și da, e o problemă spinoasă pentru că totul trebuie bine calculat în condițiile în care o astfeld e casă din lemn are pereții portanți. Dacă nu o gândești din start așa, mai departe nu prea mai poți face decupaje între ziduri pentru că afectezi structura de rezistență a casei. Dincolo de organizarea interioară însă, cu siguranță te vor capta și decorul camerelor, fiecare fiind tratată diferit de către designerul Svetlana Panarin, care a ținut cont de dorințele proprietarilor de-a creiona aici câteun colț preferat de lume, locuri care le aduce aminte de vacanțe memorabile. Dar hai să-ți spun mai multe.

Mi-au atras atenția spațiile generoase de la parter care comunică liber între ele și modul de amenajare a lor. Suprafața acestei case din Rusia, care are două nivelul parter și mansardă este mare, este de circa 192 de metri pătrați, dar asta nu se simte foarte mult la interior, mai ales că la mansardă există o supantă (acel balcon interior). Livingul este însă impozant prin înălțime, exploatată de designer prin amplasarea unui șemineu Focus, care pare suspendat din plafon. Livingul, amenajat actual este separat de locul de luat masa și bucătărie doar prin modul de așezare al mobilierului, adică orientarea canapelelor către bovindoul casei, ce adăpostește practic zona.

De la modern la mediteranean, căci bucătăria și locul de masa sunt tratate ca în sudul Europei, cu o mobilă înzidită și decorată cu plăci ceramice pictate manual. Aici albul mobilierului contrastează frumos cu textura lemnului și piesele ies în evidență conturînd o zonă de-a dreptul romantică. Pentru a proteja pardoseala din zona de gătit, s-au montat plăci ceramice pe o lățime de 60 cm, în rest fiind lăsat lemnul masiv ce îmbracă pardoseala din întreaga zonă de zi. De asemenea, pe perete zona placată cu faianță pictată (de la Rairies Montrieux) nu este înaltă, ci doar atât cât să protejeze de stropi, ceea ce face ca întregul ansamblu al bucătărie să fie armonios și mai puțin încărcat. Locul de luat masa este marcat și prin lustra elaborată de la firma italiană Eurolampart. Între bucătărie și sufragerie este poziționată o masă insulă, iar întreaga zonă este decorată la nivelul plafonului cu bârne pictate adăugate peste cele din structura casei.

Tot la parterul casei se află și biroul, un spațiu tratat ca amenajare în stil colonial (prezența covorului din piele imprimă deja abordarea către acest stil) și evident mult mai masculin. Separat de camera de zi printr-o ușă dublă și cu ieșire către terasă, biroul funcționează și ca fumoar. Aici mobilierul realizat la comandă este din combinație de piele și mătase, iar obiectele de decor vorbesc despre pasiunile proprietarului (navigație), care de cele mai multe ori se retrage aici la discuții cu invitații săi. Pe timpul serii atmosfera devine mult mai interesantă, grație luminii filtrate prin abajururile de sticlă ale corpurilor de iluminat de la Lamp International.

Suprizele sunt însă la nivelul decorului din dormitoare, căci nu te-ai aștepta la un ambient oriental, cu baldachin și mătăsuri și nici la o amenajare care să te ducă cu gândul la Japonia. Dar asta a fost dorința proprietarilor, așa că dormitorul matrimonial este foarte scenografic tratat, cu multe țesături elegante și un pat impozant, lustre și lămpi de la Archeo Venice Design, pe când al doilea dormitor este de-a dreptul minimal aranjat în stil japonez, e adevărat cu un pat confortabil de la Roche Bobois (cu magazin și la noi, vezi AICI) și lămpi deasupra patului realizate la comandă.

Și baia de la etaj este surprinzătoare ca amenajare, începând de la lemnul de tek ce îmbracă pardoseala și până la bateriile și suportul pentru lavoar din cu finisaj de cupru. Placările cu ceramică și mozaic s-au făcut numai acolo unde a fost necesar, în rest sunt la vedere bârnele din lemn. Peste tot în casă senzația de confort este imprimată și de țesături, de la perdele și storuri din inuri la mătase și tafta, de la covoare și mochete din lână până la cele din sisal. O casă interesantă, un adevărat refugiu pentru vacanțe unde prin intermediul ambientelor tratate diferit ca stil parcă evadezi în diferite părți ale lumii. Ai mai jos și planul casei ca să vezi cum este organizată la interior. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (8)

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin 20

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin 19

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (7)

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (6)

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (3)

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (17)

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (14)

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (15)

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (16)

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (13)

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (4)

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (11)

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (2)

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (9)

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (12)

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (10)

adelaparvu.com despre casa din barne de lemn, casa Rusia 192 mp, designer interior Svetlana Panarin, Foto Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin (5)
Foto: Evgeniy Kylibaba, Gregory Yashuhin

7 raspunsuri pentru La exterior e o casă rustică din bârne de lemn, la interior un periplu de stiluri

 1. Horia spune:

  De vis !

 2. Florin Popa spune:

  Superba constructia. Ofera un aer primitor si calduros.

 3. Draga Adela, acest articol mi-a usurat sufletul! Eu si sotul meu construim o casa la tara si am ajuns la momentul decoratiilor, ceea ce face dintr-o casa un camin. Nu ne-am luat designer si speram din suflet sa nu dam gres! Dorim sa facem totul pe stil rustic, dar nu doar romanesc, ci si provensal si english cottage, chiar putin de shabby chic. Si noi calatorim si dorim sa aducem in casa noastra colturi si obiecte din lume, care ne-au fost si ne sunt dragi. Vazand aceasta casa ne-am dat seama ca nu trebuie sa ne temem sa amestecam stilurile, atata timp cat o vom face cu eleganta si bun gust. Multe idei le-am luat din articolele tale, inclusiv semineul din living. Ni l-a construit Attila Korozi, cunoscut prin tine. Cand totul va fi gata, te vom invita! 🙂 Casa e in apropiere de Snagov. Va fi o deosebita placere sa te avem ca oaspete si sa vezi ca multe din ideile desprinse din articolele tale au prins viata in caminul nostru. Esti o adevarata sursa de inspiratie si iti multumim pentru asta!

 4. adrian spune:

  Ai idee cum se face izolarea termica pentru genul asta de case(cabane), pt ca numai barnele nu cred ca fac fata gerurilor de afara? Daca poti sa-mi spui te rog mult…..

 5. idea spune:

  clasic exemplu de casa fara stil si fara bun gust.ff urat. exact ce nu trebuie facut niciodata daca se pretinde a se decora/construi ceva cu stil. unele elemente sunt frumoase luate individual( nu canapeaua de prost gust total)… un esec total amestecate fara sens. iar pozele prelucrate in hdr sunt de asemenea de prost gust. dislike total si pacat ca mi se pare ca pierde din calitate site-ul.

 6. aladin spune:

  money can’t buy stile! iar acesta este un exemplu perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *