adelaparvu.com despre casa in Santa Fe, design interior Violante & Rockford Interiors, Foto Wendy McEahern (1)

In Case, Design Interior

Rustic și actual frumos combinate în decorul unei case primitoare

Există locuri care imprimă o anumită arhitectură caselor, o arhitectură adaptată la mediul natural și la cultură. Un astfel de loc este Santa Fe din SUA, unde clima caldă și influența meșterilor tradiționali mexicani își fac din plin prezența și în aspectul caselor. Pentru orice designer e o provocare să redecoreze o astfel de casă, căci nu există unghiuri drepte, pereții având un aspect ca de lut, plafoanele joase, de cele mai multe ori cu grinzi la vedere, iar ferestre sunt mici. E ca și cum căldura ar fi ținută departe, după zidurile ridicate din materiale naturale, care păstrează răcoarea la interior. Dar cum să abordezi o astfel de casă pentru amenajarea interioară, mai ales când se dorește tot confortul actual? Hai să-ți spun povestea ei.

Proprietara acestei case locuiește jumătate din an aici, loc unde își invită rudele și prietenii pe rând, oferindu-le adevărate vacanțe de relaxare. Până la această casă nu a mai colaborat cu vreun deigner, dar i-a urmărit pe cei de la biroul Violante & Rockford Interiors timp de un an de zile, înainte să se decidă să apeleze la ei. A salvat nenumărate imagini din proiectele lor, căci cei doi designeri locuiesc și ei în zonă și sunt familiarizați cu arhitectura locului. Mai mult, sunt pasionați de antichități, fiind colecționari, obiecte pe care le aleg cu grijă și cu ajutorul cărora de cele mai multe ori reușesc să imprime personalitate interioarelor pe care le decorează. Proprietara și-a dat seama că ea nu ar avea viziunea necesară să aleagă ceea ce s-ar potrivi, iar ea își dorea foarte mult ca locuința să fie primitoare, fără ca arhitectura casei să aibă de suferit.

Designerii au propus o variantă elegantă și anume au lăsat toți pereții albi pentru ca luminozitatea să fie amplificată, iar plafoanele joase să nu dea impresia de camere apăsătoare. Acolo unde grinzile erau și mai jos situate au propus vopsirea acestora în alb, cum ar fi dormitoarele. Au lăsat însă la vedere buiandrugii ferestrelor și au evidențiat rotunjimile pereților din jurul lor, dar și în jurul golurilor deshiderilor dintre spații. Pardoseala a fost recondiționată și plăci ceramice de tip teracotă au fost montate peste tot. Astfel, designerii au refăcut imaginea unei case tradiționale, specifice zonei, iar pe fundalul alb al pereților au venit cu mobilier și obiecte frumos nuanțate.

Dar ce înseamnă o casă primitoare? Pentru proprietara în cauză acesta era echivalentă cu o ambianță plăcută, fără extravaganțe, dar cu mobilier confortabil, obiecte de impact și culori specifice florei din sud. Așa că designerii au mizat pe canapele ample, comode, dar cu tapițerii rezistente și în nuanțe deschise. Au îmbrăcat pardoselile cu covoare plăcute pentru a atenua din răceala plăcilor ceramice și s-au folosit foarte mult de accesorii mici colorate. De asemenea, în zone de trecere, cum ar fi sufrageria situată între living și bucătărie, au ales scaune tapițate în nuanțe aprinse de roșu. Dar tot ce înseamnă dulapuri, vitrine le-au ales într-o nuanță de gri cald, care să fie apropiată de nuanța naturală a tencuielilor exterioare specifice acestor case.

Culorile primare, roșul, galbenul și albastrul, au fost întrebuințate ca accente pentru accentele din diversele spații. Mai mult roșu energizant pentru zona de zi, cu tușe portocalii intense la bucătărie și apoi cu roșu antrenant în living, galben solar pentru camera de odihnă a copiilor și albastru liniștitor pentru dormitoare și o a doua cameră de zi. Și da, pe fundalul pereților albi orice tablou în culori vibrante face ca decorul să capete viață oferind nu doar prilej de încântare cromatică, ci și ocazii bune de meditat și contemplat. O casă unde arhitectura tradițională este revitalizată, iar mobilierul, obiectele decorative și corpurile de iluminat creionează stilul de viață actual. Plăcut acest interior, de-a dreptul revigorant, unde designerii de la Violante & Rockford au știut să creioneze atmosfera dorită de către proprietară. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa in Santa Fe, design interior Violante & Rockford Interiors, Foto Wendy McEahern (8)

adelaparvu.com despre casa in Santa Fe, design interior Violante & Rockford Interiors, Foto Wendy McEahern (2)

adelaparvu.com despre casa in Santa Fe, design interior Violante & Rockford Interiors, Foto Wendy McEahern (1)

adelaparvu.com despre casa in Santa Fe, design interior Violante & Rockford Interiors, Foto Wendy McEahern (5)

adelaparvu.com despre casa in Santa Fe, design interior Violante & Rockford Interiors, Foto Wendy McEahern (3)

adelaparvu.com despre casa in Santa Fe, design interior Violante & Rockford Interiors, Foto Wendy McEahern (6)

adelaparvu.com despre casa in Santa Fe, design interior Violante & Rockford Interiors, Foto Wendy McEahern (4)

adelaparvu.com despre casa in Santa Fe, design interior Violante & Rockford Interiors, Foto Wendy McEahern (7)
Foto: Wendy McEahern pentru Violante & Rockford Interiors

7 raspunsuri pentru Rustic și actual frumos combinate în decorul unei case primitoare

 1. Cristina spune:

  Foarte frumos!

 2. Alina spune:

  O casa frumoasa!

 3. Lenuta39 spune:

  Tare frumos !

 4. Zinaida spune:

  Genial! Casa visurilor mele…

 5. estera spune:

  Imi place mult

 6. Lenuta39 spune:

  Foarte multa caldura, foarte frumos !

 7. […] timp, dar nu știi cum să definești acel ceva, o rețetă sigură este să mizezi pe finisaje din materiale naturale. Tot ce înseamnă suprafețe mari, pardoseli, pereți, contează să fie cât mai coerente, mai […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *