adelaparvu.com despre casa englezeasca redecorata, design interior Emma Sims Hilditch  (5)

In Case, Design Interior

S-au retras la țară, într-o casă veche pe care au redecorat-o pe placul inimii lor

De cele mai multe ori când e vorba despre achiziționarea unei locuințe, oamenii au impresia că au făcut investitția pentru toată viața. Dar adevărul este că viața este un șir de evenimente într-o continuă mișcare și transformare, care ne modelează și care ne poate purta unde nici nu ne-am fi imaginat. O casă se schimbă odată cu tine, dar mai mult, se poate întâmpla ca o casă să-ți schimbe viața. Așa au pățit și proprietarii acestei case vechi de secol XVII din Anglia, care după ce au văzut construcția veche înconjurată de grădină au decis să se mute din Londra în peisajul pitoresc din Somerset. Și nu doar că s-au mutat, dar au redecorat totul cu ajutorul designerul Emma Sims Hilditch pentru a-și împlini visul. Dar hai să-ți spun mai multe.

După ce și-au crescut copii la Londra și au alergat toată viața pentru a beneficia un trai confortabil, proprietarii casei de față au auns ca la pensionare să se bucure de mai mult timp. Și timpul l-au folosit pentru a face excursii în propria lor țară, în zonele rurale. Așa au dat peste această proprietate de care s-au îndrăgostit iremediabil. Și da, în acel moment au realizat că metropola este prea mult pentru ei, iar pentru nepoții lor ar fi mult mai atractiv să vină în vizită undeva unde nu sunt constrânși de reguli și unde pot simți calitatea timpului și nu trecerea lui. Au vândut ceea ce aveau în oraș pentru a achiziționa această casă, una care de-a lungul timpului a beneficiat și de extinderi, o anexă consistentă în stil georgian. Dar nu știau cum să îmbine confortul urban care devenise ceva obișnuit pentru ei cu plăcerea de a avea propria grădină.

Au apelat la designerul Emma Sims Hilditch pentru a reuși să păstreze caracterul vechi al casei, dar să obțină un ambient interior proaspăt, fără prea multe obiecte contemporane, ci mai degrabă adaptate locului. Și da, și-au dorit neapărat motive florale la interior, ca și cum grădina ce îmbrățișează casa să fie reprezentată în ambientul camerelor. Dar nu știau cum să facă asta, de aceea au lansat provocarea designerului. Și cum a abordat designerul tema? A urmărit nuanțele din regiune pe parcursul zilelor și a descusut tot ceea ce-i încînta pe proprietari. Așa a ajuns la concluzia că răsăritul soarelui relevă nuanțe diafane, că primele raze scaldă grădina într-o lumină blândă ce transformă culorile plantelor și florilor în tonuri pastelate. De aici a pornit designerul în a contura o paletă cromatică și a contura o temă de amenajare rustic elegantă în acord cu vechea casă.

Finisajele vechi au fost păstrate parțial, cum ar fi placările cu piatră din zona de zi, mai exact bucătăria familiei unde se află și locul de luat masa, de asemenea și bârne vechi, dar acolo unde a fost necesar s-au înlocuit părți importante. Astfel, planșeul din lemn din zona de zi a fost refăcut, pereții au fost și ei reîmpospătați, tâmplăria interioară schimbată, iar în camerele destinate odihnei pardoselile au fost îmbrăcate cu mochete deschise la culoare. Imprimeuri florale? Desigur! Dar la nivelul draperiilor, ca o aduce aminte că dincolo de ele se relevă adevăratele plante cu ale lor superbe flori. Mobilă strict necesară, dar cu o linie rustică și nuanțe pastelate care nu lasă ca piesele masive să încarce spațiile. Da, povestea casei continuată, dar tușele contemporane o conturează într-o lumină nouă, proaspătă. O casă ca un vis împlinit la vârsta înțelepciunii, unde timpul se măsoară în zile însorite, în nuanțele vegetației și în răsetele nepoților. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa englezeasca redecorata, design interior Emma Sims Hilditch (1)

adelaparvu.com despre casa englezeasca redecorata, design interior Emma Sims Hilditch (4)

adelaparvu.com despre casa englezeasca redecorata, design interior Emma Sims Hilditch (3)

adelaparvu.com despre casa englezeasca redecorata, design interior Emma Sims Hilditch (2)

adelaparvu.com despre casa englezeasca redecorata, design interior Emma Sims Hilditch (5)

adelaparvu.com despre casa englezeasca redecorata, design interior Emma Sims Hilditch (6)

adelaparvu.com despre casa englezeasca redecorata, design interior Emma Sims Hilditch (8)

adelaparvu.com despre casa englezeasca redecorata, design interior Emma Sims Hilditch (7)

adelaparvu.com despre casa englezeasca redecorata, design interior Emma Sims Hilditch (10)

adelaparvu.com despre casa englezeasca redecorata, design interior Emma Sims Hilditch (9)Foto: Sims Hilditch

2 raspunsuri pentru S-au retras la țară, într-o casă veche pe care au redecorat-o pe placul inimii lor

  1. adriana spune:

    Foarte frumos stilul rustic in bucatarie ,tocmai am inceput finisarea bucatariei la casa de vacanta din Romania si tot lambriu am ales pentru tavan,am vazut la cineva si e deosebit da un aer rustic,imi place si mobila si masa tot la fereastra o pun si eu doar ca eu vreau o bancheta stil coltar,e pe sufletul meu bucataria asta parca este a mea ca si eu am o canapea si chiar si o soba cu plita de teracot ,super si perdelele imi place tot o sa ma mai inspir de la tine pentru restul casei

  2. silvialuli spune:

    O casa frumoasa in care poti imbatrani in liniste, in care fiecare zi poate fi o binecuvantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *