adelaparvu.com despre redecorarea casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (1)

In DIY/ Inainte si dupa, Idei pentru acasa

Înainte și după 15 ani. Cu modificări mici, casa s-a schimbat total

Poți schimba ambianța casei de-a dreptul spectaculos cu intervenții puține, adică fără să te atingi de finisajele pardoselii, fără să schimbi tâmplăria sau mobila masivă. Cum? Cu o reîmprospătare a nuanțelor pereților, cu decorațiuni și câteva piese de mobilă noi. Dar la mobilă piesele care se pot înlocui ușor, deci nu cele de depozitare, ci mai degrabă de ședere. Uite, am ales să-ți prezint azi un exemplu elocavent, o casă ce aparține decoratoarei spaniolei Pilar de la Vega, care în urmă cu 15 ani și-a amenajat casa (surprinsă în imagini, ca și acum de revista ElMueble). Acum a simțit nevoia de o schimbare pe care a făcut-o fără să cheltuiască foarte mult și în niciun caz să mai treacă prin experiența inițială, care i-a dat ceva bătăi de cap. Dar hai să vezi concret despre ce este vorba și să compari imaginile de dinainte și de după.

adelaparvu.com despre redecorarea casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (2)

Ai să constați cât de mult diferă cele două variante și cât de luminoasă a devenit casa. Motivul pentru redecorare nu a fost unul de plictiseală, ci pentru că proprietara trece printr-o nouă etapă a vieții ei. A simțit nevoia să schimbe decorul pentru că și viața ei s-a schimbat. În urmă cu 15 ani avea acasă toți cei patru copii adolescenți, dintre care doi sunt fiecare la casa lui, iar alături le mai are pe fiicele ei studente. Pilar spune că s-a trezit cu încăperi pe care acum le putea decora altfel pentru că nu mai avea nevoie de anumite funcțiuni, gândite inițial pentru o familie mult mai mare. Și transformarea o simte ca făcând parte din evoluția ei. Îi plăcea și cum era înainte, dar acum și-a dorit ca locuința ei să fie mai luminoasă și mai simplă. În plus și gusturile ei s-au schimbat odată cu noua ei afacere, un brand nou de mobilier. Și când vezi multe și afli trucuri din sfera designului interior, la final înclini să alegi ceva elegant, simplu și practic. Dar care au fost elementele care au contat în redecorare? Hai că ți le enumăr pe rând.

adelaparvu.com despre redecorarea casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (1)

Țesăturile de interior schimbă ambianța. Da, când schimbi draperiile și perdelele, tapițeriile, covoarele și pernele decorative totul pare că se schimbă în casă. Aici storurile romane în tonuri de cremuri și albastru, concepute în stil gustavian, au fost înlocuite cu storuri practice și perdele de tifon care cad frumos și lasă mai multă lumină la interior. Neacoperind în totalitate ferestrele, noile decorațiuni textile lasă priveliștea dinspre grădină să se vadă frumos în casă.

adelaparvu.com despre redecorarea casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre transformare a casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (14)

Canapele de impact în living. Da, atunci când schimbi canapelele sau tapițeria lor, ambianța camerei se schimbă. De ce? Pentru că aceste piese de mobilier sunt destul de masive și în funcție de ele sunt așezate celelelalte funcțiuni ale încăperii de zi. Sunt piesele de mobilier care dau tonul, ca să spun așa. În plus, efectul optic este diferit față de îmbrăcăminte. Spre exemplu, o canapea albă sau deschisă la culoare, deși mai mare decât cea precedentă ca și dimensiuni, îți dă impresia că încăperea este mai largă și mai luminoasă. Deci nu atrage atenția asupra ei ca volum, ci schimbă modul cum vedem întreaga cameră.

adelaparvu.com despre transformare a casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (11)

Scaunele conferă o imagine nouă. Le luăm ca fiind banale și funcționale, dar scaunele se remarcă și fac remarcat un ambient. Stilul lor pot imprima o notă importantă în caracterul casei. Poți avea ca aici o masă veche din lemn masiv, dar scaune contemporane și tot ambientul devine mai proaspăt, mai aerisit și mai contemporan.

adelaparvu.com despre redecorarea casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (4)

Culoarea pereților contează. În cazul de față impactul zugrăvelii pereților se simte cel mai bine în dormitor, acolo unde contrastul de dinainte și după este maxim. De la liliachiu la alb, camera a devenit din misterioasă una luminoasă. Proprietara a mai schimbat ceva care e de impact în dormitor: tăblia patului dintr-una tapițată într-una ca o piesă de mobilier capitonată. Deasupra tăbliei are acum loc de depozitare. În funcție de tăblie a ales să înlocuiască și vechea masă de toaletă cu o comodă mai încăpătoare, semn că nu o mai pasionează pe proprietară prea mult machiajul. Și da, decorațiunile textile, cele de care aminteam la primul punct, completează atmosfera. O transformare pe cinste! Nici n-ai spune că e aceeași casă. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre redecorarea casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre redecorarea casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (6)

Mai jos ai și imaginile mari, ca să le poți compara cum era înainte și cu e după pentru fiecare colț de cameră în parte 🙂

adelaparvu.com despre transformare a casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre transformare a casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre transformare a casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre transformare a casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre transformare a casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre transformare a casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre transformare a casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre transformare a casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre transformare a casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre transformare a casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre transformare a casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre transformare a casei cu obiecte putine, decorator Pilar de la Vega, Foto ElMueble (2)
Foto: ElMueble

5 raspunsuri pentru Înainte și după 15 ani. Cu modificări mici, casa s-a schimbat total

 1. rodica lupu spune:

  Schimbarile au adus lumina, modernitate, probabil simplifica viata de zi cu zi. Ideea e incurajatoare si pentru mine. Multumesc pentru articol.

 2. Bianca spune:

  Mie imi placea mai mult prima amenajare culorile erau calde linistitoare dar si mai elegante.

 3. briela spune:

  „Nu stiu altii cum sint…”, dar mie imi place mai mult cum era inainte de a fi modificat. In a doua amenajare este prea mult alb si bej, prea modern, prea impersonal. Un singur exemplu: frumosul si expresivul covor cu motive traditionale a fost inlocuit cu o mocheta, care mie personal nu mi-a placut niciodata. Dar, din fericire, suntem diferiti!

  • Violeta spune:

   de acord. Sunt cateva piese superbe in prima varianta care dau caracter, personalitate casei (tabloul albastru, covorul, biroul/masa din veranda, culorile din dormitor), si creaza un contrast studiat, fin de culori.

 4. LINA spune:

  si prima varianta era eleganta, rafinata, demna de admirat. Cu toate acestea dupa niste ani simti nevoia de schimbari radicale, prin urmare cea de-a doua varinta are o abordare diferita insa este la fel de eleganta si rafinata. Frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *