Dacă îți dorești să imprimi senzația de vacanță la mare în livingul tău, sigur amenajarea de față de va inspira, chiar dacă este una mai îndrăzneață. Și spun că este mai îndrăzneață pentru că unele piese sunt chiar extravagante. Dar dincolo de piesele mici, cum sunt scaunele balansoar realizate la comandă, combinația de culori și imprimeuri te va ghida în a obține o atmosferă plăcută. Este un living amenajat de către designerul american Scott Sanders într-o locuință din New York, unde specialistul, la dorința proprietarilor, a conceput un ambient cu aer de plajă. Dar hai să-ți spun mai multe.
Când ai o temă clară este mult mai ușor să creionezi un decor decât atunci când încerci doar să potrivești lucrurile între ele, fără să știi exact ce urmărești. Uite, spre exemplu aici proprietarii au știut că-și dores un living primitor, care să aducă mai mult cu ambianța dintr-o casă de pe plajă decât cu atmosfera urbană. Ca atare designerul a folosit un tapet într-o nuanță solară, din fibre naturale de la Phillip Jeffries (model Split Pea 4832) pentru a amplifica senzația de spațiu. Galbenul are forța de te face să percepi camera ca fiind mai luminoasă, așa că nu întâmplător designerul l-a folosit pe suprafața mare. L-a ajutat și faptul că fereastra este generoasă, așa că livingul are nuanțe plăcute indiferent de vremea de afară.
Pe fundalul tapetului designerul a prevăzut iluminat local în dreptul canapelei și amplasare de decorațiuni, tablouri. Tapițeria canapelei a asortat-o cu cea a storurilor (pe care le-a combinat cu draperii), dar nu a uitat ca între suprafețe și culori să insereze alb, cum sunt draperiile sau, corpurile de iluminat deasupra canapelei și unele piese de mobilier (vezi biroul din colț de la Lorin Marsh, măsuța de lîngă fereastră). Mai departe, pe suprafața mocheie deschise la culoare ce îmbracă pardoseala a poziționat un cobor elegant cu un design simplu (covoul este de la saccocarpet.com), iar nuanța de gălbui-verzui din dungile acestuia le-a preluat în cromatica câtorva perne de pe canapea, a veiozei de lângă fereastră și în printurile Andy Warhol.
Ce mai este specific atmosferei în stil marin? Evident împletiturile, iar ele nu lipsesc de aici fiind prezente subtil în tapițeria fotoliului de lângă birou, a coșului de sub masa de birou și evident în textura tapetului. Alte piese din lemn, cum ar fi comoda de la Lorin Marsh și veiozele amplifică senzația de natural, iar scaunele balansoar vin să adauge o notă de spectacol și de extravaganță. De asemenea, sunt prezente și dungile, atât în tapițeria fotoliului, în imprimeul unor perne decorative, cât și la nivelul covorului și subtil sugerate în forma scaunelor. Merită să observi și cum sunt alternate zonele imprimate cu cele libere, adică n-ai să vezi alăturări de piese care sunt tapițate cu modelele diferite, iar legătura între obiecte este realizată cu ajutorul decorațiuni mici, în special textile. Un living plăcut și curajos ambientat. Sper să te inspire și pe tine!
Imi place foarte mult draperia
Buna ziua! Stiti cumva daca acest tapet se poate achizitiona si in Romania? Imi place foarte mult, dar nu am gasit distribuitori sau site-uri care sa livreze aici. Multumesc!