adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (19)

In apartamente, Design Interior

Apartament de 75 de mp creativ și colorat decorat

Mai degrabă ai spune că este o casă și nu un apartament pentru că totul este inedit conturat, dar și pentru că aici sunt prezente elemente pe care nu te-ai aștepta să le vezi într-un bloc, fie el și unul vechi. Proprietara lucrează într-o agenție de publictate și și-a dorit acasă o atmosferă care să-i aducă aminte de Bali, loc unde a petrecut vacanțe de neuitat. Nu a vrut în niciun fel să aibă o locuință amenajată urban, deși aceasta se află în centrul Moscovei, ci a visat la un ambient ludic, plin de culoare și detalii frumoase. De aici și combinațiile cromatice, de texturi și motive ornamentale care sunt îndrăznețe și care conferă personalitate apartamentului de 75 de metri pătrați. Anton și Ekaterina Korneev sunt designerii care au conceput amenajarea apartamentului și-au reușit să contureze aici un adevărat refugiu creativ. Dar hai să-ți spun mai multe din trucurile lor aplicate aici.

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (2)

Locuința, deși are doar două camere semidecomandate, a fost pe placul proprietarei pentru că este situată central, ferestrele sunt generoase, deci are lumină naturală din plin, dar și pentru că înălțimea camerelor este de trei metri. Deci, în ciuda organizării locuinței cu două camere semidecomandate, adică din zona de zi se accede în dormitor, existau multe alte lucruri pe placul proprietarei. Totuși, pentru că-și dorea un spațiu deschis între bucătărie și living, unde să aibă loc pentru a primit oaspeți și a organiza mici petreceri, designerii au prevăzut schimbarea poziției bucătăriei cu baia. Acum, în locul fostei bucătării este amenajată o baie spațioasă și un hol cu dulapuri de depozitare în fața ei. Instalațiile de apă de la fosta baie au fost folosite pentru bucătărie. În rest, au fost creionate clar două zone: cea de zi cu living, sufragerie și bucătărie și cea de noapte cu un dormitor spațios ce include dulapuri din plin, dar și loc de birou.

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (7)

Spațiul amplu din actuala zonă de zi, adică prima cameră, a permis organizarea bucătăriei pe o singură latură. Pentru ca mobila de bucătărie să nu fie prea prezentă în ansamblul camerei de zi, designerii au prevăzut două lucruri importante: eliminarea dulapurilor suspendate și algerea unui frigider încorportabil care a fost poziționat în zidul de separare față de dormitor. Mai mult, frigiderul are fețele dreptele și finisate cu vopsea cu efect de tablă, deci poate fi folosit pentru a se scrie cu creta pe el. La nivelul finisajelor, faianța de tip patchwork a fost folosită doar pe surafața necesară, deci nu pe tot peretele, iar la nivelul pardoselii este același parchet ca peste tot în zona de zi.

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (19)

Între zona de gătit și zona de conversație este poziționată masa, marcată atât prin mobilier specific, cât și prin corpuri de iluminat ce coboară deasupra ei. Pentru a conferi un strop de originalitate sufrageriei, scaunele vechi recondiționate au fost vopsite într-o nuanță vivace de roși, iar tapițeria aleasă cu în dungi, scaune care nu sunt la fel,decât două câte două, și așezate la o masă veche recondiționată, dar al cărei aspect este unul vintage, în acord cu fronturile mobilierului de bucătărie.

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (17)

Mai departe, în living, ceea ce atrage privirea este șemineul care funcționează pe bază de bioetanol, de unde și placarea metalică de tip oglindă la interiorul acestuia. Pentru șemineu a fost creată o structură falsă, care să dea impresia de șemineu clasic, structură vopsită în negru, ceea ce conferă un contrast puternic cu masca albă a șemineului, dar și tapetul ludic ce îmbracă pereții în lateral. Însă negrul nu este folosit aici doar pentru contrast, ci și pentru a camufla prezența televizorului. Și pentru asta, designerii au comandat o nuanță de negru conform ecranului televizorului, pentru ca iluzia să funcționeze perfect.

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (10)

În loc de o canapea standard, a fost aleasă o piesă de mobilier cu structură din lemn masiv și cu design thailandez, conform preferințelor proprietarei. Canapeaua este lată, confortabilă și cu multe perne colorate, în relație cu motivele decorative ale plăcilor ceramice din bucătărie. În fața ei sunt poziționate două fotolii, iar în loc de masă este un taburet, care la nevoie poate fi folosit ca loc suplimentar de ședere. Fiecare zonă de ședere este punctată și de către un lampadar, ceea ce pe timpul nopții asigură o lumină plăcută.

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (14)

Finisajul de lemn antichizat care se regăsește la nivelul canapelei și comodei din living este mai departe prezent în aspectul ușii interioare a dormitorului. Astfel ușa devine un element decorativ în living, iar în dormitor ea este folosită ca suport pentru oglindă. Pe tot peretele ce încadrează ușa dormitorului, la interiorul acestuia, sunt prevăzute dulapuri pentru depozitare (înzidite din gips-carton), ale căror uși sunt din panouri lamelare cu aspect de asemenea antichizat.

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (8)

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (18)

Și acesta este laitmotivul dormitorului: finisaje vintage, căci locul patului este marcat de o placare a peretelui cu parchet în ton. Nuanțe subtile, pastelate, ca și prezența lemnului la nivelul pardoselii, dar și în piesele masive de mobilier (patul și masa de birou) aduc un plus de căldură și stare de relaxare, de lips de formalism. Câteva accente colorate precum etajera galbenă, lămpile de perete galbene și decorațiunile textile parcă luminează camea dedicată odihnei.

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (3)

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (23)

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (22)

Chiar și balconul este amenajat deosebit, căci în locul unei tâmplării standard, aici este montat un sistem de panouri din sticlă, care se pot strânge când se dorește, iar spațiul exterior să fie simțit din plin. Fiind un balcon care dă înspre o curte interioară, deci nu înspre stradă, a fost posibilă îmbrăcarea pereților cu tapet (altfel se considera că se schimbă fațada clădirii și ar fi fost nevoie de aprobări de la primărie). Locuri de ședere sunt prevăzut ingenios aici sub formă de bănci pe toată latura din dreptul livingului.

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (13)

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (16)

Baia este un adevărat spectacol, căci albastrul intens de la nivelul pereților te transpune într-o stare de relaxare, îți aduce aminte de vacanțe la malul mării. Cada este prezentă, dar ea este încadrată de draperii. Acestea, spre exterior au material textil, dar ele maschează către interior draperii de duș din materiale impermeabile. Plăcile ceramice negre din dreptul căzii conferă senzația de adâncime și evident protejează suprafața, mai ales că în rest este folosită exclusiv vopsea lavabilă.

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (20)

Și în baie a fost conceput un generos spațiu de depozitare cu fețe din panouri lamelare vopsite antichizat, iar în dreptul lavoarului oglinda cu ramă din lemn periat adăugă o notă de originalitate și în contrast cu albastrul intens. Este interesant cum plăcile de la nivelul pardoselii se regăsesc și în fața încăperii, adică din hol, marcând astfel direcția către baie. Mai există și un grup sanitar, un wc de serviciu, care este interesant amenajat. Pentru a alunga senzația de claustrofobie, designerii au prevăzut montarea unor obloane deasupra vasului wc, iar faianța are un motive decorativ ludic, dar care vizual accentuează orizontala spațiului pentru a da impresia de spațiu mai lat. O locuință cu adevărat inedită, plină de culoare, de soluții interesante, care vorbesc despre pasiunile și personalitatea proprietarei. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (5)

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (21)

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (4)

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (1)

adelaparvu.com despre apartament 75 mp, Moscova, Designeri Anton si Ekaterina Korneev, Foto Mikhail Stepanov (6)Foto: Mikhail Stepanov

4 raspunsuri pentru Apartament de 75 de mp creativ și colorat decorat

 1. danyelyta spune:

  imi place lemnul
  suportul de chiuveta din baie este superb

 2. Enela spune:

  Buna Adela! De unde pot achizitiona o perdea pentru cada asemanatoare? Mulțumesc!😊

 3. Isabela spune:

  Buna,

  M-ar interesa niste tapet, iar modelele folosite in decorarea acestui apartament sunt minunate. Aveti idee unde as putea gasi ceva asemanator?

  Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *