adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (7)

In Design Interior, Garsoniere

Garsonieră de 33 mp cu loc separat pentru pat

Când vine vorba despre garsoniere, cel mai provocator lucru este să se găsească o soluție optimă pentru separarea funcțiunilor de zi și de noapte. Oricât ar fi de calitativă, o canapea extensibilă nu este la fel de confortabilă ca un pat cu saltea. Așa că da, cei care locuiesc în garsoniere sunt interesați de cum să amenajeze spațiul pentru a avea un loc de odihnă separat față de restul camerei. Am ales să-ți prezint azi o garsonieră ambientată în stil industrial, un concept semnat de biroul Enjoy Home Studio. Este vorba despre o garsonieră de 33 mp, configurată într-o clădire veche, construită în anii 1930, care inițial avea destinație de institut de cercetare, acum modificată în ansamblu  rezidențial. Dar hai să vezi cum au procedat designerii în cazul organizării garsonierei. Mai jos ai planul.

adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (1)

Soluția de delimitare a patului față de restul camerei a fost făcută cu ajutorul tâmplăriei metalice. Practic, în jurul patului s-au construit pe partea dinspre hol un perete de gips-carton, pentru ca locul de odihnă să nu fie vizibil la intrarea în garsonieră, iar dinspre cameră locul patului este separat cu tâmplărie. Pentru că aceasta include geamuri, deci spațiul de dormit este vizibil, designerii au prevăzut ca tăblia patului să fie configurată ca o placare de perete cu lemn, închis la culoare pentru a da senzația de adâncime, dar și pentru a fi încadrată frumos de tâmplăria neagră.

adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (18)

adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (5)

În cameră, locul canapelei, al mesei și al bucătăriei comunică deschis între ele. Dar cel mai de efect este gândită bucătăria, a cărei spațiu de lucru se poate masca cu ajutorul unei uși de tip rulou. Este o bucătărie realizată la comandă la firma austriacă KornMueller.

adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (2)

adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (9)

În fața mobilierului de bucătărie, există la nivelul plafonului încorporat un ecran retractabil, folosit în loc de tv. Tot acolo este poziționat și videoproiectorul.

adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (11)

De asemenea, locul de luat masa poate fi folosit și ca zona de birou pentru laptop. Dedesubtul ei au fost gândite zone de depozitare, ca atare masa este mai înaltă, de circa 85 cm, la același nivel cu blatul bucătăriei (deci cu 10 cm mai înaltă decât în mod standard pentru o masă). Deasupra mesei sunt corpuri de iluminat Tom Dixon (la noi prin Intro Design), care suplinesc lumina din garsonieră gândită în principal cu corpuri de iluminat reglabile (spoturi pe șină).

adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (12)

Finisajele sunt în tema industrială a amenajării, respectiv cărămida zidurilor a fost curățată și lăsată la vedere, tâmplăria metalică neagră (inclusiv pentru ușa de la baie), pardoseala este îmbrăcată cu parchet, dar din hol până la fereastră este prevăzut un covor din plăci de ardezie neagră.

adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (14)

adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (6)

La baie, din cauza spațiului mic, designerii au optat pentru microciment și au configurat o cadă pe măsura spațiului mic disponibil din gips-carton îmbrăcat în microciment. Deasupra lavoarului a fost folosită o oglindă Gubi, iar decorațiunile sunt de la Restoration Hardware.

adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (10)

adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (17)

adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (4)

Este o garsonieră ce aparține unui burlac și amenajată ca atare, adică într-o notă mai masculină, un strict necesar funcțional și unitar din punct de vedere estetic. O locuință în Moscova reușit creionată într-o clădire veche căreia i s-a schimbat destinația inițial. Totul coerent, armonios gândit și implementat. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (8)

adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (7)

adelaparvu.com despre studio 33 mp, Moscova, design Enjoy Home Studio (15)

13 raspunsuri pentru Garsonieră de 33 mp cu loc separat pentru pat

 1. Elena Balaianu spune:

  Super interesant! Pentru garsonierele micute de la noi e ideal un astfel de aranjament. Si e pentru prima data ca vad o cada atat de mica. Imi poti recomanda pe cineva din Romania care face cazi pe comanda? Am o baie relativ mica (4 mp) dar care are tot felul de ziduri iesite in afara si ofertele de cazi pe colt existente in magazinele de la noi depasesc destul de mult dimensiunea de care am eu nevoie. Multumesc

 2. Mirela spune:

  Frumoasa amenajarea dar n-am inteles unde este spatiul de depozitare pentru haine.

 3. Superba amenjarea! De curand m-am mutat intr-o garsoniera (putin mai mare de 33mp) si organizarea este o mare problema, constant ma gandesc cum as putea salva niste spatiu.

 4. vicentia spune:

  loc de somn fara ferestre? ihm…nu mi-ar placea

 5. Merry spune:

  Buna Adela! Poti sa imi spui care sunt dimensiunile „dormitorului” si ce marime are patio?
  Am o garsoniera configurata aproape identic si ma gandesc sa ii fac un upgrade!
  Multumesc!

 6. Rosca Gabriela spune:

  Buna ziua,

  Foarte ingenioase amenajari. Am o garsoniera mica 39 mp , ar trebui sa despart camera in living si un loc de dormit dar sunt complect in ceata . M-ar ajuta foarte mult o idee ( ap 68/et.4 din imagine ), plus sa fac un dresing in hol . Bucatarie e ciudata cu cotul acela …oricum marea mea problema e camera care are cam 19 mp si nu vad cum pot sa o impart mai bine.
  Multumesc!

  1_camera

 7. Anca spune:

  Buna Adela, caut furnizor pentru tamplarie de interior cu structura metalica si cu geam de sticla pentru o amenajare cu note industriale. Nu gasesc nimic pe internet in Romania. Poti sa ma ajuti cu niste recomandari? Multumesc frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *