adelaparvu.com despre Sands of Therme, cea mai mare plaja urbana din Europa (3)

In Romania Mea

La București, cea mai mare plajă urbană din Europa!

Cine spune că nu-ți poți oferi momente de răsfăț în Capitală cu siguranță nu a fost într-unul dintre cele mai spectaculoase locuri dedicate relaxării și stării de bine. Este deja pe lista tuturor turiștilor străini, așa că de ce nu ar fi și pe lista ta și asta cu atât mai mult cu cât ai la dispoziție, din acest an, și o impresionantă plajă urbană. Este cea mai întinsă de acest gen din Europa, un mini-litoral ce însumează 30.000 de metri pătrați de plajă, o amenajare ce include piscină tropicală, peste 600 de palmieri, 40 de măslini, baruri cu arhitectură ca în Delta Dunării și peste 1.500 de șezloguri. Da, plaja Sands of Therme pune Bucureștiul pe harta capitalelor europene care beneficiază de plaje urbane, cum ar fi Lisabona, Berlin, Viena sau Paris. Și pentru că este pentru prima dată când se realizează așa ceva la noi, m-a interesat să aflu câteva lucruri – de la accesul cu animale de companie, până la închirierea unor zone din plajă pentru evenimente private, ori plantele rare aduse aici și materialele de construcție folosite. Dar hai să afli mai multe din șirul întrebărilor și răspunsurilor de mai jos.

La Sands of Therme ai ocazia să admiri și să te bucuri de cea mai mare și mpreisonată lucrare de street art din România realizată de către artiștii de la Sweet Damage Crew. Lucrarea lor decorează beach barurile și barul piscinei.

La Sands of Therme ai ocazia să admiri și să te bucuri de cea mai mare și impresionantă lucrare de street art din România realizată de către artiștii de la Sweet Damage Crew. Lucrarea lor decorează beach barurile și barul piscinei.

adelaparvu.com despre Sands of Therme, cea mai mare plaja urbana din Europa (3)

Când te gândești la o plajă, îți vine în minte ideea de libertate, dar cu siguranță lucrurile se schimbă când este vorba despre o plajă urbană, pentru că primordial este confortul tuturor, asigurat nu doar de amenajări de calitate și servicii ireproșabile, ci și de comportamentul și bunul simț al celor ce merg la plajă. Așa că, spre exemplu, dacă ești fumător, beneficiezi de locuri amenajate în acest sens și în nicun caz nu se admite fumatul pe marginea piscinelor sau în apă.

adelaparvu.com despre Sands of Therme, cea mai mare plaja urbana din Europa (12)

Apoi, dacă ai animale de companie, când mergi la Therme pentru plaja urbană Sands of Therme, le lași acasă. Asta pentru că nisipul este foarte curat și se dorește a fi păstrat ca atare. De altfel, plaja este și ea coerent organizată ca și interiorul complexului pe secțiuni, unde toată lumea să-și găsească locul în funcție de preferințe, dar și de vârstă.

adelaparvu.com despre Sands of Therme, cea mai mare plaja urbana din Europa (11)

1. Există restricții vizavi de vârsta copiilor care pot merge cu părinții la plajă?
Pe plaja The Palm – Sands of Therme se aplică aceleași reguli de acces ca în zona The Palm, respectiv copiii mai mici de 3 ani au acces gratuit, iar copiii intre 3 și 16 ani nu au acces. Pentru o zi la plajă cu întreaga familie, recomandăm plaja Galaxy, care are o suprafață de 7.500 mp, beneficiază de piscină exterioară generoasă și locuri de joacă interactive pentru copii, chiar pe plajă. De asemenea, aceasta este prevăzută cu circa 1000 de șezlonguri și 3 beach baruri, care servesc diverse sortimente de soft drinks, bere, cafea, dar și există și un bar de înghețată. Zona Galaxy are și ea propriul restaurant Beach Barbeque.

adelaparvu.com despre Sands of Therme, cea mai mare plaja urbana din Europa (1)

adelaparvu.com despre Sands of Therme, cea mai mare plaja urbana din Europa (14)

2. Se poate închiria plaja sau o parte din ea pentru evenimente private? Și dacă da, în ce condiții?
Pe plaja Sands of Therme se organizează deja evenimente și concerte live în anumite zile (joia), petreceri pe plajă (sâmbăta) ori seri de beach cinema (vinerea). Evenimente private cu închiderea plajei nu intenționăm să organizam. Plaja Sands of Therme va rămâne deschisă tuturor clienților, pe toată perioada verii.

adelaparvu.com despre Sands of Therme, cea mai mare plaja urbana din Europa (9)

adelaparvu.com despre Sands of Therme, cea mai mare plaja urbana din Europa (15)
3. Ce fel de materiale s-au folosit pentru amenajarea construcțiilor de pe plajă? La cine ați apelat pentru construcțiile cu acoperișuri din stuf?
Acoperișurile din stuf au fost realizate cu concursul unor meșteșugari tradiționali din Delta Dunării. De altfel, inspirația pentru designul beach barurilor a venit din zona Deltei Dunării. Linia acestor baruri a fost gândită să combine arhitectura curată, tradițională a zonelor de deltă, desigur reinterpretată, și imaginea ce caracterizează centrele urbane aglomerate, arta murală a străzii, a artiștilor autodidacți, în compoziții contemporane de street-art, îmbinând imagini virtuale, forme organice, cu ordinea rectangulară. Barurile au fost realizate conform designului și proiectului propriu Therme, structura fiind de lemn lamelar și stratificat (similar cu acoperișul spectaculos al zonei Galaxy), iar mobilierul este din lemn masiv. Deck-ul de pe plajă este realizat din podină de lemn din rășinoase, vopsită și tratată cu lacuri și vopsele speciale, pentru a rezista la condiții variate de trafic, umiditate și temperatură (lacurile folosite mai pot fi regăsite în industria de yachting)

adelaparvu.com despre Sands of Therme, cea mai mare plaja urbana din Europa (2)

adelaparvu.com despre Sands of Therme, cea mai mare plaja urbana din Europa (4)
4. Referitor la plante, măslinii și palmierii sunt specii exotice, care impresionează prin formă și dimensiune. Ce ne puteți spune despre ei?
Toate plantele pe care le găsiți pe plaja Sands of Therme au fost selecționate, aclimatizate și transportate de către noi. Vegetația noii plaje Sands of Therme este compusă din 600 palmieri și 40 de măslini, originari din zona mediteraneană. Măslinii sunt din Spania și au vârste de până la 350 ani. Sunt măslini „productivi” cu ramuri roditoare ce se pot folosi și în gastronomie. În grădina de la Therme pot fi admirați măslini cu înălțimi ce variază de la 1 metru până la 4 metri și un trunchi ce ajunge la 1,5 metri în diametru.

adelaparvu.com despre Sands of Therme, cea mai mare plaja urbana din Europa (5)

adelaparvu.com despre Sands of Therme, cea mai mare plaja urbana din Europa (6)
Vegetația exotică a plajei include și alte specii rare de palmieri, printre care Washingtonia robusta, palmieri originari din California plantați în pisicina exterioară și împrejurimile acesteia. Palmierii au peste 7 metri înălțime și „vârste” cuprinse între 35 și 40 de ani, iar frunzele acestora pot ajunge până la 2,5-3 metri lungime. O altă specie rară de palmieri este Trachycarpus fortunei, originari din centrul Chinei, Japonia și India. Cei de pe plaja Therme au înălțimi între 3,5 și 5 de metri și pot fi admirați în împrejurimile piscinei exterioare și ale Beach Barbeque-ului. Palmierii sunt special de exterior, pentru a se acomoda cât mai bine la clima din țara noastră.

adelaparvu.com despre Sands of Therme, cea mai mare plaja urbana din Europa (8)

Deci, la Sands of Therme nu doar că te relaxezi și te binedispui, având tot confortul necesar și servicii de calitate, ci poți vedea specii rare de plante exotice și te poți inspira pentru amenajarea terasei casei tale. Un loc cu adevărat uimitor de care te poți bucura pe toată perioada sezonului cald dacă ești pe fază cu biletele. Nu de alta, dar cum am mai spus acest complex este accesat de turiștii străini care își fac planuri din timp, așa că dacă vrei să te bucuri de zile însorite la Sands of Therme, cea mai mare plajă urbană în acest moment din Europa, fii pe fază pentru că poți achiziționa on-line bilete de acces, vezi aici pe site-ul therme.ro (inclusiv gradul de ocupare), iar pe pagina de Facebook poți afla despre evenimente noi ce vor fi organizate pe plajă și nu numai. Mai jos ai și o prezentare video despre Sands of Therme. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

 

5 raspunsuri pentru La București, cea mai mare plajă urbană din Europa!

  1. sorisim spune:

    Cum ti se pare strandul din Arad (Neptun) in comparatie?

  2. Sanda Nicolae spune:

    E super articolul Adela. Informare completă. Chiar mă bucur că ai abordat acest subiect şi că ne-ai dat toate detalile despre această locaţie. Acum ştiu la ce să mă aştept. Mulţumesc 🙂

  3. Sofia spune:

    Eiii, cele doua specii de palmier, Washingtonia robusta si Trachycarpus fortunei, nu sunt nici pe departe asa de rare. De fapt, sunt unele din cele mai comune specii de palmier pentru a fi crescute in containere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *