adelaparvu.com despre terasa si gradina in stil shabby chic, Constanta (5)

In Amenajari Gradina, Romania Mea

Grădina și terasa casei din Constanța decorate în stil shabby chic

Majoritatea celor care iubesc shabby chic-ul sunt prepondent femei, dar familia din Constanța a cărei terasă ți-o prezint, este una pasionată de tot ce înseamnă detalii romantice. Nu doar că soțul nu este deranjat, dar mai mult s-a implicat în amenajare și decorare. El este medic de profesie, iar soția farmacist. Amândoi sunt firi sensibile, persoane calde și iubitoare. Și-au dorit ca acasă, în fiecare colț, indiferent că e la interior sau la exterior, să spună o poveste. Pentru cei doi soți acest stil de amenajare este și o modalitate de deconectare. Soțului îi face mare plăcere să personalizeze obiecte sau chiar să le confecționeze. După orele de muncă se deconectează realizând tablouri în tehnica șervețelului sau prin a patina obiecte pe care le cumpără din magazine. Și soția vede lucrurile din altă perspectivă. Un mobilier de exterior pe care l-a găsit cu perne gri și l-a putut imagina cu huse colorate. Așa că a căutat material textil înflorat și a făcut huse pentru bucăți de burete gros, decupat în formă de perne. Au căutat mult în Constanța, dar și în București mici ornamente și decorațiuni pentru că aceste obiecte nu sunt ușor de găsit. E multă muncă în rezultatul final al grădinii și terasei, dar acești soți ne demonstrează că, atunci când știi ce-ți dorești, când îți planifici totul, ajungi să-ți poți amenaja singur spațiile așa cum ai visat. Mi-au trimis pozele și m-am gândit că merită să te inspiri și tu din rezultatul muncii lor. În opinia mea, la cât de pasionați sunt, ar putea foarte bine să ofere consultanță și altor oameni ca preferă stilul shabby chic. Dar hai să vezi cum au amenajat. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre terasa si gradina in stil shabby chic, Constanta (11)

Uită-te la finisaje și vei vedea că au fost foarte inspirați să lase la nivelul pereților totul alb, inclusiv tâmpăria terasei să o vopsească albă, astfel ca pe suprafața pereților să poată ieși în evidență decorațiunile florale, multe dintre ele realizate chiar de ei. Pardoseala din gresie are aspect de lemn antichizat, perfect ales pentru a creiona stilul shabby chic.

adelaparvu.com despre terasa si gradina in stil shabby chic, Constanta (3)

Da, de ce nu ți-ai amenaja terasa ca pe o cameră în aer liber, mai ales când casa ta se află în Constanța, oraș pe coasta Mării Negre? Ei bine, cei doi soți au făcut-o. Au ales ca mobila să fie albă. Piesele pe care le-au găsit în nuanță lemn natur le-au antichizat cu patină albă și au avut mare grijă la decorațiuni. Spre exemplu, deasupra divanului cu sertare au făcut un decor simetric în jurul unei oglinzi cu obloane. Oglinda dă impresia de fereastră mică decupată în zidul lateral al terasei.

adelaparvu.com despre terasa si gradina in stil shabby chic, Constanta (7)

Și lambriurile de la nivelul plafonului au fost vopsite în alb și au ales corpuri de iluminat de tipul candelabrelor tot albe.

adelaparvu.com despre terasa si gradina in stil shabby chic, Constanta (2)

În fața terasei, către grădină este o jardinieră pentru plante. De-a lungul acestei jardiniere au prevăzut felinare, care pe timpul serii asigură o lumină plăcută și transformă spațiul grădinii într-un loc feeric.

adelaparvu.com despre terasa si gradina in stil shabby chic, Constanta (10)

Spațiul grădinii este și el plăcut amenajat cu locuri de ședere în grădină, cu decorațiuni puse și pe garduri, dar și cu o căsuță pentru fetița lor, excelent încadrată înpeisaj. Atât căsușa cât și arborii mai mari din grădină sunt puși în evidență, pe timpul serii, prin ghirlande luminoase.

adelaparvu.com despre terasa si gradina in stil shabby chic, Constanta (6)

Decorațiuni bine alese, dar și flori romantice, în special trandafiri și hortensii oferă culoare și parfum în grădină. Un spațiu mic, dar coerent și armonios amenajat în stilul vizat.

adelaparvu.com despre terasa si gradina in stil shabby chic, Constanta (5)

Da, o terasă folosită în sezonul cald zi de zi atât ca living, cât și ca sufragerie, loc unde familia se simte bine, dar cel mai important este faptul că petrece timp împreună. O familie fericită care se deconectează într-un mod frumos, inspirându-i pe cei apropiați, rude, prieteni, pe vecini, iar acum și pe noi toți. Sper să fi găsit idei la care nu te-ai fi gândit, dar mai ales curajul de a-ți face spațiul în care trăiești așa cum visezi!

Foto: Laur I.

4 raspunsuri pentru Grădina și terasa casei din Constanța decorate în stil shabby chic

 1. Georgeta spune:

  Buna seara, Adela,

  Asa cum stii, suntem multi care avem locuinte in zone cu zgomot (de ex. trafic, generatoare electrice). Ce putem face, din punct de vedere al amenajarii, pentru a ne capta atentia alte sunete decat cele de afara? Ma refer aici la sunete din natura Exista anumite obiecte de decoratiuni sau solutii de amenajare care emit astfel de sunete? N-as vrea sa dau drumul la telefon, laptop….etc

  Multumesc,

  • Adela Parvu spune:

   Bună Georgeta! Orice ai face, adică inclusiv să-ți antifonezi locuința, tot vei avea parte de zgomot. De ce? Pentru că sunetele produc vibrații. Chiar și în lipsa unor zgomote, tot vei simți vibrațiile, deci, orice soluție de antifonare ai adopta, ea nu-ți va rezolva total problema, care de fapt și de drept este la tine. Trebuie să accepți că ești o persoană sensibilă la zgomot. Cea mai bună variantă pentru persoane sensibile la zgomot este să se mute din zona respectivă. Și nu glumesc. Și eu sunt sensibilă la zgomote, ca atare m-am mutat din locuințele unde am fost deranjată de ele. Modalitățile de antifonare se fac cu materiale specifice, costisitoare și sunt aplicate de către firme specializate. Gândește-te că în ziua de azi am ajuns să ne anvelopăm casele pentru a avea căldură, apoi ajungem să le mai etanșăm încă o dată pentru a nu fi deranjați fonic. Unde o să ajungem? O să ajungem să trăim ca într-o pungă de plastic vidată. Merită?

 2. Anca Buceceanu spune:

  Foarte frumos! Ingenioasa solutia gasita pentru acoperis, o zona cu tigla, o zona transparenta pentru a patrunde lumina.
  Stiti cumvs cu ce au acoperit in zona transparenta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *