Am personalizat ]ntr-o singur[ zi acest dormitor. Ideea a fost simplă: vopsirea peretelui din spatele patului, astfel ca nuanța peretelui să de impresia că tăblia patului se continuă pe verticală.

In DIY/ Inainte si dupa, Finisaje, Idei pentru acasa

Cu vopsea mată decorezi rapid dormitorul

Am primit multe întrebări privind decorarea și personalizarea camerelor, printre care și dormitoarele. Majoritatea oamenilor și-ar dori intervenții mici cu efecte mari, desigur cu un buget controlabil. Cea mai la îndemână intervenție este prin vopsirea peretelui din spatele tăbliei patului și am să-ți explic de ce. Dar dacă tot e să economisești la partea de manoperă, pentru că o poți face chiar tu, atunci merită să cumperi o vopsea de calitate. Eu am testat vopseaua PremiumColor de la Caparol pentru a transforma un dormitor într-o singură zi. Are o putere excelentă de acoperire, nuanțele închise sunt mate și cu textură catifelată, iar calitatea vopselei se traduce și prin lipsa urmelor de orice fel de pe suprafața lor. Dar hai să-ți explic mai multe.

Am personalizat ]ntr-o singur[ zi acest dormitor. Ideea a fost simplă: vopsirea peretelui din spatele patului, astfel ca nuanța peretelui să de impresia că tăblia patului se continuă pe verticală.

Am personalizat într-o singură zi acest dormitor în care s-a dorit păstrarea mobilierului. Ideea a fost simplă: vopsirea peretelui din spatele patului, astfel ca nuanța peretelui să dea impresia că tăblia patului se continuă pe verticală. Apoi, la partea de decorare, pe fundalul închis au fost poziționate rame cu fotografiile clientului. Aceste fotografii făcute cu telefonul, le-am imprimat la un centru de copiere și tipărire pe un carton mai subțire, i-am rugat pe cei de la centrul respectiv să le transforme în alb-negru. De asemenea, pentru efectul final a contat marginea albă din jurul fotografiilor, adică paspartuul, care face contrast cu rama neagră, dar și pune în evidență fotografiile. Banda cu lumină LED exista deja montată pe spatele tăbliei și a fost folosită la final. Pe un fundal închis orice pată de culoare sau obiect evidențiat cu puțin alb se vede. Sper să vă prindă bine trucurile explicate aici.

Am testat vopseua PremuumColor de la Caparol cu mâinile mele, ca să mă asigur că este așa de grozavă cum știam din descrierile tehnice. Ei bine, m-am convins.

Am testat împreună cu arh.Paul Domșa vopseaua PremiumColor de la Caparol cu mâinile mele, ca să mă asigur că este așa de grozavă cum știam din descrierile tehnice. Ei bine, m-am convins.

De ce ai vopsi peretele din dormitor pe care este așezat patul? Din mai multe considerente. În primul rând pentru că, de regulă, în dormitoare restul pereților sunt ocupați fie cu dulapuri, fie înglobează zona de fereastră cu calorifer, fie sunt fragmentați de ușa camerei, dacă nu cumva și de ușa de acces către baie. Ca atare, deseori, singurul perete care poate deveni de accent este cel cu tăblia patului. În al doilea rând, prin vopsirea peretelui din spatele tăbliei patului pot fi corectate fragmentările cromatice. Adică, spre exemplu, tăblia poate fi închisă la culoare, iar peretele alb. Practic, fondul alb al suprafeței este tăiat de linia patului. Ca totul să fie mai armonios, o culoare apropiată de cea a tăbliei patului dă senzația de spațiu mai armonios, mai echilibrat pe înălțime.

adelaparvu.com despre vopsea mata PremiumColor de la Caparol, decorare dormitor inainte si dupa, Foto Adela Parvu (1)

Se vede clar diferența estetică și efectul rapid obținut cu ajutorul vopselei mate PremiumColor de la Caparol.

Se vede clar diferența estetică și efectul rapid obținut cu ajutorul vopselei mate PremiumColor de la Caparol. De asemenea, contează mult și cum decorezi ulterior și cum aranjezi patul, mai ales dacă ai decis să păstrezi mobila veche. Dacă ai mai multe perne colorate și le pui deasupra cuverturii, ambientul va deveni mai primitor. De asemenea, dacă ai plante la îndemână și se potrivesc în cameră, ține-le aproape pentru că-ți vor da senzația de prospețime. Și da, nu-ți fie teamă de culori închise, ca cea de aici, pentru că rezultatul final va fi unul elegant, dar ține cont că efectul acesta îl obții dacă alegi o culoare cât mai apropiată de nuanța tăbliei patului.

Ei bine, acum nuanțele închise sunt dificile, iar o vopsea bună este greu de găsit. De ce? Din experiență îți pot spune că nuanțele închise nu le găsești ușor în finisaj mat, fără strălucire cum e cazul vopselelor PremiumColor de la Caparol. Apoi, există așa numitul efect de scriere sau efect de catifea, adică se văd urme, ca niște dâre de zgârieturi când atingi obiecte de suprafața peretelui, cum ar fi când așezi un tablou pe perete, când ai o carte și atingi involuntar suprafața vopsită. Ei bine, nu ai această problemă cu vopselurile PremiumColor. Și da, tot din experiență îți pot spune că vopseaua aceasta se aplică ușor și obții rapid o suprafață fără diferențe de culoare. În plus, nu are miros, nu emană nicio substanță toxică, Caparol fiind de altfel un brand german, și unul dintre primele branduri europene care și-a certificat în urmă cu zeci de ani produsele ca fiind ecologice.

adelaparvu.com despre vopsea mata PremiumColor de la Caparol, decorare dormitor inainte si dupa, Foto Adela Parvu (5)

Paletarul PremiumColor de la Caparol este generos, cu mii de nuanțe. Îți vând un pont: ca să alegi mai bine o nunață, pune întotdeauna culoarea care pare să-ți placă pe un fundal alb. Așa îți vei da seama cât de închisă sau deschisă este.

Paletarul PremiumColor de la Caparol este generos, cu mii de nuanțe. Îți vând un pont: ca să alegi mai bine o nunață, pune întotdeauna culoarea care pare să-ți placă pe un fundal alb. Așa îți vei da seama cât de închisă sau deschisă este nuanța respectivă sau compar-o cu linia albă de pe paletar care o separă de următoarea nuanță.

Desigur, specialiștii de la Caparol o să-ți spună că trebuie să dai un anumit număr de straturi, că trebuie să pregătești suprafața înainte, că trebuie să respecți timpii de uscare etc. Da, au dreptate ca să se asigure pentru clienții pretențioși care caută cu becul imperfecțiunile. Dar eu am testat vopseaua aceasta, după cum vezi în video-ul de mai jos, și pot să-ți spun că am aplicat ușor, rapid și efectul obținut a fost senzațional în doar o zi de muncă. Altfel nici nu mi-ar fi ieșit filmarea, dar nici n-aș fi vorbit despre vopseaua aceasta. Așa că dacă vrei să personalizezi rapid dormitorul și nu numai cu o nuanță închisă, mată, fără efect de scriere, fără miros sau alergeni informează-te asupra vopselurilor PremiumColor de la Caparol. Uite AICI DESCRIEREA PRODUSULUI. De asemenea, trebuie să-ți spun că vopseaua Caparol o găsești în rețeaua Arabesque și la diverși furnizori specializați VEZI AICI. Sper să-ți prindă bine informațiile de mai sus!

Video: Parvu Production
Foto: Adela Pârvu

4 raspunsuri pentru Cu vopsea mată decorezi rapid dormitorul

 1. ioan spune:

  frumos.

 2. Iolanda spune:

  Interesantă abordarea. Nu m-am gândit că o culoare apropiată cu cea a tăbliei patului va avea un efect „wooow”. Chiar mă gândeam ce să fac în dormitor cu pereții. Vreau o schimbare, dar una la 180 grade.
  Mulțumesc de ajutor!

 3. Cristina spune:

  Imi plac astfel de modificari. Dar cum se aplica la un perete care nu are intrandul acela – adica este drept si patul nu e centrat? se vopseste tot peretele in culoare accent sau doar putin peste latime patului? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *