Canapele gama Shell. Vezi detalii preț și dimensiuni AICI.

In Cum sa...

Cât de mult contează forma canapelei?

Am observat în magazine că atunci când vine vorba despre achiziționarea unor piese mari de mobilier, în special canapelele și paturile, foarte puțini oameni le și testează. De cele mai multe ori se uită la culori și eventual se gândesc la numărul de locuri. Dar foarte puțini iau în considerare dimensiunile și forma canapelelor. Așa că, dincolo de nuanța tapițeriei, știi ce canapea să alegi ca să se potrivească la interiorul locuinței tale? Uite, am fost vizită la unul din magazinele kika, după cum poți vedea în materialul video de mai jos, unde am reperat câteva modele cu diverse forme și dimensiuni, dar vreau să-ți spun și despre cât de importantă este forma canapelei, astfel încât să se încadreze frumos conform stilului de amenajare abordat. Dar hai să luăm criteriile pe rând.

1Canapea modulară Mirella. Vezi detalii și dimensiuni AICI.

Canapea modulară Mirella. Vezi detalii preț și dimensiuni AICI.

Culoarea sau croiala tapițeriei? Când mergi în magazine și vezi multe modele de canapele, așa cum se întâmplă la kika, unde ai peste 130 de modele expuse, culoarea tapițeriei trebuie să fie ultimul lucru pe care să-l iei în calcul pentru că toate canapelele pot fi comandate în variate culori. Trebuie doar să întrebi de mostrarul de țesături pentru fiecare model în parte și vei vedea că ai de unde alege. Mai degrabă te-ai uita la croiala tapițeriei. Cu cât tapițeria este mai simplă, cu atât îți va fi mai ușor să alegi perne în diferite culori pentru canapea. Adică, spre exemplu dacă spătarul canapelei este deja croit cu multe cusături, și împărțit în segmente, pernele decorative suplimentare îi vor da o imagine mai aglomerată. De regulă, canapelele care sunt confortabile au multe cusături pentru ca umplutura să rămână cât mai fixă în zonele de sprijin ale spatelui ori ca materialul să fie cât mai bine întins, așa cum se întâmplă în cazul canapelelor cu tapițerie din piele. Cel mai ușor de asortat într-o amenajare sunt canapele cât mai simple, cu cât mai puține cusături la vedere și culori cât mai neutre.

Canapea “Big Cube” de la Tom Tailor. vezi preț și dimensiuni AICI.

Canapea “Big Cube” de la Tom Tailor. Vezi preț și dimensiuni AICI.

Cu brațe sau fără brațe? Aici contează mult stilul de amenajare pe care-l vizezi. Dacă mergi pe o amenajare clasică, shabby chic, country, rustică, în orice caz către o zonă romantică atunci forma brațelor e bine să fie mai feminină, mai rontunjită, iar detaliile de la nivelul lor, cum ar fi cuiele de tapițerie cu capete decorative, să fie frumos evidențiate. De regulă astfel de canapele au brațele bine evidențiate, chiar înalte. Canapelele fără brațe sunt clar din registrul mai modern, mai contemporan și se potrivesc în amenajări actuale, tinerești. Există și canapele cu brațe mari, geometrice, clar definite, care încadrează canapeaua tot cu un volum creionat geometric, cum e modelul Cube (vezi mai sus), care evident sunt din categoria celor potrivite în spații moderne. Mai există și canapele ale căror brațe sunt doar sugerate, adică forma canapelei este completată de perne în loc de brațe, cum e cazul modelului Avignon, care se potrivesc în amenajări exotice, bohemian chic, artistice sau cu influențe asiatice.

Canapele gama Shell. Vezi detalii preț și dimensiuni AICI.

Canapele și fotoliu gama Shell. Vezi detalii preț și dimensiuni AICI.

adelaparvu.com despre canapele la Kika, model Shell

Cu picioare sau fără picioare? Forma picioarelor, dar și materialul din care sunt realizate contează mult în aspectul unei canapele. O canapea pe care ți-o dorești într-un living romantic are picioare din lemn, cu o formă mai feminină, pe când o canapea potrivită unui living contemporan poate fi lipsită de picioare la vedere, ori să aibă picioare metalice, oricum cu o formă simplă. Canapelele potrivite stilului scandinav pot avea picioare din lemn, dar poziționate în V cu formă conică.

Cu spătar înalt sau cu spătar jos? Înălțimea spătarului contează la fel de mult ca și adâncimea șezutului. Dacă-ți dorești o canapea pe care să ai spatele sprijinit, pe care să-ți primești invitații, atunci da, ai nevoie de o canapea cu spătar înalt sau pe care poți pune perne mai mari de sprijin (circa 70 x 70 cm). Dacă-ți dorești o canapea pe care să te tolănești, atunci ai variante cu spătarul lăsat și adâncimea mare a șezutului, deci o canapea pe care poți sta întins lejer ori cu picioare întinse pe un puf. Cu cât spătarul este mai înalt cu atât canapeaua devine mai prezentă în ambient și pare mai masivă, iar dacă are șezutul lat atunci va fi și confortabilă. Dacă în schimb canapeaua are spătarul înalt și șezutul puțin mai adânc atunci ea va impune o poziție mai formală (ca pe bancheta din tren), la fel se întâmplă și dacă are spătarul jos și șezutul puțin adânc. Astfel de canapele se pretează pentru o zonă de conversație, dar mai puțin pentru un living dedicat familiei unde toți membrii să stea lejer ori tolăniți unii peste alții la tv.

 

Colțar Barcelona. Vezi detalii și preț AICI.

Colțar Barcelona. Vezi detalii și preț AICI.

Te-ai prins cum stă treaba? Nu te uita după culoarea tapițeriei, care oricum se poate comanda conform preferințelor, ci mai degrabă după textura ei (stofă sau piele), după modul cum sunt realizate cusăturile, forma brațelor, a picioarelor, a spătarului și șezutului. De aceea, indiferent de orice ți-ar spune cineva, cel mai bine este să mergi în magazine, cum e și kika unde ai multe modele expuse, și să testezi canapeaua potrivită pentru tine. Vei observa că persoanele în vârstă vor prefera canapelele mai înalte, cu brațe, cu spătar înalt și cusături multe și șezutul mai puțin lat și asta pentru că se pot așeza și ridica mai ușor de pe ele, oferindu-le sprijinul necesar spatelui, pe când cei tineri vor prefera canapele mai joase, cu spătar mai puțin înalt, dar cu șezutul adânc pentru a putea sta cât mai lejer pe ele, nu neapărat în poziție formală. La mijloc, pentru cei care vizează și confortul și formalitatea există canapelele reglabile, ale căror spătar oferă posibilitatea de fi ajustate elementele componente. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

La kika, până pe 20 mai 2018 ai 15% reducere ca canapelele și colțarele din piele naturală. Mai multe produse găsești în catalogul dedicat VEZI AICI.

La kika, până pe 20 mai 2018 ai 15% reducere ca canapelele și colțarele din piele naturală. Mai multe produse găsești în catalogul dedicat VEZI AICI.

Gama Marco cu tapițerie din piele fabricată în România. Vezi detalii despre modele canapele și fotolii AICI.

Gama Marco cu tapițerie din piele fabricată în România. Vezi detalii despre modele canapele și fotolii AICI. 

adelaparvu.com despre canapele la Kika, model Marco (2)

adelaparvu.com despre canapele la Kika, model Marco (1)

Gama Carmen cu tapițerie din piele naturală. Vezi detalii și preț AICI.

Gama Carmen cu tapițerie din piele naturală. Vezi detalii și preț AICI.

 

Canapea model Lola. Vezi detalii și preț AICI.

Canapea model Lola. Vezi detalii și preț AICI.

Forliu și Canapele model Flamingo. Vezi dimensiuni și prețuri AICI.

Forliu și Canapele model Flamingo. Vezi dimensiuni și prețuri AICI.

adelaparvu.com despre canapele la Kika, model Flamingo (3)

adelaparvu.com despre canapele la Kika, model Flamingo (2)

Canapea extensibilă Taurus. Vezi dimensiuni și preț AICI.

Canapea extensibilă Taurus. Vezi dimensiuni și preț AICI.

Fotolii Easy Confort cu acționare electrică și stație audio integrată. Vezi preț și detalii AICI.

Canapea Easy Confort cu acționare electrică și stație audio integrată precum și sistem wirelles. Piele Longlife Safran cu tetiere reglabile. Fabricată în Germania, preț la cerere.

Colțar Maxi. Piele Longlife Rustica Purple. Include un loc cu funcţie relax, acţionabilă electric prin sistem touch. Include tetiere reglabile. Include ladă depozitare. Preț la cerere

Colțar Maxi. Piele Longlife Rustica Purple. Include un loc cu funcţie relax, acţionabilă electric prin sistem touch.
Include tetiere reglabile. Include ladă depozitare. Preț la cerere.

Colțar „Rom“ cu tapițerie din piele Longlife Kiesel. L 313 x 374 x 167 A 101. H 96 cm. Include funcţie pat. Suprafaţă de dormit: 155 x 190 cm. Include sezlong cu funcţie relax, acţionabilă electric. Fabricat in Germania. Preț la cerere.

Colțar Rom
cu tapițerie din piele Longlife Kiesel. L 313 x 374 x 167 A 101. H 96 cm. Include funcţie pat. Suprafaţă de dormit: 155 x 190 cm. Include sezlong cu funcţie relax, acţionabilă electric. Fabricat in Germania. Preț la cerere.

Colțar Pi cu tapițerie din piele. Vezi detalii AICI.

Colțar Pi cu tapițerie din piele. Vezi detalii AICI.

Colțar Impressione cu tapițerie din piele naturală. Vezi detalii AICI.

Colțar Impressione cu tapițerie din piele naturală. Vezi detalii AICI.

Foto Kika România

Un raspuns pentru Cât de mult contează forma canapelei?

  1. Monalisa spune:

    O gama larga de canapele moderne sau clasice, extensibile sau fixe. Felicitari Adela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *