În majoritatea grădinilor de la noi am văzut acel mobilier banal din plastic. Când am întrebat importatorii și producătorii de mobilier de grădină de la noi care este situația, de ce românii nu cumpără mobilier mai frumos, am aflat un lucru supărător, dar adevărat: se fură. Da, ai citit bine, mobilierul de grădină se fură. Dar mi-am spus că trebuie să fie o altenativă pentru confort, să nu mai existe tentații și totul să arate bine. Și cred că am găsit ceea ce cred că s-ar potrivi multora: mobilierul fix. Îl construiești și gata, te bucuri de el mereu, fără griji. Am selectat pentru tine unele dintre cele mai frumoase idei de la peisagiști talentați din întreaga lume.
Ca să ai siguranța că un astfel de mobilier va fi comod, ai grijă la dimensiuni. Respectiv șezutul trebuie să fie la înălțimea de minimum 27 de centimetri pentru băncuțe fără spătar și 40-45 cm dacă vrei să stai comod, ca pe un scaun sau fotoliu. De asemenea, lățimea trebuie să fie de minim 30- 40 cm pentru băncuțe fără spătar și 60-65 pentru banchete cu spătar, mai ales dacă vrei să te întinzi. Pentru spătar mai adaugi în înălțime 30-40 de centimetri peste cei 40-45 ai șezutului. Și da, trebuie să iei în considerare și pernele pentru mobilierul fix. Cu cât mai comode și mai groase cu atât mai bine. Ele vor fi singurele pe care va trebui să le depozitezi la interior, în rest, n-ai treabă cu mobilierul fix fie vară, fie iarnă, fie soare, fie ploaie 🙂
Din ce poți construit mobilierul fix? Ai mai multe variante: metal, lemn, piatră, cărămidă, BCA, ciment, cuarț, (cum e cel creat de Valdecor). Desigur, aceste materiale pot fi combinate: lemn cu piatră, metal cu lemn, ciment cu piatră etc. Cine ți-l poate face? Ideal este să apelezi la o firmă de peisagistică pentru a beneficia și de un proiect frumos de grădină. Mobilierul va fi astfel integrat în arhitectura spațului verde. Desigur poți să-ți faci și singur un astfel de mobilier sau să apelezi la un meșter priceput.
În grădinile în pantă, spre exemplu, te poți folosi de construcția care stabilizează diferența de nivel pentru a avea și un mobilier fix în zonă. De asemenea, tot din construcție poți avea în continuarea mobilierului jardiniere. Posibilitățile sunt nelimitate. Dar pentru un asemenea mobilier poți apela și la firme de construcții, iar dacă vrei un model din metal și lemn poți să apelezi și la firmele care fac balustrade și copertine cum e SuperFaber. Iar dacă vrei culoare în grădină, alege huse colorate pentru pernele tale și ai rezolvat problema 🙂 Sper să te inspire ideile de față!
3
O idee foarte buna si arata si bine.
Ma bucur ca-ti place! Ne mai lipsesc gradinile, nu-i asa?
Ai dreptate, ne lipsesc gradinile, dar si dragostea, pasiunea pentru frumos. Din lucruri mici se pot realiza alte mari valoroase. Cu putin suflet se poate.
O zi buna.
Asa este Gabriel! Pasiunea pentru frumos te motiveaza 🙂