adelaparvu.com despre apartament cu mobila din lemn (1)

In apartamente, Design Interior

Apartament in nuante calme. Cu ce combini nuanta lemnului?

Câteodată, deși există multe culori și decorațiuni, simți că te-ai  regăsi mai bine într-un ambient cu nuanțe naturale, unde lemnul să fie materialul predominant. Și e firesc să simți așa, mai ales dacă ești o persoană care tânjește după confort și căldură. La oraș, de multe ori oamenii se simt agasați de prea mult beton, sticlă, reclame luminoase, de clădiri de birouri unde totul e trasat la linie. Soluția? Fără să realizeze din prima, aleg ceva ce le insuflă un sentiment de protecție, de stabilitate și de natural, adică culori neutre și mult lemn. Ei bine, cu ce combini textura și culoarea lemnului (aici de stejar) într-o locuință urbană ca să-i potențezi senzația de calm pe care ți-o conferă? Hai să afli mai jos.

adelaparvu.com despre apartament cu mobila din lemn (1)

Poate părea ciudat, dar griul este o culoare foarte potrivită în combinație cu nuanța lemnului. Dacă stai să analizezi lucrurile, culoarea maro o poți obține din roșu și verde, iar griul, ca cel de față, în poți obține din alb, albastru și puțin negru. Acum, predominat în maro este roșul, care merge de minune cu albastru. Atunci când ai de combinat o nuanță de lemn, care mai bate înspre roșiatic, coniac, gândește-te la ea ca la un altfel de roșu și îți va fi mai ușor să asortezi culorile.

adelaparvu.com despre apartament cu mobila din lemn (3)

Într-un apartament de oraș, griul, atât pentru mobilă, decorațiuni textile sau zugrăveală, este o alegere bună și pentru că maschează praful, dar și pentru că este omniprezent în peisajul urban, iar discrepanțele dintre exterior și interior vor fi estompate. Deci, te vei simți bine acasă. Este o rețetă sigură. Apoi, pentru că griul poate suporta orice combinație de culoare – de la galben la roz, merge cu orice. Deci poți condimenta cu obiecte decorative colorate dacă te plictisești. Nu mai spun că într-o astfel de locuință totul devine și mai plăcut și natural cu plante verzi și flori la ghiveci.

adelaparvu.com despre apartament cu mobila din lemn (4)

Aici, în acest apartament livingul comun cu bucătăria este foarte simplu, dar frumos rezolvat. Pardoseala din lemn de stejar și zugrăveala albă au deveni tabloul perfect pentru mobila din lemn sau nuanțe de lemn și canapelele generoase cu tapițerie gri. Pentru ca totul să fie cât mai organizat, spațiile de depozitare au fost create pe lățimea camerei, în zona pereților plini, fără uși sau ferestre. De o parte de biblioteca fixă, practic niște din gips-carton și un dulap încastrat, foarte discret (vezi si planul casei mai jos). De cealaltă parte se află bucătăria într-o nuanță plăcută de lemn roșiatic. Dulapul mare prezent în living este într-o nuanță pală de albastru gri, în ton cu obloanele mai închise.

adelaparvu.com despre apartament cu mobila din lemn (6)

Decorațiunile în acest spațiu de zi? Simple, dar de efect prin textură. Taburetele din lemn, vasele făcute de mână, corpul de iluminat din sufragerie și un fotoliu împletit aduc varietate pe aceeași temă și imprimă senzația de natural. Frumos, nu? Ăsta e secretul, dacă-ți place lemnul, folosește-l, dar în nuanțe și texturi diferite. Covorul gri merge la fix aici, în ton cu tapițeria canapelelor și nuanța dulapului mare. Apoi, mici decorațiuni, de la farfurii la vaze aduc un plus de gingășie prin desenul și culorile lor. Foarte important de menționat este lipsa mânerelor de la mobila de bucătărie. Asta îi conferă un aspect imaculat și mai puțin tehnic. Zici că e mobilă de living, nu de bucătărie J.

adelaparvu.com despre apartament cu mobila din lemn (8)

adelaparvu.com despre apartament cu mobila din lemn (5)

Îmi place în locuința asta faptul că și holurile sunt folosite pentru depozitare. Oriunde s-a putut face un raft pentru cărți nu au ezitat să-l și materializeze. Arată tare bine în locuință așa ceva, îți dă impresia că sunt mai multe camere decât în realitate. Dormitorul matrimonial este simplu rezolvat, dar elegant. Griul este prezent aici prin decorațiunile textile – draperia, abajurul lămpilor de pe noptiere și se regăsește discret și în cuvertură. Pun pariu că nici ai realizat din prima că sunt gri. Ți s-au părut mai degrabă albăstrui, dar vezi? Contează și ce gri alegi. Cum e și combinația de la baie, griul e prezent în rosturi și prin cromul accesoriilor. Iar dormitorul copilului a fost însuflețit de culori pastelate în tonuri de albastru. Sper că ți-a plăcut locuința și că te-a inspirat!

adelaparvu.com despre apartament cu mobila din lemn (7)

adelaparvu.com despre apartament cu mobila din lemn (10)

adelaparvu.com despre apartament cu mobila din lemn (11)

adelaparvu.com despre apartament cu mobila din lemn (12)

adelaparvu.com despre apartament cu mobila din lemn (2)

adelaparvu.com despre apartament cu mobila din lemn (13)

adelaparvu.com despre apartament cu mobila din lemn (9)

Designer de interior: Pepe Leal, Foto: Micasa

3 raspunsuri pentru Apartament in nuante calme. Cu ce combini nuanta lemnului?

 1. Laura spune:

  Buna seara!
  Am nevoie de ajutor si v-as ruga sa ma ajutați! Am mare incredere in sfaturile dumneavoastră
  Sunt in proces de amenajare a apartamentului meu. Imi place mult un living dar nu stiu ce culoare sa aibă corpul mare pt a fi in ton cu parchetul , cu ușile
  Încerc sa atașez imaginea. Unde e alb, rămâne alb dar corpul mare (acel dulap) nu stiu ce culoare sa il fac
  Atașez si o imagine cu parchetul
  Va rog din suflet sa ma sfătuiți
  Mulțumesc !

  C70D6380-046F-4A8D-971B-E34385E4CB46

 2. Adriana spune:

  Va rog sa mi trimiteți noutăți.Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *