adelaparvu.com despre garsoniera 36 mp in regim hotelier, Polonia, designer Agnieszka Adaszewska-Rajpert, Foto Michal Przezdzik (2)

In Design Interior, Garsoniere

Garsonieră de 36 mp în nuanțe pastelate

Când spațiul este mic nu înseamnă că el nu poate fi plăcut și armonios amenajat, dar contează foarte mult destinația lui și așteptările celor care beneficiază de amenajare. Am ales să-ți prezint azi un caz mai interesant, respectiv o garsonieră a unei tinere poloneze. Aceasta, după ce a locuit o perioadă de timp scurtă în garoniseră, s-a căsătorit și s-a mutat într-o locuință mai mare. Nu a vândut garsoniera, ci a modificat-o pentru a o putea închiria în regim hotelier. Pentru asta a apelat la designerul Agnieszka Adaszewska-Rajpert pentru a creiona o ambianță relaxantă cu tușe de design franțuzesc combinate cu linii preluate din stilul scandinav. De asemenea, au fost făcute modificări funcționale, dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre garsoniera 36 mp in regim hotelier, Polonia, designer Agnieszka Adaszewska-Rajpert, Foto Michal Przezdzik (9)

Pentru a adapta garsoniera unor cerințe actuale, fosta bucătărie a fost transformată într-un dormitor mic, iar locul pentru gătit a fost mutat în camera de zi. De asemenea, spațiul holului a fost regândit pentru a fi încastrat aici un dulap înzidit cu rol de cuier. Astfel, deși initial garsoniera avea o cameră, bucătărie și baie, în urma renovării a rezultat practic o locuință cu două camere. Desigur, pentru fiecare funcțiune s-au făcut anumite compromisuri, dar având în vedere destinația garsonierei, ea răspunde cu brio așteptărilor turiștilor care o pot închiria pentru perioade limitate de timp. Adică au tot ce este nevoie la nivel de independență în privința gătitului, pentru igienă o baie complet dotată și un loc de dormit separat față de camera principală. De asemenea, există și suficient loc de depozitare pentru perioade scurte de timp.

adelaparvu.com despre garsoniera 36 mp in regim hotelier, Polonia, designer Agnieszka Adaszewska-Rajpert, Foto Michal Przezdzik (4)

Cum s-a procedat în privința decorului? La nivelul pardoselii parchetul vechi a fost păstrat în camera principală și ulterior completat cu parchet actual similar ca și nuanță în hol și dormitor. La nivelul pereților sunt zugrăveli cu vopsea lavabilă în tonuri deschise de la gri cald la albastru deschis pastelat, care conferă eleganță în combinație cu albul tâmplăriei și al mobilierului. Pentru ca peretele camerei din living, primul care se vede la intrarea în cameră, să nu fie unul banal, s-au aplicat baghete decorative care mimează desenul unui lambriu. O mască de șemineu din lemn cu rol decorativ este așezată pe centrul peretelui, textura de lemn a acesteia aducând o notă caldă alături de pardoseala din parchet și piesele de mobilier din lemn. Corpurile de iluminat sunt bine alese, unele care nu încarcă spațiul, dar care asigură lumină pentru principalele zone, iar decorațiunile textile sunt simple, însă asortate cromatic pentru a creiona o ambianță aerisită, luminoasă.

adelaparvu.com despre garsoniera 36 mp in regim hotelier, Polonia, designer Agnieszka Adaszewska-Rajpert, Foto Michal Przezdzik (10)

adelaparvu.com despre garsoniera 36 mp in regim hotelier, Polonia, designer Agnieszka Adaszewska-Rajpert, Foto Michal Przezdzik (7)

În dreptul frontului de lucru din bucătărie s-a montat tapet vinilic (același model fiind folosit și în hol), rezistent la apă, iar în loc de plită cu flacără deschisă s-a ales una electrică pentru a nu afecta zona decorate cu tapet. Având în vedere că bucătăria este folosită foarte rar de către turiști este de înțeles dotarea și decorarea ei. Pentru cineva care ar locui permanent aici soluția cu tapet nu este una viabilă. Totul este ordonat la bucătărie pentru că dotările și electrocasnicele alese sunt unele încorporabile, frigiderul fiind mascat în dulapul din dreptul locului de luat masa.

adelaparvu.com despre garsoniera 36 mp in regim hotelier, Polonia, designer Agnieszka Adaszewska-Rajpert, Foto Michal Przezdzik (6)

Compromisurile sunt evidente de la așezarea locului de luat masa în dreptul frigiderului la patul cu saltea lată de 120 cm și poziționarea lui aproape de peretele cu fereastra. Dar având în vedere pentru ce este folosit spațiul, adică este o garsonieră de închiriat în regim hotelier, poți realiza că această locuință este mai primitoare și mai personalizată decât o simplă camera de hotel, fără a avea însă parte de servicii. Ca și amenajare este foarte plăcută, iar ideile simple aplicate aici cu costuri obișnuite, fără cheltuieli exagerate sunt de mare efect. O ambianță romantică, nuanțe plăcute, combinații armonioase. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre garsoniera 36 mp in regim hotelier, Polonia, designer Agnieszka Adaszewska-Rajpert, Foto Michal Przezdzik (1)

adelaparvu.com despre garsoniera 36 mp in regim hotelier, Polonia, designer Agnieszka Adaszewska-Rajpert, Foto Michal Przezdzik (3)

adelaparvu.com despre garsoniera 36 mp in regim hotelier, Polonia, designer Agnieszka Adaszewska-Rajpert, Foto Michal Przezdzik (8)

adelaparvu.com despre garsoniera 36 mp in regim hotelier, Polonia, designer Agnieszka Adaszewska-Rajpert, Foto Michal Przezdzik (5)

Foto: Michal Przezdzik

8 raspunsuri pentru Garsonieră de 36 mp în nuanțe pastelate

 1. mihai spune:

  unde as putea sa gasesc scaune similare?

 2. Dana Tanasa spune:

  Bună ziua!
  Îmi puteți face, va rog, o recomandare pentru nuanta de lavabila albastru deschis pastelat asemeni celui din articol?
  Am testat deja 3 nuanțe de la Savana și, deși am ales cele mai deschisă nuanțe din paletar… Sunt fooarte puternice… 🙁
  Mulțumesc frumos!

 3. Stefan spune:

  Buna ziua.
  Unde gasesc modelul de parchet de pe hol ?

 4. Petras Lucian spune:

  Buna ziua,
  Imi spuneti unde gasesc corpurile de iluminat, cel putin cele aurii din zona de living cu bucatarie.

  Multumesc,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *