adelaparvu-com-despre-casa-rustica-in-spania-villanueva-del-trabuco-designer-sian-huertas-10

In Case, Design Interior

A luat-o de la capăt când s-a mutat în Spania

Niciodată nu e prea târziu să faci ce-ți place și să-ți împlinești visul. Și ce dacă ai ajuns la vârsta a treia? Poate că exact asta e perioada când ai timpul necesar să te ocupi de ceea ce n-ai putut atunci când ai fost prins cu munca, cu creșterea copiilor, cu viața agitată. Când cei mai mulți oameni se blazează la 50-60 de ani, există unii care înving comoditatea și prejudecățile și o iau de la capăt. Sian Huertas este de origine britanică și-a vândut casa din Anglia pentru că visa să aibă propriul lui refugiu și atelier în Andaluzia. A găsit o fermă veche în Villanueva del Trabuco pe care a renovat-o și a reușit să-și amenajeze și un atelier în care predă cursuri despre colorarea țesăturilor din lână cu vopseluri naturale. Și în amenajarea casei ei toți membri familiei au fost implicați, inclusiv soțul ei spaniol Paco și fiul lor, iar pasiunile și talentul lor în alte artizanatului se simt, căci totul este cald și plăcut, simplu, dar șarmant, așa cum mulți visează la un cămin. Dar hai să-ți spun mai multe.

Sian Huertas alături de soțul ei Paco pe proprietatea lor din Villanueva del Trabuco, unde are și atelierul pentru cursuri de vopsitorie naturală a lânii

Sian Huertas alături de soțul ei Paco pe proprietatea lor din Villanueva del Trabuco, unde are și atelierul pentru cursuri de vopsitorie naturală a lânii, vezi detalii despre cursuri AICI.

Deși după renovare totul pare că a fost foarte ușor de obținut, aici s-a depus multă muncă pentru a ajunge la rezultatul final. Tot ce s-a putut restaura s-a făcut, dar de asemenea multe obiecte au fost recondiționate sau făcute de către membri familiei. Pentru a renova cum trebuie casa, proprietara a apelat la specialiști, unul în restaurare, căci casa este o fermă cu arhitectură tradițională andaluză, și un inginer constructor cu experiență în lucrul cu materiale naturale. Dacă zidurile au fost întărite și retencuite, la nivelul pardoselii au trebuit înlocuite vechile plăci de ceramică. Deși s-au ales unele noi, acestea sunt făcute tot în ateliere de artizani locali, astfel că șarmul rustic nu s-a pierdut. Apoi, tâmplăria a fost și ea refăcută și înlocuită, dar s-au respectat liniile arhitecturii țărănești din zonă. Toate grinzile și lemn au fost curățate și tratate pentru a le fi redescoperită frumusețea naturală.

adelaparvu-com-despre-casa-rustica-in-spania-villanueva-del-trabuco-designer-sian-huertas-6

Când a venit vorba despre mobilier, multe corpuri au fost gândite să fie fixe, cum s-a întâmplat în cazul bucătăriei. Apoi, pentru sufragerie, lemn de ulm adus din Anglia a fost folosit pentru realizarea mesei masive, la care s-au alăturat scaune din lmen recondiționate de către fiul familiei. Alte taburete rustice, răspândite prin casă, au fost făcute de către fiul lor, în special din lemn vechi de măslin, ceea ce conferă personalitate casei. Și pentru ca totul să nu se simtă sufocant, au ales pentru pereți zugrăveală în alb imaculat, care creează fundalul perfect pentru toat ce înseamnă textură de lemn din casă.

adelaparvu-com-despre-casa-rustica-in-spania-villanueva-del-trabuco-designer-sian-huertas-4

De fiecare dată cu ocazia sărbătorilor, Sian decorează casa, și o face discret, dar plăcut cu luminițe și câteva ornamente roșii. În loc de brad folosesc unul dintre arbuștii la ghiveci pe care-i au în grădină și când pun masa se concentrează mai degrabă pe felurile de mâncare decât pe o împodobire excesivă. O casă caldă care vorbește despre starea de bine, o stare la care poți ajunge indiferent de vârstă. Ca să-ți împlinești visul n-ai nevoie decât de curaj să iei o decizie pentru cum vrei să-ți trăiești de fapt zilele pe lumea asta. Și după ce ți-ai conturat visul trebuie să pășești cu încredere că vei reuși. Chiar dacă vei da greș, cu siguranță nu vei regreta că n-ai încercat, ci alte lecții și alți oameni vei întâlni în cale. În locul comodității vei simți viața cu adevărat, căci nimic în universul acesta nu e static. Totul e în mișcare, totul înseamnă schimb de energii, totul este transformare. De aceea, cei care riscă ajungă să fie răsplătiți cu experiențe care le fac viața mai frumoasă, mai deosebită. Sian a luat-o de la capăt într-o țară străină, dar e fericită, alături de soțul ei, sub soarele darnic al Andaluziei. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu-com-despre-casa-rustica-in-spania-villanueva-del-trabuco-designer-sian-huertas-9

adelaparvu-com-despre-casa-rustica-in-spania-villanueva-del-trabuco-designer-sian-huertas-1

adelaparvu-com-despre-casa-rustica-in-spania-villanueva-del-trabuco-designer-sian-huertas-3

adelaparvu-com-despre-casa-rustica-in-spania-villanueva-del-trabuco-designer-sian-huertas-5

adelaparvu-com-despre-casa-rustica-in-spania-villanueva-del-trabuco-designer-sian-huertas-2

adelaparvu-com-despre-casa-rustica-in-spania-villanueva-del-trabuco-designer-sian-huertas-7Foto via MiCasa

2 raspunsuri pentru A luat-o de la capăt când s-a mutat în Spania

  1. Drumea Ilie spune:

    Si eu vreau sa realizez un asfel de proiect dar la noi in tara, suntem pe acceasi lugime de unda.
    Oamenii care nu au vise nu vor realiza nimic.

  2. MP spune:

    Totusi mi se pare pare prea incarcata. Un stil rustic din mai multe regiuni ale lumii. As renunta la stelute si mesaje americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *