adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (2)

In Case, Design Interior

Casă cu arhitectură mediteraneană, dar cu interioare moderne

De la exteriorul cu acoperișul din olane te-ai aștepta să descoperi un decor rustic, dar n-ai să vezi asta, ci doar vei simți parfumul unei case din lemn. Desigur că dacă ar fi fost după mine aș mai fi adăugat ceva culoare la interior, dar am ales să-ți prezint această casă pentru că este un exemplu reușit de cum poți combina rusticul cu modernul. Da, este o amenajare în tonuri neutre care poate fi personalizată extrem de ușor doar cu decorațiuni colorate. Dacă ai dubii despre cum să-ți amenajezi casa și nu știi cum să combini materialele naturale cu dotările actuale, ei bine ceea ce vei vedea aici îți va prinde foarte bine. Designerul Genny Cummings, a ales pentru această casă din Santa Barbara nuanțe în tonuri de pământ, de la griuri la bejuri. Multe din piesele de mobilă sunt cu aspect de lemn natur pentru a asorta ambientele cu structura la vedere a acoperișului casei, o casă desfășurată pe un singur nivel ale cărei camere au deschidere către terasele exterioare ale casei.

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (6)

Vei vedea că în toate camerele s-a păstrat tema ambientării care este una modernă cu accente naturale. Mobila tapițată este în majoritatea cazurilor gri, adaptată pentru viața de familie, căci copiii cu siguranță îți lasă amprenta pe unde trec. În plus, husele canapelelor și fotoliilor au țesături impermeabile, așa că și dacă se varsă ceva pe ele nu se pătează. Ai să vezi că în aspectul general al casei contează foarte mult structura plafonului din lemn și forma ferestrelor, care adăugă o notă de spectacol arhitectural. În rest, amenajarea se simte că este de calitate grație finisajelor și dotărilor contemporane. Mici accente decorative ies repede în evidență, cum ar fi ușa sculptată din zona bucătărie care maschează intrarea în cămară sau peretele îmbrăcat cu piatră din zona șemineului din living.

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (4)

Mi-a plăcut cum este amenajat unul dintre cele două birouri ale casei, proprietarii lucrând de la domiciliu. Deși blatul mesei de birou este îngust compensează mult prin lungime și dispunerea în L. Astfel există suficient loc de lucru la birou. De asemenea, dormitoarele, chiar dacă sunt simplu amenajate, au o eleganță aparte conferită texturile confortabile ale țesăturilor folosite, dar și de către deschiderea către terase. Băile sunt în linia generală a casei cu mobilier din lem și finisaje cu cpiatră, dar spațioase și luminioase, iar prezența tablourilor sau a fotografiilor înrămate sunt detalii neașteptate, dar care au impact decorativ. Cert este că nu te-ai aștepta ca de la exteriorul casei să găsești interioare atât de simple, de moderne, dar ele nu sunt reci, ci au o doză de căldură familiară. O casă ca la carte, cuminte, dar totul de cea mai bună calitate, un lux neostentativ i-aș spune. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (9)

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (7)

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (8)

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (11)

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (16)

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (10)

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (13)

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (14)

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (12)

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (17)

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (1)

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (15)

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (5)

adelaparvu.com despre casa mediteraneana si interioare moderne, arhitectura Hugh Twibell, design interior Genny Cummings, Foto Jim Bartsch (3)Sursa foto: Jim Bartsch pentru Griffin and Crane

6 raspunsuri pentru Casă cu arhitectură mediteraneană, dar cu interioare moderne

  1. Mara Maria Viorel spune:

    Supeeerba, intr-adevar

  2. Dana spune:

    Casa este frumoasa, confortabila, spatioasa si nu epateaza prin lux dar prin mult bun gust si calitate. O casa deosebita construita intr-o locatie de vis.

  3. […] plac tare mult aceste tipuri de case ce se întind pe un singur etaj, care sunt sub nivelul copacilor din grădină, care păstrează un soi de discreție față de […]

  4. ene maria spune:

    Un vis frumos !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *