adelaparvu.com despre casa moderna cu piese de mobila clasice, Foto Urzadzamy (6)

In Case, Design Interior

Modern și clasic la interiorul unei case mici

Este nou amenajată locuința, dar modul cum este gândit totul te transportă într-un ambient primitor. Există aici o combinație reușită între soluțiile actuale, moderne și piese de mobilier clasice. Numai din imagini ambientul își conferă o stare de bine, mai exact una de siguranță și confort. Culoarea, tușele de mov, imprimă eleganță. Proprietarii casei aveau deja câteva obiecte vechi pe care și le doreau prezente în noul decor. Deși pentru arhitectul care a gândit amenajarea ar fi fost mult mai ușor să aleagă un stil de amenajare clasic, s-a gândit că o îmbinare între trecut și prezent ar fi cea mai potrivită. Da, să te bucuri de ceea ce are valoare sentimentală pentru tine, dar să fii ancorat în contemporaneitate prin dotări și soluții moderne. Casa nu e mare, dar e plăcut organizată și decorată. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa moderna cu piese de mobila clasice, Foto Urzadzamy (5)

Chiar dacă suprafețele mari sunt simplu rezolvate respectiv parchet, plăci ceramice pentru pardoseală și zugrăveală albă pe pereți, tâmplărie într-o nuanță închisă, merită să observi câteva intervenții care scot casa din anonimat. Spre exemplu, locul sufrageriei este marcat și prin decorarea peretelui cu cărămidă aparentă într-un fel în care este accentuată ideea de vechi. Nu e pur și simplu placat peretele de sus și până jos, ci e ca și cum s-ar fi scos la inveală straturi mai vechi de zidărie. De aici și forma atipică de încadrare, dar care cuprinde golul accesului dinspre holul de la intrare. Acum, fie vorba între noi, pot să-ți spun că soluția asta poate masca și unele imperfecțiuni ale zidurilor (pereți strâmbi). Contează însă ca rezultatul final să placă, nu-i așa?

adelaparvu.com despre casa moderna cu piese de mobila clasice, Foto Urzadzamy (1)

Sufrageria nu e întâmplător prima încăpere când intri în zona de zi, pentru că de pe holul comun de la intrare se face accesul către bucătărie și mai apoi către living. Așa că dacă ai bucătăria separată vezi ca locul de luat masa să fie în apropiere. Ideal este să beneficieze și de o fereastră în zonă, ca aici. Tușele de mov deja se simt prin nuanța tapițeriei scaunelor, dar nu mai mult. Mai departe, livingul este deschis, la vedere, cu două elemente constructive interesante – șemineul pe colțul încăperii și scara de acces către zona de noapte. Mi-a plăcut modul în care arhitectul a ales ca balustrada să aibă un design sculptural, care să te ducă cu gândul la ceva clasic în condițiile în care scara din lemn este modernă, fără contratrepte. Apoi șemineul, deși te-ai fi așteptat să fie mai bogat ornamentat, clasic, este simplu, dar îmbrăcat cu piatră frumoasă. Astfel, elementele acestea foarte vizibile nu încarcă spațiul și lasă loc obiectelor vechi din ambient să iasă în evidență și totodată fac legătura către ceea ce este actual, modern în amenajare.

adelaparvu.com despre casa moderna cu piese de mobila clasice, Foto Urzadzamy (6)

Movul îl simți din plin în zona de zi. Mi-a plăcut faptul că locul de sub scara este inteligent folosit, respectiv a fost poziționată o canapea colțar pe care se poate ședea confortabil. Peretele din zonă este vopsit mov astfel că el devine un fundal pe care se vede frumos scara interioară din lemn deschis. Și merită să observi tablourile care însuflețesc decorul și îi conferă personalitate, la fel ca și micile piese de mobilier din fier și corpurile de iluminat elaborate. Bucătăria este de asemenea foarte plăcută, cu o nuanță delicată de galben aleasă pentru plăcile ceramice și decoruri florale discrete care adaugă o notă de romantism.

adelaparvu.com despre casa moderna cu piese de mobila clasice, Foto Urzadzamy (3)

Îți spun sincer că soluția de dressing din dormitor nu mi-a plăcut pentru că pare prea rece, ca de birou. Aș fi ales ceva simplu, cu fețe de nuanța lemnului deschis și fără accesorii metalice sau și dacă era să fie alb, măcar ceva simplu, eventual cu suprafețe lucioase pentru un plus de strălucire la interior. Partea cu patul mi-a plăcut pentru că oferă senzația de intimitate modul în care este vopsit peretele și pe laterale până în dreptul noptierelor. Baia, chiar dacă e modern rezolvată, prin rama oglinzii împacă cele două direcții ale amenajării. Clasic și modern reușit îmbinate și o paletă de nuanțe plăcute și finisaje care imprimă confort, siguranță și eleganță. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa moderna cu piese de mobila clasice, Foto Urzadzamy (2)

adelaparvu.com despre casa moderna cu piese de mobila clasice, Foto Urzadzamy (4)

adelaparvu.com despre casa moderna cu piese de mobila clasice, Foto Urzadzamy (12)

adelaparvu.com despre casa moderna cu piese de mobila clasice, Foto Urzadzamy (10)

adelaparvu.com despre casa moderna cu piese de mobila clasice, Foto Urzadzamy (11)

adelaparvu.com despre casa moderna cu piese de mobila clasice, Foto Urzadzamy (7)

adelaparvu.com despre casa moderna cu piese de mobila clasice, Foto Urzadzamy (9)

adelaparvu.com despre casa moderna cu piese de mobila clasice, Foto Urzadzamy (8)

adelaparvu.com despre casa moderna cu piese de mobila clasice, Foto Urzadzamy (14)

adelaparvu.com despre casa moderna cu piese de mobila clasice, Foto Urzadzamy (13)Foto: Dobrzemieszkaj

6 raspunsuri pentru Modern și clasic la interiorul unei case mici

  1. Ioana spune:

    Minunat!!!

  2. alina spune:

    Placuta aceasta locuinta. Este amenajata cald si primitor iar, ca suprafete, mi se pare confortabila. Faptul ca nu e foarte mare o face practica si calduroasa, deci pentru mine nu ar fi un dezavantaj.

    As putea spune ca imi inspira parca o casa de bunici moderna (poate chiar apartine unor persoane mai in varsta). 🙂 Asta datorita culorilor foarte linistite: maroul inchis al mobilei, violetul tapiteriei, etc.

    Imi place bucataria cu loc de luat masa. E practic sa poti lua masa sau macar micul dejun in bucatarie, care e macar partial separata de zona de zi.

    Interesant si elegant!

  3. Irina Anghel spune:

    Întreaga casă fiind un studiu în mov şi galben, cred că dressing-ul s-a vrut în axă cu colantul de deasupra patului. Nu-mi place nici mie, cum nu-mi plac înfolierile, de oricare ar fi.

  4. Cora spune:

    foarte cosy si placuta amenajarea! si moderna!
    nu cred ca bunicii ar fi ales masa din sufragerie sau peretele „dezgolit”… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *