adelaparvu.com despre La Cafenea Sinaia, coffee shop Sinaia, arhitect Radu Savopol, Foto Maria Floricica (7)

In Design Interior, Horeca, Romania Mea

La Cafenea în Sinaia găsești idei și pentru acasă

Locul acesta îți dă o senzație de intimitate, parcă te-ai afla în sufrageria cuiva. Secretul? Cafeneaua este amenajată cu mult suflet, proprietarului ei fiind și arhitectul care a conceput decorul interior – Radu Savopol (ți-am mai scris despre el AICI). Îmi place mult abordarea lui Radu care știe să combine materialele, culorile și obiectele astfel încât rezultatul să fie unul reușit, fără costuri exorbitante. Iar aici a tratat totul personal, multe dintre lucrurile sale fiind parte din decor, cum ar fi ilustrate, diplome, pagini din ziare și fotografii din colecția sa personală. E ca în sufrageria cuiva, cuiva ca Radu care iubește foarte mult Sinaia, oraș despre care are o mulțime de amintiri, dar și o arhivă impresionantă de cărți și documente privind istoria ei.

adelaparvu.com despre La Cafenea Sinaia, coffee shop Sinaia, arhitect Radu Savopol, Foto Maria Floricica (4)

adelaparvu.com despre La Cafenea Sinaia, coffee shop Sinaia, arhitect Radu Savopol, Foto Maria Floricica (1)

Dar de ce-ți spuneam că aici te poți inspira și pentru acasă? Mă refeream exact la combinarea de piese și finisaje din localul denumit simplu și la obiect La Cafenea. Dacă te uiți cu atenție ai să observi că există fotolii vechi alături de scaune mi actuale, dar vopsite în culori mai intense. Apoi ai să vezi lambriuri din lemn îmbrăcate și ele cu un strat de vopsea turcoaz. Deja nu mai par așa de rustice, dar sunt reușit altăturate zidurilor albe pe care se văd cărămizi aparente. Mi-a plăcut și nișa dintr-un separeu unde sunt așezate lemne ca pentru foc, un detaliu ce aduce un plus de textură la interior, dar și de căldură.

adelaparvu.com despre La Cafenea Sinaia, coffee shop Sinaia, arhitect Radu Savopol, Foto Maria Floricica (6)

De fapt și de drept arhitectul Radu Savopol știe să se joace cu constrastele. Uite, spre exemplu în zona umedă, adică barul, pereții sunt protejați de lambriurile vopsite, dar culoarea acestora este fundalul folosit pentru rame aurite sau muchii marcate cu lemn în nuanță ciocolatie (contrast turcoaz-auriu, turcoaz-maroniu). Apoi, într-o mare de fotolii tapițate cu un material imprimat în nuanțe neutre a știut să strecoare scaune albastre și unul roșu, tot pentru constrast.

adelaparvu.com despre La Cafenea Sinaia, coffee shop Sinaia, arhitect Radu Savopol, Foto Maria Floricica (9)

Iluminatul însă contează enorm, așa că nu întâmplător aici găsești lampadare, aplice de perete și lustre cu abajururi cu alură clasică aflate în contrast cu alte lămpi suspendate în stil industrial (metalice). Toate însă au lumină caldă. Ai vezi de asemenea că tablourile și fotografiile înrămate sunt frumos așezate, pe fiecare perete existând câteo piesă mai mare, care atrage atenția și în funcție de care s-au poziționat ramele mai mici (vezi oglinda față de care sunt așezate celelalte rame). Pentru a conferi senzația de intimitate unele elemente structurale, mai exact stâlpii care ies în evidență din planul pereților, au fost îmbrăcați cu lambriuri. Dacă mergi în Sinaia merită să te oprești să bei o cafea bună și să te inspiri de la față locului din amenajarea creată de Radu Savopol. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre La Cafenea Sinaia, coffee shop Sinaia, arhitect Radu Savopol, Foto Maria Floricica (11)

adelaparvu.com despre La Cafenea Sinaia, coffee shop Sinaia, arhitect Radu Savopol, Foto Maria Floricica (3)

adelaparvu.com despre La Cafenea Sinaia, coffee shop Sinaia, arhitect Radu Savopol, Foto Maria Floricica (7)

adelaparvu.com despre La Cafenea Sinaia, coffee shop Sinaia, arhitect Radu Savopol, Foto Maria Floricica (8)

adelaparvu.com despre La Cafenea Sinaia, coffee shop Sinaia, arhitect Radu Savopol, Foto Maria Floricica (2)

adelaparvu.com despre La Cafenea Sinaia, coffee shop Sinaia, arhitect Radu Savopol, Foto Maria Floricica (13)

adelaparvu.com despre La Cafenea Sinaia, coffee shop Sinaia, arhitect Radu Savopol, Foto Maria Floricica (10)

adelaparvu.com despre La Cafenea Sinaia, coffee shop Sinaia, arhitect Radu Savopol, Foto Maria Floricica (12)

adelaparvu.com despre La Cafenea Sinaia, coffee shop Sinaia, arhitect Radu Savopol, Foto Maria Floricica (5)Foto: Maria Floricica

8 raspunsuri pentru La Cafenea în Sinaia găsești idei și pentru acasă

 1. aliz spune:

  Decor personal cuplat cu bauturi, prajituri si mancaruri de casa?

 2. […] Adela Parvu Locul acesta îți dă o senzație de intimitate, parcă te-ai afla în sufrageria cuiva. Secretul? […]

 3. Roxana spune:

  Cu sau fara studii de arhitectura, mie mi se pare ca arata bine. Si da, tocmai asta exprima ideea de intimidate pe care o ai „in sufrageria cuiva”. Cat de zgomotos poti sa-ti doresti sa fii intr-un astfel de loc?

 4. Melania spune:

  Superb turcoazul alaturi de maro, imi place si coltul cu oglinda eleganta. Ce bine ca sunt locuri frumoase si la noi 🙂

 5. Adrian spune:

  Interesant ! Detin o cafenea in Hunedoara ( CAFE d`ART ) care are un decor asemanator, la fel si culorile. Bineinteles, asta doar la o imagine de ansamblu . . 🙂

  https://www.facebook.com/CAFE.dART.HUNEDOARA/photos/a.167677333349522.34249.165105063606749/716512151799368/?type=1&theater

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *