adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (222)

In Artisti, artizani, handmade, Mobila, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

Laurențiu Dimișcă, artist în viață, creează pentru și în spiritul fericirii

Da, omul acesta are atâta energie încât greu stă locului. Cum îl întrebi de ceva, cum începe și-ți spune din experiențele lui ori îi curg ideile pe loc. Și asta se simte și se vede și în lucrările sale. Expansivitatea asta l-a făcut să nu se mărginească pe pânzele tablolourilor, ci să treacă pe și dincolo de ramele lor. Adică pictează nu doar tablouri, ci și piese de mobilă, are obiecte imprimate cu desenele și picturile lui de la eșarfe, papioane, plicuri, cravate, mici bijuterii la ilustrate, cărți poștale, plăci de skateboard. Nu cred că acest artist ar refuza să personalizeze ceva. Iubește atât de mult ceea ce face încât orice suprafața i s-ar da ea ar deveni rapid una colorată. Și, da, a pictat și ziduri și clădiri (chia în Franța la Muzeul de Artă Brută Lapalisse), dar proiectele lui mari vor urma de acum încolo la Piatra Neamț, unde are de gând să facă un centrul cultural care să vibreze de culoare. Normal că va fi o clădire colorată de artist. Laurențiu Dimișcă îl cheamă pe cel despre care-ți scriu azi și mă bucur nespus că am avut ocazia să-l cunosc la București. Dar hai să-ți spun mai multe despre acest om fascinant.

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (45)

Îți spun direct că mie îmi plac tare mult oamenii nebuni, da nebuni în sens pozitiv, adică cei care nu țin cont de reguli, care-și ascultă sufletul și care îndrăznesc să facă ceea ce le trece prin cap bun, generos și frumos. Laurențiu Dimișcă te provoacă să vezi altfel viața numai după ce-l cunoști pentru că se recomandă scurt și la obiect: ARTIST ÎN VIAȚĂ. Nici nu știi dacă să te pufnească râsul sau dacă e o aluzie la condiția artistului în România. Ei bine, poate că varianta adevărată e cea de mijloc – e un artist care trăiește, care vibrează și creează întru bucuria clipei, a momentului. Și da, e cazul nu doar să te lași cucerit de lucrările lui, ci și să-l sprijini cumpărându-i-le. Dacă nu acum cât trăiește, pentru el, n-ar mai avea niciun sens după ce moare, nu-i așa? Și dacă nu i le cumperi, măcar să-i fi alături ca voluntar pentru proiectele sale, care sunt unele cu adevărat îndrăznețe și despre care merită să-ți scriu atunci când se vor demara.

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (7)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (4)

Poate că cel mai uimitor lucrul la acest tânăr artist (e născut în 1977), dincolo de arta sa, este deschiderea pe care o arată amatorilor, către cei care pășesc pe acest drum al artei fără o educație formală. Deși a făcut liceul de artă, fiind licențiat în pictură, cu masterul făcut și acum doctorand la UAD Cluj, Laurențiu este liderul mișcării Artei Singulare în România. Ce înseammă asta? Arta pe care un om fără școală de artă simte să o facă și să se exprime cum îi vine, fără să țină cont de istoria artei, de curente, de tendințe. Și acest tip de artă are exprimări dintre cele mai diverse, de la cei care-și fac singuri case bizare la cei care sculptează, pictează sau creează tot soiul de instalații. Deci, dacă te regăsești în scurta descriere a artei singulare, urmărește-l pe Laurenșiu Dimișcă sau chiar intră în contact cu el pe Facebook ori pe site-ul lui www.dimiscagallery.com.

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (42)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (24)

Laurențiu Dimișcă cu una dintre elevele sale din București. Mai jos piese de mobilier tradiționale pictate de o altă elevă a sa, doamna Mimi Revencu, care și-a descoperit pasiunea pentru pictură la maturitate.

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (16)

Până de curând Laurențiu Dimișcă a avut la Teatru Țăndărică o galerie permanentă, unde pe lângă tablourile și obiectele personalizate de el, a organizat numeroase expoziții cu lucrările artiștilor amatori. Mi-au plăcut la nebunie picturile lui Mimi Revencu, la fel ca și mobilierul personalizat de ea. Și da, tot la Teatrul Țăndărică Laurențiu a ținut cursuri pentru copii, pe care i-a inițiat în a se exprima liber, colorat și dezinvolt, așa cum o face și el. De acum încolo însă Laurențiu Dimișcă se mută de tot la Piatra Neamț, unde cu ajutorul autorităților locale a primit un spațiu pe care vrea să-l transforme total cu picturi, cu obiecte de artă, un spațiu care să devină obiectiv turistic și reper artistic în țara noastră și în Europa. Sunt sigură că va reuși să-și materializeze visurile pentru că el este un artist pozitiv, o persoană generoasă și spirit entuziast care iubește viața, oamebnii li culorile. Care e dorința sa? Să facă lumea din jurul său prin intermediul artei sale fericită! Ei bine, pentru un astfel de demers am să-I fiu și eu alături. Laurențiu Dimișcă, artist în viață pentru o viață colorată! Sper să te inspire și pe tine lucrările lui!

Îl poți contacta pe artist prin e-mail la adresa [email protected].

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (39)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (38)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (46)

„De la această masă vă ordon să aveți curajul să fiți fericiți și să vă bucurați de viață!”, a spus-o artistul ]n timp ce-l fotografiam.

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (11)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (12)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (10)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (15)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (17)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (9)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (8)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (6)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (5)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (3)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (4)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (1)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (44)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (33)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (34)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (35)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (30)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (37)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (36)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (31)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (26)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (27)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (28)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (43)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (25)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (22)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (23)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (18)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (41)

adelaparvu.com despre artistul Laurentiu Dimisca (40)

6 raspunsuri pentru Laurențiu Dimișcă, artist în viață, creează pentru și în spiritul fericirii

 1. Magda spune:

  Mi-a placut mult si omul si artistul si bineinteles lucrarile sale pe care le-as numi vitralii fara sticla, pt. ca aduc a vitralii …

 2. […] Adela Parvu Da, omul acesta are atâta energie încât greu stă locului. Cum îl întrebi de ceva, cum începe […]

 3. Miki Alexandru spune:

  Doamne, ce munca de chinez batran, bijutier, Sisif, etc….!!!!
  Voi vedeti ce face omul acesta acolo??
  Cate zile (saptamani?) ii ia sa lucreze la miile de detalii dintr-un singur tablou?
  Felicitari, Maestre!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *