Da, cu siguranță că stilul rustic rezonează cu mulți oameni, mai ales atunci când vine vorba despre timp liber și vacanțe. Dar stilul rustic devine tot mai reinterpretat pentru că adaptarea la cerințele legate de confortul contemporan sunt firești. Vrei să te bucuri de ambianță cu tușe de poveste rustică, dar și de tehnologie, îți place căldura lemnului și detaliile meștesugite ale artizanilor, dar apreciezi și piesele de artă contemporană. Și atunci cum le-ai putea combina? Ei bine, m-am oprit de această dată la o vilă austriacă, una care se închiriază pentru vacanțe și excursii de ski, un adevărat sanctuar al luxului, dar tratat ca o combinație între rustic și actual. Ai să descoperi încăperi șarmante, care te pot inspira pentru pensiunea ta, dacă nu chiar pentru casa ta. Dar hai să-ți spun mai multe.
Vila pe care ți-o prezint astăzi este foarte generoasă ca și spațiu interior, măsurând aproape 550 de metri pătrați. Situată în stațiunea St.Anton din Austria și denumită Maria Schenee este considerată una dintre cele mai luxoase proprietăți de aici, nu doar datorită amenajării interioare, ci și poziției sale deasupra localității și a priveliștilor care se văd pe ferestre. Trebuie să-ți spun din start că standardul de lux se aplică în special vilelor care au pe lângâ dotări actuale și camere de baie mari. Este un criteriu de care trebuie să ții cont dacă vrei să-ți faci o pensiune mai deosebită, dar și dacă vrei să te bucuri de o casă confortabilă. Băile în ziua de azi sunt mai mult decât camere dedicate igienei, ele au deventi adevărate încăperi de relaxare, de aceea vei găsi căzi cu hidromasaj și ferestre generoase.
Dar ce mi-a plăcut mult aici dincolo de încăperile generoase și luminoase? Modul cum a fost combinate stilurile rustic și contemporan. Finisajele din lemn sunt prezente peste tot la nivelul pardoselii și tâmplăriilor, dar merită să observi că și plafoanele sunt îmbrăcate cu lemn, în special în zona de zi și în dormitoarele matrimoniale. Modul de placare al plafoanelor este însă unul mai degrabă clasic, cu casete și nu gen lambriuri lamelare, cum ar fi fost cazul pentru stilul rustic. Apoi, mobila de depozitare este foarte simplă, linii curate, drepte, iar piesele rustice sunt ca niște accente, prezente ca și culoare și formă, dar nu sunt majoritare. Scaunele, canapelele și paturile sunt tapițate, deci contemporane, de unde și senzația de confort și modernitate. La fel, modul de iluminat este cu spoturi, iar corpurile de la lămpi la lampadare au o formă simplă, cu abajururi neutre,deschise la culoare.
Prezența șemineurilor și sobelor contribuie mult la atmosfera plăcută și modul lor de construcție diferă de la o cameră la alta. Dacă în living rusticul e sugerat mai mult prin materiale, cum ar fi prezența bârnei de lemn și buștenii pentru foc, dar forma e simplă, în unele dormitoare sobele capătă forme rustice, fiind clar unul din elementele ce definesc ambientul. Totul frumos conturat pe suprafețe de pereți zugrăvite simplu în alb sau îmbrăcate cu lemn. Excepția este bucătăria generoasă, care are o mobilă simplă, actuală, deși este cu fețe din lemn și un loc de luat masa condimentat cu colțar și scaune tiroliene. Dar culoarea portocalie vine să încălzească totul și să contrabalanseze prezența negrului de la nivelul pardoselii din zona de lucru și a blaturilor din piatră.
Este interesantă organizarea interioară, cum ar fi zona de zi, care este generoasă, dar gândită să aibă spații diferite separate atât prin mobilier, pereți, cât și prin diferențe de nivel. Cobori ca să ajungi în living, ai la vedere locul de luat masa, dar te poți retrage pe o canapea rustică într-un colț al spațiului. Și din toate părțile ai în vizor șemineul, deci el e gândit ca poziționare astfel încât să fie perceput din orice unghi al parterului. Ingenios! Apoi, camerele copiilor sunt concepute pentru a putea găzdui pe perioada vacanțelor atât fete, cât și băieți, cu paturi de dormit individuale și loc de joacă generos. Ai să vezi peste tot măști pentru calorifere, tocmai pentru a atenua caracterul lor prea tehnic și de asemenea țesături decorative (storuri, perdele, lenjerii de pat) în nuanțe și motive montane, mai discrete ca și ornametică în living și mai prezente în ambientul dormitoarelor. O vilă amenajată plăcut, unde obiectele de decor vechi, deși puține, se fac remarcate, la fel ca și detaliile sculptate cu rol decorativ. Pentru ănchirierea ei vezi detalii pe Firefly Collection. Mi-a plăcut atmosfera de aici. Sper să te inspire și pe tine!
Imi place mult, Adela, cand ne prezinti si detalii legate de exterior … Acest lucru, chiar ajuta mult sa te inspiri in constructia unei case. Exteriorul si mediul ambiant sunt la fel de importante ca si interiorul. Este o sugestie, nu o critica . Cu drag,
Cald si frumos, te simti ca acasa.
Frumos, foarte frumos!
Superb
Frumoasa si prezentarea si locatia.Ai din ce te inspira.