adelaparvu.com despre casa mica de vacanta la munte, design interior proprietara Victoria Villa, Foto ElMueble (10)

In Case, Design Interior

Este instructor de schi, dar și-a amenajat singură un încântător refugiu de vacanță

Sunt unele case care au un șarm aparte, care, culmea, nici măcar nu sunt extravagante sau complicat amenajate, ci au acel aer familiar pe care-l visează mulți. Nici nu e de mirare pentru că în cazul de față această locuință de vacanță a fost amenajată chiar de către proprietară, care și-aîmplinit visul și s-a implicat trup și suflet pentru materializarea lui. Este intructoare de schi, dar a visat mereu pentru familia ei la un refugiu montan, o căsuță mică unde să aibă bârne de lemn, un șemineu din piatră, un loc cald și plăcut, unde să se simtă în largul ei alături de cei dragi. Și a găsit spațiul într-un duplex. Chiar dacă inițial totul era într-o nuanță de verde muștar a avut suficientă imaginație încât să-și închipuie cum va proceda în privința amenajării. Dar hai să-ți spun mai multe.

Se spune că prima impresie contează, dar atunci când vine vorba despre case, culorile, mai ales ale pereților, ar trebui ignorate. Ceea ce nu a ignorat însă Victoria Villa, spaniola de care-ți spun azi, este ceea ce și-a dorit ea foarte mult: plafoane din lemn în living, ferestre mari, terasă, șemineu din piatră și suficiente dormitoare pentru familia ei. Așa că dacă le-a găsit în locuință pe care intenționa să o cumpere și totul era conform bugetului ei, n-a ezitat să o achiziționeze. Da, normal că iubește lumina soarelui și nuanțele deschise pentru că iarna e mereu pe pârtie, așa că a ales pentru zugrăveala pereților un crem luminos care să confere o atmosferă aerisită. Și în funcție de această culoare pală a ales restul, de la canapele la covoare și nuanțele mobilierului.

Îi place să bricoleze pentru că o relaxează foarte tare, așa că a vopsit și a antichizat singură scaunele de la sufragerie pe care le-a cumpărat dintr-un târg. La fel, a croit singură perdelele și draperiile din locuință. Și tot singură s-a chinuit cu proiectul bucătăriei care i-a dat de furcă din cauza structurii de rezistență a casei. Deși îi place să gătească și ar fi visat la o bucătărie mai amplă, și-a organizat-o atât de bine încât e fericită să aibă colțul propriu în care să se desfășoare. A mascat cum s-a priceput structura de rezistență prea prezentă în bucătărie, de unde și planul înclinat și lipsa parțială a depozitării în partea inferioară a moblierului, dar a exploatat fiecare porțiune ca să-și ordoneze cele necesare gătitului.

Și dormitoarele sunt cuceritoare prin ambianța lor, chiar dacă sunt mobilate cu strictul necesar. În lipsa unor încăperi generoase, Victoria s-a orientat către țesăturile de interior din fibre natuale și a avut grijă ca tapițeria paturilor, lenjeria, cuverturile, dar și perdelele să fie cele prin care să obțină efectul de cuib dorit. Și a reușit! Dulapurile le-a creat ca și obiecte cu structuri fixe și fețe din lemn în aceeași nuanță ca și tâmplăriile ușilor interioare și a lemnului d ela nivelul plafoanelor. O casă cuceritoare care te face să visezi la zile frumoase și tihnite, mai ales când dai cu ochii de terasa mică, dar în fața căreia se deschide un peisaj de vis. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta la munte, design interior proprietara Victoria Villa, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta la munte, design interior proprietara Victoria Villa, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta la munte, design interior proprietara Victoria Villa, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta la munte, design interior proprietara Victoria Villa, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta la munte, design interior proprietara Victoria Villa, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta la munte, design interior proprietara Victoria Villa, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta la munte, design interior proprietara Victoria Villa, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta la munte, design interior proprietara Victoria Villa, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta la munte, design interior proprietara Victoria Villa, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta la munte, design interior proprietara Victoria Villa, Foto ElMueble (2)Foto: ElMueble

6 raspunsuri pentru Este instructor de schi, dar și-a amenajat singură un încântător refugiu de vacanță

 1. silvialuli spune:

  Frumos, colorat, fiecare spatiu este utilizat la maximum dar, cu gust. O oaza de relaxare.

 2. Irina Anghel spune:

  Da, bucataria este rezolvata remarcabil; desteapta fata! * Adela, n-am mai vazut de mult o ambientare masculina — accente navale sau ecvestre.

 3. ion spune:

  Frumos! – Imi place terasa, poti sta sa privesti decorul, un peisaj de munte ce te relaxeaza. O casa din lemn, frums facuta! – Place! -Pentru mine este de ajutor executia mobilierului din bucatarie, este ceva care m-a inspirat. -Multumesc mult !

 4. Cristina spune:

  Frumos, cu gust. O casa unde te poti relaxa.

 5. Bogdan Fusea spune:

  Este instructor de schi, dar se pricepe mult prea bine la design. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *