adelaparvu.com despre casa din lemn cu ferestre catre peisaj, design interior Marta Tobella, Sacum Studio, Foto ElMuelbe (15)

In Case, Design Interior

Camerele casei gândite cu ferestre orientate către peisaj

Contează foarte mult locul unde este ridicată o casă, iar panoramele care deschid către natura și peisajele din jur pot fi hotărâtoare pentru alegerea terenului. Dar de multe ori prima impresie și motivul pentru care a fost ales un teren sunt uitate pe parcursul demarării proiectului. Nu și în cazul de față, unde casa a fost orientată și concepută pentru ca proprietarii ei să se bucure de grădina lor și de vederea piscurilor munților care se zăresc în depărtare. Și pentru a păstra totul astfel, amenajarea interioară a fost adaptată astfel încât ferestrele și peisajele care se văd prin ele să facă parte din ambient. Dar hai să-ți spun mai multe.

Am ales să-ți prezint azi o casă urbană, dar aflată în Catalunia, cu vedere către munții Pirinei. Locul unde este amplasată este superb, căci efervescența urbană nu se simte, mai ales când grădina pare să facă parte din superbele panorame naturale. Și pentru că proprietarii, o familie cu copii, nu știau cum să amenajeze interiorul, au apelat la decoratoarea Marta Tobella de la biroul Sacum. Cererea lor a fost clară: să se bucure de natură și aceasta să se simtă în atmosfera casei lor. Așa că decoratoarea a propus un stil rustic reinterpretat în manieră contemporană și inserții de elemente speicifice stilului industrial. A ales finisaje cât mai subtile, fără să uite de textura lemnului, principalul material din care este ridicată casa. Tot ce e la nivelul plafoanelor, din lemn de pin, a fost tratat și vopsit să aibă o nuanță cât mai deschisă, să dea impresia de luminozitate și să pună în evidență ferestrele, iar la nivelul pereților nuanțe de gri, pe fundalul cărora piesele de mobilier din lemn să imprime căldură. De asemenea, pardoselile din lemn de stejar au un aspect natural, cu lacuri mate și fibra lemnului frumos scoasă la lumină.

Cea mai spectaculoasă încăpere este cea de zi, unde fereastra imensă formează un adevărat zid transparent prin care poate fi admirat peisajul. Și aici decoratoarea a avut multe bătăi de cap în a alege cea mai potrivită soluție pentru șemineu. Coșul casei gândit inițial pe centrul spațiului ar fi obturat și priveliștea pe fereastră și ar fi fragmentat spațiul larg obținut aici. Așa că soluția a fost amplasarea șemineului chiar în dreptul ferestrei, modelul ales fiind unul care să se potrivească stilului industrial, prezent aici prin mici piese și elemente din fier. Dar focarul transparent, structura șemineului nu încarcă, ci oferă o notă inedită amenajării. Astfel, spațiul încăperii a rămas deschis, unde livingul, sufrageria și bucătăria coexistă. Tot mobilierul a fost poziționat și orientat astfel încât pe parcursul zilei familia să se bucure de priveliștea frumoasă care se vede pe fereastră.

Dormitoarele sunt și ele gândite în raport cu ferestrele, astfel că, spre exemplu în camera copiilor, cele două paturi existente aici au fost poziționate cu vedere către cer, adică sub fereastra de mansardă și în dreptul fereastrei care dă înspre grădină. În dormitorul matrimonial, o zonă suplimentară de lectură a fost gândită pe o zonă mai înaltă ocupând înălțimea parapetului pentru a fi la nivelul ferestrei de aici, iar spațiul de hol de la mansardă, cu fereastră largă ca și loc de lectură și joacă pentru cei mici. O casă unde culorile sunt inserate prin decorațiuni, în special cele textile, unde lemnul predomină dar nu domină ambientul, lăsând loc ferestrelor și peisajelor pe care le conturează în cadrul tâmplăriei lor să devină elemente centrale. Da, această familie simte că locuiește la casă și atunci când e vorba despre îmbăiere, căci și dușurile au fost gândite în raport cu grădina și orientarea față de peisaj. Plăcută casă, inedită amenajare. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa din lemn cu ferestre catre peisaj, design interior Marta Tobella, Sacum Studio, Foto ElMuelbe (1)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu ferestre catre peisaj, design interior Marta Tobella, Sacum Studio, Foto ElMuelbe (11)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu ferestre catre peisaj, design interior Marta Tobella, Sacum Studio, Foto ElMuelbe (14)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu ferestre catre peisaj, design interior Marta Tobella, Sacum Studio, Foto ElMuelbe (15)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu ferestre catre peisaj, design interior Marta Tobella, Sacum Studio, Foto ElMuelbe (13)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu ferestre catre peisaj, design interior Marta Tobella, Sacum Studio, Foto ElMuelbe (3)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu ferestre catre peisaj, design interior Marta Tobella, Sacum Studio, Foto ElMuelbe (10)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu ferestre catre peisaj, design interior Marta Tobella, Sacum Studio, Foto ElMuelbe (5)

 

adelaparvu.com despre casa din lemn cu ferestre catre peisaj, design interior Marta Tobella, Sacum Studio, Foto ElMuelbe (9)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu ferestre catre peisaj, design interior Marta Tobella, Sacum Studio, Foto ElMuelbe (4)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu ferestre catre peisaj, design interior Marta Tobella, Sacum Studio, Foto ElMuelbe (12)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu ferestre catre peisaj, design interior Marta Tobella, Sacum Studio, Foto ElMuelbe (2)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu ferestre catre peisaj, design interior Marta Tobella, Sacum Studio, Foto ElMuelbe (8)

adelaparvu.com despre casa din lemn cu ferestre catre peisaj, design interior Marta Tobella, Sacum Studio, Foto ElMuelbe (6)Foto:ElMueble

7 raspunsuri pentru Camerele casei gândite cu ferestre orientate către peisaj

 1. manuela spune:

  Ce frumos?

 2. Adina spune:

  Superba casa.

 3. Cristina spune:

  Frumos!

 4. silvialuli spune:

  Divin

 5. anda spune:

  Foarte frumos! Imi puteti spune grinzile cu ce sunt vopsite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *