De cele mai multe ori ne gândim că nu avem suficiente camere sau suficient loc pentru toate obiectele. Dar o casă mică poate fi organizată frumos atunci când te cunoști și știi ce ai nevoie în primul rând, apoi să știi exact cum ți-ar plăcea să te simți acasă. Am ales să-ți prezint o casă mică, dar cochetă, care aparține lui Buffy Birrittella, vicepreședinte executiv la renumita firmă Ralph Lauren, o doamnă cunoscută în lumea modei pentru stilul ei elegant, dar nu scorțos. E adevărat că e o casă de vacanță, dar și asta e o lecție, pentru că o persoană cunoscută ca ea ar fi putut să-și facă ditamai vila, însă, așa cum au arătat și cei de la Elle Décor, ea a ales să-și facă două căsuțe mai mici, dintre care aceasta aproape de mare. O căsuță pe care a aranjat-o de minune, dar hai să-ți spun ce mi-a atras atenția.
Casa este organizată simplu, cu zonă de zi ce include living și sufragerie, bucătărie separată și dormitor. Deși pardoselile sunt din lemn recuperat, proprietara a ales ca ele să fie vopsite în alb, la fel ca și lambriurile pereților și plafoanele. Într-o casă mică albul poate face minuni pentru că amplifică senzația de luminozitate și asta cu atât mai mult cu cât și la nivelul pardoselii albul domină încăperile. Dar sunt câteva idei foarte frumoase aici.
Pentru că știe că familia și prietenii se adună la bucătărie a ales ca aceasta să fie una spațioasă și bine organizată. Masa insulă este cea în jurul căreia se strânge lumea. Apoi frigiderul încorporabil, deseori accesat, este situat la una dintre extremitățile ansamblului de bucătărie. Totul în alb, dar deasupra mobilierului tablourile și obiectele decorative conferă farmec încăperii, plantele și florile de pe masă dau senzația de prospețime, cărțile din lateralul mesei insulă un strop de culoare, dar și personalitate.
Zona de zi este mică, dar atât de plăcută. Dacă ți-ai putea imagina spațiul fără obiecte decorative ai constanta cât de simplu este totul. Aici șemineul iese în evidență, apoi texturile naturale imprimate de piese mici și țesături plăcute. Dar uită-te la rafturile care încadrează golul ferestrei. Ele aduc vivacitate în încăpere pentru că adăpostesc obiecte colorate, manufacturate, piese care spun o poveste. Tabloul în tonuri de roșu de deasupra șemineului încălzește atmosfera, florile de pe măsuță imprimă culoare, naturalețe și prospețime, lucrurile împletite și covorul de tip chilim fac ca atmosfera să fie degajată, deci fără formalități, deși așezarea simetrică a mobilierului este una dintr-o rețetă formală.
Locul de luat masa? De vis! Situat pe colț, pentru a exploata cel mai bine spațiul mic, lângă fereastră pentru ca tot ceea ce este servit la masă să fie văzut în lumină naturală. Apoi blatul mesei din sticlă pentru a nu obtura lumina, iar suportul de masă din trunchiuri de copac recuperate de pe plajă pentru un plus de personalitate și pentru a amplifica tema marină a amenajării. Scaune? Nu, fotolii împletite pentru un plus de confort și o banchetă colțar cu multe perne, ir dedesubt spațiu de depozitare. Un raft deasupra ferestrei, o fotografie înrămată, un coș și un taburete în zonă, perne colorate și decorul este deja unul frumos creat.
Proprietara are tot ce-i trebuie aici pentru că știe care-i sunt preferințele și obiceiurile de viață. Așa că pe lângă spațiul de la interior, unde dormitorul este simplu, dar la fel atent decorat, grădina este gândită ca un spațiu în aer liber cu mai multe zone de recreere. Nu este mare, dar este bine organizată, începând de la locul pentru șezlonguri și terminînd cu zona pentru dușul de afară, construită ca o magazie mai dichisită și bine dotată. Simplu, dar cu personalitate, mult alb, ca o pânzâ pe care se vede frumos fiecare obiect parte din ambient. O casă mică, dar cu tot ce-i trebuie, spații modste, dar excelent exploatate, obiecte bine alese care vorbesc despre personalitatea proprietarei. Sper să te inspire și pe tine!
Foto:Elle Decor/ Bjorn Wallander