adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-5

In Case, Design Interior

Casă mică gândită pentru o familie tânără

Crede-mă că e mare lucru să ai propria ta casă, iar când o ai merită să ți-o amenajezi așa cum simți. Am ales să-ți prezint azi o casă a unei tinere familii, un cuplu care a devenit de curând unul de părinți ai unei fetițe simpatice. Doi tineri care au hotărât să-și amenajeze singuri casa. Ea se ocupă de un mic hotel, iar el e ciclist profesionist. Ei îi place să gătescă, iar lui să meșterească în timpul liber. Și-au luat o căsuță de circa 100 mp desfășurați pe două niveluri și și-au propus să o aranjeze astfel încât să se încadreze pentru mobilare și decorare în suma de 25.000 de dolari americani, adică vreo 22.000 de euro. Casa fost achiziționată cu finisajele incluse, tâmplăria și instalațiile trase, iar tinerii polonezi Daria și Wojciech au trecut singuri la alegerea culorii pentru zugrăveli, la mmobilare și creionarea cu decorațiuni a atmosferei casei lor. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-13Proprietara casei, Daria (31 de ani), pregătită să amenajeze terasa și spațiul verde de lângă aceasta

Bucătăria mi-a plăcut cel mai mult și se vede faptul că Dariei îi place să gătească, dar și că e pasionată de amenajări interioare. Și-a dorit un spațiu de gătit unde să prepare cu plăcere diferite feluri culinare și și-a organizat totul ca să-i fie la îndemână. Bucătăria nu este mare, dar e funcțional gândită și cu accente romantice, inclusiv poziționarea chiuvetei în fața ferestrei o consider romantică, pe lângă mobilier și detaliile acestuia (cornișe, mânere, vitrine, forma hotei). Electrocasnicele sunt încorporate, asigurând astfel exploatarea la maximum a spațiului mic. Cărămida aparentă (găsești modele similare AICI) a fost preferată în defavoarea plăcilor ceramice chiar și în zona de gătit pentru că aspectul ei vintage va fi amplificat în timp, deci nu va deranja vizual. Și locul de ședere din bucătărie este unul special, perfect pentru a savura dimineața cafeaua.

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-9

Deși deschisă către restul parterului, bucătăria are locul ei clar stabilit, iar livingul se află la distanță optimă. Tocmai pentru că spațiul e mic, au fost înțelepți să lase același finisaj al pardoselii peste tot la parter, adică parchet, exact ca în living. Acesta e un spațiu mic, dar confortabil, unde tânăra familie își petrece împreună timpul liber. Pentru că și-au dorit șemineu, dar casa nu a fost construită din start cu un astfel de element, au optat pentru unul electric, care acum e puțin cam înghesuit, dar important este că lor le place. În jurul lui Daria schimbă mereu decorul. De pe canapea se poate vedea către zona sufrageriei, aflată la granița dintre bucătărie și living. Către exterior, spațiul zonei de zi comunică cu o terasă, care este în curs de amenajare. Ea va fi acoperită cu o pergolă și transformată în loc de relaxare pe timpul zilelor calde.

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-16

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-15

La etajul mansardat sunt organizate dormitoarele, cel matrimonial și cel al fetiței, alături de zone de depozitare pentru haine. Dar ceea ce a preocupat-o foarte mult pe Daria au fost băile. Acestea sunt toate atent amenajate, așa cum și-au dorit într-un stil clasic reinterpretat, începând cu baia de la parter și terminând cu baia matrimonială ce are cadă cu picioare și draperie elegantă. Merită să vezi că nu au pus faianță peste tot, adică până în plafon, ci au placat doar acolo unde au știut că e nevoie. O casă mică, unde Daria spune că se simte foarte bine cu familia ei, unde au schimbat de trei ori nuanțele zugrăvelilor până să ajungă să le placă și unde ne asigură că nu e întotdeauna ordine, ci că fetița lor îți pune amprenta aducând jucăriile și împrăștiindu-le peste tot, după cum se vede în imaginea de mai jos.

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-1

Uite, o poți urmări și tu pe Daria AICI să vezi cum va termina terasa casei lor, pentru că în articolele ei ne spune povestea amenajării care încă nu s-a finalizat. Și-au propus bugetul de 22.000 de euro pentru interior și e fericită că s-au încadrat în el. De acum încolo încep alte lucrări cu terasa, dar sunt sigură că le va ieși pe sufletul lor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-5

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-9

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-7

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-4

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-8

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-6

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-10

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-11

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-17

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-3

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-2

adelaparvu-com-despre-casa-mica-pentru-o-tanara-familie-polonia-decorator-daria-jurczyk-ziolkowska-12Foto via Steemit

9 raspunsuri pentru Casă mică gândită pentru o familie tânără

  1. anatati spune:

    Foarte frumoasă amenajarea și exact cât trebuie pentru o familie mică.

  2. Cristina spune:

    o casa superba.

  3. Mioara Dumitrescu spune:

    Este un interior intim , romantic , primitor , iar un loc la geam mi-am dorit dintotdeauna !

  4. Claudia spune:

    Fara cuvinte negative. Iti da un aer pozitiv aceasta casa.

  5. Toni spune:

    Ai zice ca o familie tanara cauta sa isi aduca in casa mobila moderna, cu cat mai multe linii drepte, departe de stilul vintage…nu si in acest caz…stilul clasic nu va muri niciodata… imi place mult de tot bucataria, ma face sa ma gandesc serios sa dau jos faianta deja montata in bucataria proprie si sa pun in loc caramida aparenta…

  6. Aurora Gheorghita spune:

    Mica dar spațioasă. Foarte frumos si practic decorata.

  7. dan spune:

    Un pic cam senzuala 🙂

  8. Delia spune:

    Adela, imi spui te rog de unde s-au achizitionat corpurile din bai? (Cel pe care sta lavoarul) multu😀

  9. Diana spune:

    Imi place foarte mult cum e amenajata casa. Imi poti spune, te rog, de unde a fost achizitionata bucataria? Multumesc! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *