adelaparvu-com-despre-casa-de-vacanta-la-munte-buffy-birrittella-foto-elle-decor-bjorn-wallander4

In Case, Design Interior

Cabană la munte colorat decorată cu țesături

Să tot ai un astfel de refugiu la munte, unde pe perioada iernii să-ți reîncarci bateriile, să te bucuri de natură și liniște. Este o casă din lemn, din bușteni, care pare generoasă, grație ferestrelor mari, dar neacoperite cu perdele și draperii. Astfel, interiorul devine mult mai luminos, dar și mai animat, căci ferestrele sunt ca uriașe tablouri către peisajul de afară, aflat în continuă schimbare. Cabana aparține doamei Buffy Birrittella, vicepreședinte la Ralph Lauren, a cărei casă de vacanță pentru vară ți-am prezenat-o deja pe blog. Mi-a plăcut modul cum este decorată, trucuri pe care le poți aplica și tu. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu-com-despre-casa-de-vacanta-la-munte-buffy-birrittella-foto-elle-decor-bjorn-wallander7
Știi cum spun americanii location, location, location. Și au dreptate pentru că atunci când îți faci o casă, cu atât mai mult una de vacanță, merită să găsești un loc frumos unde să-ți permiți să te bucuri de natură, iar vecinii să nu te incomodeze în niciun fel. Mai exact să-ți poți permite să nu te ascunzi după draperii și perdele, ci să poți lăsa ferestrele libere ca de la confortul căldurii să poți admira natura sălbatică din jur. Buffy a ținut mult să aibă această casă din Sundance, Utah, unde să-și decoreze casa din bușteni de lemn cu țesături etnice Navajo, unele chiar vechi din anii 1920, țesute cu motive amerindiene șimulte obiecte dragi ei, cadouri primite ori piese de care o leagă amintiri frumoase. Și i-a reușit de minune, căci covoarele adăugă multă culoare, dar și senzația de cuib acestui refugiu montan.

adelaparvu-com-despre-casa-de-vacanta-la-munte-buffy-birrittella-foto-elle-decor-bjorn-wallander-15

Pe fundalul bârnelor din lemn, Buffy a știut cum să etaleze colecția ei de obiecte și cum să se folosească de decorațiuni și textile albe pentru a crea contraste de efect. Da, albul, alături de nuanțe intense de roșu și albastru sunt cele care diminuează masivitatea și domninația lemnului prezent la nivelul finisajelor. Când ai fotografii, tablouri pe care dorești să le etalezi într-o casă din lemn, te ajută mult paspartuurile albe. De asemenea, rafturile ordonat montate asigură loc perfect pentru expunerea creativă a obiectelor. În ciuda diversității lor, aerul organizat al casei este păstrat, tocmai datoriră liniilor simple, dar calculate ale etajerelor. Sunt de mare efect și rafturile poziționate deasupra ferestrelor și ușilor, zone armonizate practic de un simplu element de depozitare, care oferă și spațiu perfect pentru etalarea de obiecte decorative.

adelaparvu-com-despre-casa-de-vacanta-la-munte-buffy-birrittella-foto-elle-decor-bjorn-wallander-16
Cel mai bine se văd tructurile lui Buffy în spațioasa baie, inundată de lumină naturală din plin. Să ai o cadă situată în fața unei ferestre orientată către un peisaj superb este ceva pur și simplu de vis. Mult alb, care lasă loc pentru contraste frumoase cu texturile din lemn, dar și cu țesături etnice marcate de motive geometrice. Ferestrele sunt încadrate la rândul lor cu lemn, ceea ce maschează prezența tâmplăriei termoizolante și amplifică stilul rustic al casei.

adelaparvu-com-despre-casa-de-vacanta-la-munte-buffy-birrittella-foto-elle-decor-bjorn-wallander3

O cabană unde și dormitorul principal este aflat la supantă (balconul interior), deasupra locului de șemineu, deschis către uriașele ferestre ale livingului. Da, un loc magic, colorat frumos, decorat pe măsură, care ne provoacă să visăm. Și oricând un astfel de ambient poate fi personalizat doar prin țesături, căci în funcție de motivele decorative și nuanțele acestora spațiile par să devină altele. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu-com-despre-casa-de-vacanta-la-munte-buffy-birrittella-foto-elle-decor-bjorn-wallander4

adelaparvu-com-despre-casa-de-vacanta-la-munte-buffy-birrittella-foto-elle-decor-bjorn-wallander8

adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, Buffy Birrittella, Foto Elle Decor, Bjorn Wallander(2)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, Buffy Birrittella, Foto Elle Decor, Bjorn Wallander
Foto: Elle Decor/Bjorn Wallander

2 raspunsuri pentru Cabană la munte colorat decorată cu țesături

  1. Silviu spune:

    Minunat.

  2. Ramona spune:

    Superb, o placere sa vezi imaginilea acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *