adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-foto-pepa-oromi-elmueble-14

In Case, Design Interior

Combinație de gri cu bej într-o casă destinată relaxării

Cel mai rapid observăm într-o amenajare nuanțele și texturile predominante pentru că tot ceea ce este legat de culoare are un impact emoțional imediat asupra noastră. Dar chiar și atunci când îți place ceva legat de combinația cromatică, e bine să studiezi mai în detaliu și forma pieselor mari, modul cum sunt creionate suprafețele și linia generală a unui interior ca și stil. Am ales să-ți prezint o casă concepută ca un refugiu montan pentru că aici ai să găsești o retetă sigură de amenajare atunci când nu știi cum să abordezi o amenajare între modern și rustic. Decoratoarea Barbara Sindreu a reușit să contureze această casă de vacanță cu o atmosferă specială, unde tonurile de gri sunt plăcut alăturate celor de crem, bej și a texturilor de lemn, obținând o ambianță calmă, actuală și personalizată. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-foto-pepa-oromi-elmueble-8

În cazul de față vorbim despre o casă de vacanță, unde proprietarii se relaxează alături de cei dragi, dar unde și invită și prietenii. Și-au dorit ca la interior totul să fie bine organizat, să existe un loc de luat masa cu multe locuri de ședere și un living aerisit unde să se bucure de confort și de un loc de discuții agreabil în jurul șemineului, iar dormitoarele să fie cât mai simplu, dar plăcut decorate. Pentru că au cumpărat casa din lemn cu dotări deja existente, își doreau să schimbe atmosfera de cabană, cu multe lemn rustic la nivelul plafoanelor și a tâmplăriei în nuanța de lemn. Și pentru că nu știau cum să procedeze au apela la decoratoare. Acesta le-a propus o schemă cromatică inspirată de stilul scandinav, adică griuri pentru zugrăveala pereților, alb pentru tîmplărie și plafoane și texturi de lemn natur doar la nivelul pardoselilor.

adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-1

Care sunt trucutrile aplicate aici? În primul rând griurile sunt urbane, așa că ele dau o notă de actual, de contemporan. În plus, mai au în avantaj major: se potrivesc cu orice altă nuanță și sunt suficient de contrastante cu alburile. Apoi, pentru pereți și tapițeria pieselor mari (canapele, paturi), sunt rezistente la murdărie, deci nu te mai strezi din cauza urmelor lăsate de mâini pe zugrăveală sau în jurul întrerupătoarelor. Decoratoarea a mai mizat pe ceva și anume că griurile scot în evidență texturile naturale, cum ar fi inul pentru draperii, covorul împletit din living, dar și bejurile și cremurile folosite pentru accesorii. Practic, pe un fundal gri, tot ce este lemn natur sau textură împletită capătă o tentă de auriu, deci spațiile devin mai calde doar din accesorii.

adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-foto-pepa-oromi-elmueble-10

Spațiile camerelor nu sunt generoase, dar pentru a obține senzația de încăperi aerisite și luminoase, decoratoarea a lăsat ferestrele libere. Le-a încadrat, subliniat cu draperii din in, apoi a prevăzut vopsirea plafoanelor din lemn în alb. Însă pentru mansardă, unde există o cameră de relaxare, acolo atât pereții cât și plafonul cu structura de lemn la vedere au aceeași nuanță. Acest lucru atenuează din masivitatea plafonului și din multiplele volume ale acestuia, conferind un aer intim. Bucătăria mică a fost separată, dar cu panouri din sticlă, tot pentru a lăsa lumina să circule. De asemenea, ușile interioare în zona de zi au geamuri, ceea ce nu lasă spațiu să se simtă sufocat.

adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-foto-pepa-oromi-elmueble-11

Iluminatul este și el important, ca atare nu întâmplător în zona de luat masa sunt mai multe corpuri suspendate. Pe lângă lumină, ele sunt folosite și ca volume și străluciri în micul spațiu ingenios rezolvat cu banchete. Apoi peste tot sunt amplasate veioze, lampadare.

adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-foto-pepa-oromi-elmueble-3

Accentele rustice se simt prin piese evidente, cum ar fi măsuțele din lemn din living realizate din bușteni, prezența coșurilor împletite, a țesăturilor în carouri, a pieselor de mobilă cu picioare din lemn sau chiar artizanale cum e bancheta din hol. Combinații simple și de efect, punctate de tablouri cu temă vânătorească, respectiv cerbi, care vorbesc despre destinația de casă montană. Un interior relaxant, contemporan, o rețetă sigură de decorare pe care oricine o poate aplica cu succes atunci când oscilează între actual și rustic. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-foto-pepa-oromi-elmueble-12

adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-foto-pepa-oromi-elmueble-14

adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-foto-pepa-oromi-elmueble-13

adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-foto-pepa-oromi-elmueble-15

adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-2

adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-3

adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-foto-pepa-oromi-elmueble-5

adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-foto-pepa-oromi-elmueble-9

adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-foto-pepa-oromi-elmueble-7

adelaparvu-com-despre-casa-montana-cu-pereti-gri-design-barbara-sindreu-foto-pepa-oromi-elmueble-4
Foto: ElMueble/ Pepa Oromi, Barbara Sindreu

5 raspunsuri pentru Combinație de gri cu bej într-o casă destinată relaxării

  1. Alina spune:

    Imi place foarte, foarte tare peretele de sticla dintre bucatarie si locul de luat masa. Ajuta ca mirosurile, oricat de buna ar fi hota, sa nu ajunga in casa, pe de alta parte ramane in continuare senzatia de spatiu deschis. O idee excelenta, buna de aplicat acolo unde e posibil.
    Oricum, toata casa e frumoasa, odihnitoare, cozy.

  2. danyelyta spune:

    am o slabiciune pentru mansarde
    imi plac foarte mult
    superba

  3. Andreea spune:

    Fooarte fain design-ul!
    Unde se găsesc coltarele din spatiul de luat masa?
    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *