adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (7)

In Case, Design Interior

Baia și dormitorul sunt amenajate în căruțe pe roți

Dacă o vezi de la exterior, ai zice că această căsuță are în grădină parcate două căruțe cu coviltir supradimesionate, dar dacă ai păși la interior ți-ai da seama că aceste căruțe formează de fapt două camere, adică sunt legate de casă, sunt extensii ale acesteia. Este o casă cu adevărat inedită pentru care proprietarul a muncit mai bine de patru ani ca să-și materializeze visul, acum fiind una dintre cele mai mari atracții din Cornwall, casa fiind închiriată în regim hotelier prin Unique Home Stays și este vizată, în special, de către cupluri. Dar cum a avut această idee? Proprietarului i-a fost de ajuns o conversație, la pub, purtată în jurul unei căruțe miniaturale văzută în cadrul unui spectacol. Așa i-a venit ideea că o astfel de căruță, dacă ar fi mai mare, ar putea foarte bine să fie anexată unei case. Și de la o discuție purtată la bere, proprietarul chiar s-a apucat de proiect. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (26)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (10)

Și nu doar că s-a apucat de treaba, dar proprietarul a beneficiat și de ajutorul localnicilor din zona lui pentru acest inedit proiect. A găsit și meșterul tâmplar care să-l ajute cu construcția căruțelor în stil țigănesc (ca cele cu coviltir), dar și locul unde să le amplaseze. Rămășitețe de secol XVII ale unei cabane din piatră, specifice regiunii, au fost perfecte ca și fundație și structură pentru o nouă construcție. Aceasta a fost ridicată cu o arhitectură similară unei căsuțe de hobit, cu acoperiș curbat și vegetație deasupra, iar, prin intermediul unui pasaj, casa de piatră a fost legată de cele două căruțe. În acestea au fost amenajate dormitorul și baia, pe când în casă se află bucătăria, zona de living și grupul sanitar (cu wc de serviciu).

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (1)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (7)

Spațiu întregului ansamblu destinat vacanțelor nu este mare, dar este la fix pentru două persoane, iar modul de amenajare pur și simplu uimește prin decorul boem. Desigur că cele două căruțe au fost tratate ca niște construcții din lemn, bine izolate și încălzite. Ușile acestora de la exterior sunt pe post de ferestre, dar vara ele se pot deschide cu totul, dacă se dorește acest lucru. Pe lângă interiorul casei și exteriorul, respectiv grădina sunt amenajate în ton. O poveste despre libertate, despre viața nomadă (dar evident cu confort actual) este transpusă aici până în cel mai mic detaliu. Și dincolo de toate acestea, ceea ce este remarcabil este faptul că da, se poate să ai o idee trăznită, iar dacă tu crezi în ea, merită să o materializezi. Până la urma urmei știi cum îmi place mie să spun: O viață avem? Colorată să fie! Și tu poți să petreci cîteva zile în căsuța Nomad află în sudul Marii Britanii în satul Marhamchurch, regiunea Cornwall, iar rezervărea ți-o poți face AICI. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (3)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (5)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (19)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (22)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (14)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (20)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (6)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (16)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (24)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (25)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (18)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (2)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (21)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (17)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (11)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (15)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (23)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (4)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (12)

adelaparvu.com despre casa de vacanta cu carute anexate, casa Nomad, Marhamchurch, Cornwall, UK, Foto Unique Home Stays (26)Foto: Unique Home Stays

Un raspuns pentru Baia și dormitorul sunt amenajate în căruțe pe roți

  1. Mariana spune:

    Bună as dori sa știu Cum va putem contacta pe amenajarea unei case.Vă Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *