adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (5)

In Pensiuni, Romania Mea

Absolut minunată pensiunea Iara din Delta Dunării!

Când o vezi la final, gata amenajată, pur și simplu nu poți să decât să exclami de încântare! Da, o adevărată bijuterie această pensiune, care ascunde însă în scurta ei istorie, mulți ani de trudă. Soții Mălina și Eugen au visat inițial la o casă de vacanță în Deltă. Fiind firi sociabile și dornici dea avea oameni dragi alături, i-au invitat pe prietenii lor, un alt cuplu să construiască împreună, dar aceștia au venit cu o altă idee: ce-ar fi ca în loc de casă de vacanță să ridice o pensiune? Ușor de zis, greu de îndeplinit, dar nu imposibil. În urmă cu patru ani de zile avea loc discuția, ca după aceea să urmeze o întreagă aventură, de la dificultățile terenului, unde apa freatică era foarte sus până la a găsi nuanța de vopsea în tonul de verde tradițional specific zonei. Au muncit pentru fiecare detaliu, dar eu zic că a meritat din plin. Hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (2)

Eugen este de profesie inginer constructor, un adevărat expert în construcții industriale, cu propria lui firmă de consultanță, apreciat peste hotare. Ca un inginer profesionist a urmărit și cele mai mici detalii în acest proiect, dar a mai știut un lucru: nu poți reuși fără alți specialiști alături. Așa că pentru proiectul arhitectural a apelat la arhitecta Luminița Arhire din Tulcea (telefon 0766.263.336) . Specialista a venit însă cu o primă observație și anume că, la cele zece camere dorite, terenul ar fi trebuit să fie mai generos decât 1500 de mp. De aici o primă aventură a proprietarilor, care într-un final s-a rezolvat cu brio, reușind să mai achiziționeze de la vecini bucăți de teren pentru a extinde lotul. Apoi, după ce proiectul a fost gata altă pățanie cu fundația, care trebuia turnată în perioada secetoasă, adică mijlocul verii pentru a nu fi inundată de ape. Probleme cu muncitorii pe care nu-i găsești disponibili când ai nevoie de ei, probleme cu utilajele care nu pot fi mutate ușor în zonă. Ce mai? A fost greu. A fost greu și cu banii pentru că una îți calculezi și la alta ajungi. Cert este că proprietarii, după ce construcția a fost gata, au găsit resursele necesare să se ocupe singuri de a materializa amenajarea interioară. Și ce frumos a ieșit!

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (13)

Dacă arhitecta a fost cea care a gândit fațadele și organizarea interioară a construcției, la interior Mălina și Eugen s-au implicat total și în cele mai amănunțite lucruri ghidați după proiectul de design interior conceput de către arh.Monika Bădulescu din Tulcea. Cu finisajele au mizat pe simplitate, respectiv gresie în nuanțe naturale import Spania pentru holuri de la Brick și plăci patchwork pentru băi de la Delta Studio Constanța, dar la capitolul nuanțe de vopsea pentru tâmplăria exterioară, texturi antichizate pentru ușile interioare a fost o întreagă bătaie de cap. Au găsit până la urmă la Brașov o firmă care să le facă ușile, respectiv MTI IMPEX. Picturile de pe ușile de acces ca și alte obiecte decorative pictate au fost realizate de artista Adela Crăciunoiu de la Decofurniture din București. A fost greu și cu placarea grinzilor, alegerea baițului, apoi cu îmbrăcarea stâlpilor cu funie, așa cum își dorea Eugen. Au apleat pentru îmbrăcarea grinzilor la firma care a placat și cu piatră o parte din pereți, adică Dale Pietra din București. La interiorul camerelor și-au dorit motive tradiționale din Delta Dunării, dar nu oricum, ci încadrate frumos în tăblia paturilor și cu ocazia asta alte provocări să găsești e cineva care să le facă așa cum le ai în minte. Au găsit însă firma REDLINE Contract  Furniture din Tulcea (telefon 0728.363.057) care le-a făcut mobila la comandă, așa cum era în proiect, plus prin firma Samuelprest din Tulcea s-au adus din import Italia paturile, saltelele și alte piese mici necesare mobilării. Corpurile de iluminat de la Hornbach și Leroy Merlin nu le-au găsit în cantitățile necesare în Constanța, așa că au ajuns singuri după ele până în Brașov ca să nu mai aștepte trei săptămâni termen de livrare. Să mai spun că a fost dificil să găsească pentru decorarea spațiului comun cu mese costume populare tradiționale autentice, adică vechi așa cum existau în Deltă odinioară? Da, fiecare detaliu a presupus multă muncă.

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (1)

Când o vezi la final te bucuri de ea, iar proprietarilor nu le vine să creadă că-și văd visul cu ochii. Mălina s-a mutat de tot în Delta Dunării, mai exact în localitatea Nufăru aflat la 11 km de Tulcea. Aici e Pensiunea Iara, ce poartă primele litere din numele fiicelor celor două cupluri care s-au înhămat la ridicarea acestui loc (Iasmina și Raluca). Au visat la un loc de vacanță unde să stea împreună cu prietenii și au ajuns să construiască un loc de vacanță unde să-ți faci prieteni. Prieteni pe viață. Și unde să te încarci de frumos, atât în privința locului, cât și minunatei Deltei. Uite, dacă vrei să-ți petreci câteva zile la ei poți să rezervi locuri la numărul de telefon 0745.024.358, pe site-ul lor www.pensiunea-iara.ro poți să vezi și care sunt costurile de cazare, iar pe pagina lor de Facebook poți afla de ultimele noutăți, dar poți vedea și prezentări video. Sunt sigură că după ce vei petrece acolo câteva zile nu le vei uita niciodată! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (8)

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (15)

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (3)

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (18)

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (5)

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (6)

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (14)

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (7)

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (16)

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (17)

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (4)

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (10)

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (9)

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (12)

adelaparvu.com despre Pensiunea Iara, Delta Dunarii, Nufaru, arhitectura Luminita Arhire, design Monika Badulescu (11)

7 raspunsuri pentru Absolut minunată pensiunea Iara din Delta Dunării!

 1. Diana spune:

  frumoasa locatie, intr-adevar.
  un pic cam scump pt buzunarele chiar si medii ale romanilor, dar fain amenajata, camere luminoase!

 2. SIMONA ALEXANDRU spune:

  Superba locatia ! Mancare excelenta !Un loc perfect pentru relaxare !

 3. Razvan spune:

  Aveti idee daca zidaria este din materiale traditionale (paianta/chirpic)?

 4. Jessica spune:

  Buna ziua, va ofer spre vanzare mobila de lux din lemn masiv si mdf de inalta calitate. Mobila cu stil rustic clasic. Va asteptam pe http://www.mobinarta.ro

 5. Radu spune:

  Fara indoiala, una dintre cele mai frumoase pensiuni rustice pe care le-am intalnit pana in prezent. Nu doar Delta Dunarii, ci intreaga Romanie are nevoie de cat mai multe astfel de proiecte. Acesta trebuie sa fie noul trend al turismului romanesc.

  Astfel de locatii am mai gasit pe wwww.wildventure.ro

  Ei promoveaza turismul rural autentic, in case traditionale si alte experiente de acest gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *