adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (7)

In apartamente, Design Interior

Apartament cu vedere la mare

Ce înseamnă să sugerezi marea în decorul unei case? Probabil că primul gând este către nuanța de albastru, dar la mare ai și tonurile nisipii, griurile ominiprezente, delicate culori de bej și albul spumei valurilor. Pe lângă culori sunt și multe texturi, suprafețele deloc drepte și materiale precum lemnul și împletiturile din fibre naturale, asta dacă te gândești la ambarcațiuni și obiecte asociate cu ideea de plajă. Dacă ți-ai dori ca la interiorul casei să evoci marea, atunci cu siguranță amenajarea de față, concepută de designerul Pia Capdevila, te poate inspira, căci vei găsi toate lucrurile enumerate mai sus frumos combinate. Un stil marin prin nuanțe și texturi, dar reinterpretat actual, funcțional prin designul mobilierul și organizarea casei, totul conceput pentru un stil de viață contemporan. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (21)

Contează foarte mult să-ți alegi o temă de decorare, una care să fie în acord cu ceea ce-ți place ție , dar și cu contextul, adică locul unde se află casa ta. În cazul de față clădirea construită recent este orientată către mare, deci pe ferestrele ei se vede peisajul specific litoralului, așa că era cumva firesc ca și la interior să se regăsească atmosfera naturală a locului. Designerul a mizat pe simplitate, adică după ce spațiile au fost organizate pe funcțiuni, a ales albul pentru zugrăveala pereților, cu texturi de piatră în câteva locuri vizibile, iar mai departe a creionat ambianța prin combinația de mobilier, decorațiuni și corpuri de iluminat.

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (1)

Deși în zona de zi este un singur spațiu mai generos, a diferențiat funcțiunile prin modul de așezare al mobilierului, chiar dacă linia acestuia este din același registru, adică actuală. Astfel, zona de living este grupată înspre ferestre ce dau către mare, iar mai spre centrul spațiului a grupat sufrageria, astfel încât aceasta să fie mai aproape de bucătărie. Dar mai mult, a folosit centrul spațiului și pentru configurarea unui mobilier de depozitare, asta pentru a nu încărca spațiul livingului cu mobilă. De ce? Pentru ca ferestrele să fie în prim plan, deci și senzația de lumină și aer proaspăt să fie accentuată. A marcat fiecare dintre cele două funcțiuni și prin prezența covoarelor, care nu sunt la fel, dar sunt asortate. Un model uni în living pentru o stare de calm și confort și un covor cu model patchwork în locul de luat masa, care și dacă se pătează arată în regulă.

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (6)

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (8)

Bucătăria este mică, gândită cu strictul necesar pentru activitatea de preparare a mâncării, așa că locul de luat masa pentru mic dejun este amenajat la intrarea în spațiul ei. Zona este marcată și de o nuanță nisipie la nivelul peretelui, o vopsea lavabilă rezistentă care se curăță ușor. Ideea cu această masă prinde bine și pe parcursul zilei, deoarece poate servi ca și oficiu, bar de legătură către sufragerie. În plus, nu ocupă mult spațiu.

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (11)

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (10)

Dacă la parter este zona de zi, apartamentul, un duplex la ultimul nivel, are la etaj dormitoarele. Acestea nu sunt foarte înalte, dar sunt bine exploatate. Cel destinat copiilor cuprinde trei locuri de dormit și a fost organizat pe două zone: odihnă și depozitare și apoi zonă de studiu. Practic, designerul s-a folosit de holul de la etaj prevăzut cu fereastră pentru locul de birouri, hol integrat parțial în spațiul dedicat copiilor.

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (14)

Pentru a câștiga spațiul necesar dulapurilor și sertarelor designerul a prevăzut paturi etajate sub care există mobilier de depozitare. De asemenea, s-a folosit de pervazul înalt pentru a poziționa sub el alte corpuri de mobilier. Culorile? Pentru că este vorba despre o cameră dedicată copiilor albastrul și albul au fost combinate cu roșu pentru ca încăperea să-și păstreze tema marină, dar să fie veselă și potrivită atât pentru băiat, cât și pentru cele două surori ale lui. Modul de dispunere al paturilor separă într-un fel locul fetițelor de cel al fratelui lor. Pe viitor, camera lui chiar poate fi separată, dacă dorște asta, chiar dacă va fi una modestă ca spațiu.

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (16)

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (18)

Dormitorul matrimonial beneficiază de un spațiu atipic, pe colț, dar designerul s-a folost de prezența ferestrelor pentru a orienta patul către peisajul superb care se vede pe fereastră, organizând restul pentru depozitare. Practic, s-a folosit de zona cea mai înaltă și dreaptă de la nivelul mansardei pentru dulapuri, realizând o legătură între acestea și baia ce deservește dormitorul. Nuanțe nisipii, mult alb, accente de albastru, care continuă tema marină. Până la urmă nimic complicat, ci doar alegeri inspirate de obiecte cu texturi și nuanțe care sugerează la interiorul casei plaja, marea, briza. O locuință plăcută, în ciuda tavanelor joase și a prezenței multor goluri de fereastră. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (20)

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (19)

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (12)

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (24)

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (13)

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (15)

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (17)

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (3)

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (5)

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (2)

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (23)

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (9)

adelaparvu.com despre apartament duplex cu vedere la mare, Costa Brava, designer Pia Capdevila (7)Foto via Pia Capdevila

Un raspuns pentru Apartament cu vedere la mare

  1. Igor spune:

    Vedere și cam atat:)
    Prea mult mobilier din comerțul de retea.
    Culori plăcute.
    Dormitorul ar fi fost superb dacă fereastra ar fi fost mai mult sticla și mai puțin profil PVC.
    Probabil, vedera la mare face toți banii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *