Casa ideală este pentru fiecare familie alta, adică niciodată un singur model de casă nu va întruni toate cerințele, nevoile, aspirațiile tuturor. Așa că înainte să-ți cumperi ori să-ți faci o casă chiar trebuie să te gândești ce anume contează pentru tine și familia ta, să vizualizezi casa ta ideală din acel moment al vieții tale. Am ales să-ți prezint o casă contemporană cu o atmosferă caldă, foarte plăcută a unei familii din Barcelona. Ei au plecat de la ideea de a avea o casă cu spații deschise, luminoase, cu o mică terasă și grădină pentru cei trei băieți de vârstă școlară pe care-i au, cu încăperi fără uși pentru ca totul să comunice mult mai facil și o mobilare funcțională completată de un decor atemporal. Cu ajutorul unui arhitect talentat au ajuns la casa pe care și-au dorit-o, iar pentru ambientarea interioară au apelat la un birou de design. Rezultatul? O casă contemporană, dar în care materialele naturale conferă o stare de bine. Hai să-ți spun mai multe.
Când ai trei băieți e clar că interiorul casei va fi mereu supus reorganizării, căci energia celor mici se lasă cu urme. Așa că proprietarii și-au dorit ca noua lor locuință să fie una unde copii pot fi observați cu ușurință, să nu aibă locuri unde să se ascundă, ci să folosească din plin spațiul pentru joacă. Și pentru că s-a dorit să combine ideea de mediu urban cu un decor relaxat, casa a fost construită pe structură din lemn pe două niveluri: parter și mansardă. Astfel, la parter este zona de zi deschisă către terasă și grădină, iar la mansardă sunt dormitoarele. Prin arhitectura sa casa este una contemporană, cu spații largi și ferestre generoase, cu finisaje în tonuri de gri la nivelul pereților și pardoseli calde cu textură din lemn. Desfășurată pe un plan lung și îngust, spațiile sunt practic înșiruite, de tip vagon, dar acest lucru nu se simte în lipsa ușilor interioare. Totul tratat foarte simplu la nivelul finisajelor, dar creionat să fie plăcut și intim prin modul de mobilare și mai ales decorare.
Prezența decorațiunilor textile vine să încălzească spațiile, să aducă și zone deschise la culoare, să imprime senzația de confort. Pe lângă aceste decorațiuni textile, de la perne, covoare la perdele și storuri, contează mult prezența plantelor verzi, a vegetației care se vede prin ferestre și multidinea de obiecte împletite (din răchită, bambus, fibre naturale) care se regăsesc atât ca și abajururi, cât și ca mici piese de mobilier și decorațiuni funcționale. În acest context, unde finisajele sunt unitare – tonuri de gri și pardoseli cu texturi din lemn, mobila pentru depozitare este în nuanțe deschise, vezi bucătăria albă, comodele din lemn natur în zona de zi, paturile etajate ale copiilor, tăblia patului din dormitorul matrimonial, mobila de baie. Practic, totul este simplu gândit, dar pe fundalul clar cu aceleași tipuri de finisaje mobila și decorațiunile sunt bine alese. O casă caldă, contemporană, luminoasă și aerisită, care este pe placul familiei care o locuiește. Sper să te inspire și pe tine!
19
Este foarte frumoasa! In poze totul este perfect… Ma gandesc la un singur lucru: cum faci curatenie cu atatea cosuri, cosulete, lampadare impletite, covoare impletite pe care cei trei copii intra, posibil!!! cu pantofii plini de noroi…
Eu nu m-as descurca, dar, repet, este frumoasa.
Nastasia
Buna. Unde gasesc jaluzele romane cu pliere victoriana (ca in imagini) la calitate ok? Multumesc
Cristina, storuri romane găsești la comandă la firmele care fac draperii și perdele. Se fac la comandă pentru că se ia în calcul dimensiunea ferestrelor și modalitatea de prindere în funcție de fiecare casă.
Mi.at fi placut sa vad si niste imagini cu casa din exterior, si de ce nu un plan .. m.ar fi inspirat!