adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (212)

In Case, Design Interior

Casă urbană, dar cu terasă generoasă și ambient cald, cu tușe rustice

După ce vezi terasa generoasă și camerele calde și plăcut amenajate, n-ai crede că este o casă urbană, căci totul emană confort și liniște. Ei bine, familia care locuiește aici și care are doi copii și-a dorit o schimbare în privința amenajării, tocmai pentru ca atunci când ajunge acasă să găsească oadevărată oază reconfortantă. Este o casă din Spania amenajată de designerul Marta Tobella, care a respectat dorința proprietarilor de-a avea o zonă exterioară, o terasă frumos amenajată și un interior funcțional, dar cald. Designerul a venit și cu idei de reorganizare a spațiului, pe lângă idei legate de combinații de culori, materiale și piese de mobilier. Dar hai să-ți spun mai multe.

În privința terasei proprietarii și-au dorit un decor rustic, dar nu știau cum să-l obțină fără a altera contextul. Adică e o casă la oraș, cu fațadele parțial placate cu cărămidă, deci nu ar fi mers ceva prea rustic. În plus, își doreau un mobilier ușor de întreținut, care să poată fi lăsat afară și peste iarnă. Designerul le-a propus un ansamblu de piese din lemn de cofraj (tego), unul care are aspect între rustic și industrial, care lucrează în timp, dar nu necesită întreținere, capătând o patină de vechi plăcută în timp. Așadar au fost realizate într-un atelier piese simple, de la canapele la mese și taburete, care pe timpul verii sunt accesorizate cu perne ce conferă confort, dar și culoare. La masa mare sunt adăugate scaune pliante din fier, care se pot depozita ușor pe timp de iarnă.

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (18)

La interior livingul și sufrageria coexistă în același spațiu și aici au fost reușit combinate piesele. Pentru ca să inducă senzația de rustic, designerul a folosit o schemă cromatică neutră, tonuri de gri cald pe pereți combinată cu griuri reci pentru tapițeria canapelei colțar, care ocupă o suprafața importantă (gri rece și pentru covor) și un parchet laminat într-o nuanță de stejar aurie. Dar în plus, a folosit biblioteci din lemn cu inserții de metal, la fel ca și masa din living cu cadre de metal și lemn. Aceste piese, deși includ lemn tratat rustic, ca și cum ar părea recuperat, au o imagine urbană grație prezenței metalului, care este specific stilului industrial, deci ceva mai urban. Dacă în zona de living canapeaua este tapițată și cu alură contemporană, fotoliile sunt din lemn cu aspect de manufactură, făcând legătura cu sufrageria, tratată exclusiv cu mobilă din lemn.

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (212)

Bucătăria nu este foarte generoasă, dar este excelent exploatată ca spațiu. Pentru a crea loc pentru mai multe locuri de depozitare, designerul a prevăzut ca zona tehnică, unde sunt electrocasnicele, să aibă o formă de U. Astfel au putut fi amplasate într-un spațiu relativ mic toate cele necesare activității de preparare a alimentelor. Dacă majoritatea pieselor din zona activă sunt albe cu electrocasnice încorporate, în zona de cuptor și frigider designerul a ales pentru mobila o nuanță de gri care să atenueze prezența lor. De asemenea, pe peretele din zona mesei dulapurile sunt gândite la fel cu fețe gri pentru a fi asortate nuanței pereților. Rusticul se simte și aici prin pardoseala îmbrăcată cu parchet laminat, dar și prin rafturile mici din lemn care fac legătura cu textura mesei. Albul scaunelor și al storurilor, la fel ca și cel pentru corpurile din zona de lucru aduc luminozitate și eleganță, oferind suprafețelor din lemn loc să respire, să iasă în evidență și să încălzească atmosfera.

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (23)

O soluție interesantă a fost adoptată pentru crearea unei băi în dormitorul matrimonial. Proprietarii nu aveau o baie a lor și nu știau cum să procedeze pentru ca aceasta să beneficieze de lumină naturală din plin. Designerul a prevăzut un loc de baie în dreptul alteia, de pe hol ca să se poată lega cu instalațiile, iar ea apare în dormitor ca o anticameră. Și ca să existe suficient spațiu, designerul a unit camera de baie cu locul pentru haine, etașeizând cabina de duș. Intimitatea pentru cabina de duș s-a făcut simplu prin montarea unor jaluzele orizontale în afara geamului, către pat. Stilul rustic se simte aici prin mobila aleasă, în rest totul este tratat actual, iar finisajele alese sunt ca în restul casei.

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (1)

Și pentru ca totul să devină și mai plăcut, designerul nu a uitat de plinte albe, uși albe și în general corpuri de iluminat cu abajururi albe pentru aceste accente deschise conferă o senzație de curățenie, ordine și aduc luminozitate la interior. Tot ce înseamnă culoare, inclusiv în camera copiilor este la nivel de decorațiuni (lenjerie de pat, perne, obiecte decorative), iar suprafețele mari sunt în același gri cald și parchet. Nu e nimic sofisticat aici, dar atmosfera plăcută este dată de prezența textilelor, combinația de texturi din lemn și multitudinea de veioze, corpuri de iluminat care punctează fiecare zonă în partea. Dacă mai luăm în considerare și terasa, este clar că acești proprietari au ajuns să aibă casa la care au visat. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (17)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (21)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (1)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (19)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (20)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (22)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (23)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (24)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (27)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (26)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (28)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (25)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (29)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (31)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu terasa, designer Marta Tobella , Foto ElMueble, Pepa Oromi (30)Foto: ElMueble, Pepa Oromi

11 raspunsuri pentru Casă urbană, dar cu terasă generoasă și ambient cald, cu tușe rustice

 1. igor spune:

  Încă o casa „acasa”!

 2. Teodora spune:

  Inspira caldura

 3. Cami spune:

  In Romania unde gasim draperii romane? Tresar la fiecare proiect pe care ni-l prezentati cu astfel de draperii, in speranta ca aflu un furnizor, si mereu am aceeasi surpriza, este o casa din Spania.

  • Adela Parvu spune:

   Cami, storurile romane se fac la comandă pentru că fiecare casă are alte particularități în privința dimensiunilor ferestrelor și a plafonului. La storurile romane contează și cum le prinzi, nu doar cum arată faldurile 🙂 În plus, există numeroase materiale pe care le poți folosi, ca tare nu ai cum să găsești în comerț ceva de-a gata. Uite, pentru proiectele mele eu colaborez cu designerul Alina Țâru care face a comandă orice model.

   • Cami spune:

    Multumesc mult pentru raspuns!

    • Ana spune:

     Cami, eu mi-am făcut așa ceva la Mobexert (la magazinul din Pipera le-am comandat), au mii de materiale din care poți alege și mai multe sisteme de prindere. Din tot ce am găsit pe piață, la ei oferta a fost de departe cea mai variată. Nu sunt foarte ieftine, dar na, mi-am dorit musai pentru fereastra de la bucătărie.

  • Imola spune:

   Am vazut storuri romane la Leroy Merlin saptamana trecuta.erau la reducere. Daca ai noroc, poti sa gasesti pe dimensiunea ferestrelor tale

 4. Stela spune:

  Este o casa cum imi doresc si eu.

 5. […] locuinței de față au ajuns părinți, au două fiice și au realizat că deși aveau o casă generoasă de circa 200 de metri pătrați, ea ajunsese să fie ticsită de obiecte, greu de întreținut și […]

 6. Mandache Magda spune:

  Superb! Ce s-a folosit pentru podeaua baii? Stiu ca sunt solutii pentru bai pentru a evita gresia si faianta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *