adelaparvu.com despre amenajare apartament 62 mp stil industrial, Design Razoo Architekci, Foto Meluzyna Studio (2)

In apartamente, Design Interior

Apartament de 62 mp cu linii industriale

Sunt multe idei simpatice, dar și atipice pe care le vei vedea în această locuință de 62 de metri pătrați. Ceea ce o face specială este în primul rând organizarea pe două niveluri, fiind un soi de duplex, chiar dacă suprafața totală nu este foarte generoasă. Însă, pentru cuplul de tineri care locuiește aici, apartamentul întrunește toate nevoile și preferințele lor. Pasionați de film, părinți ai unei pisici și persoane sociabile, tinerii și-au dorit o locuină aerisită, funcțională cu tușe industriale, dar nuanțe preluate din stilul scandinav. Când au apelat la arhitecții de la biroul Razoo, le-au spus acestora care este stilul lor de viață, cum le-ar plăcea să fie organizată zona de zi, de la primul nivel și cum și-ar dori să beneficieze de spațiu de birou separat la etaj, în dormitor. De asemenea, au precizat că, deși locuința este foarte luminoasă, în miezul zilei lumina prea puternică a soarelui devine deranjantă. Dar hai să-ți spun mai multe despre cum au procedat arhitecții.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 62 mp stil industrial, Design Razoo Architekci, Foto Meluzyna Studio (3)

Pentru că apartamentul era deja organizat pe două niveluri, a fost firesc ca jos să fie zona de zi, iar sus zona de noapte. Ceea ce pentru proprietari a fost mai dificil se lega de scara interioară. Nu știau cum să facă accesul către al doilea nivel fără să ocupe mult din spațiul zonei de zi, pe care și-l doreau cu cât mai multe locuri de ședere pentru a-și primit prietenii. Ei bine, soluția găsită de către arhitecți a fost una simplă, scara rezolvată ca o mobilare. Ba mai mult, sub scară a fost amenajat un confortabil loc de ședere, care este preferat de către pisica tinerilor.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 62 mp stil industrial, Design Razoo Architekci, Foto Meluzyna Studio (8)

Locuința avea ferestrele situate pe o singură latură, așa că pentru a obține un spațiu de zi aerisit și luminos, arhitecții au propus o bucătărie deschisă către living, dar modul de organizare al mobilierul separă funcțiunile. La bucătărie totul este minimal, cu o mobilare strict necesară și o placare cu faianță doar în zona umedă. Plita a fost dispusă către fereastră, pe o peninsulă, deasupra ei fiind înglobată o hotă cu filtre (deci fără tub de evacuare) și încastrată la rândul ei într-o structură metalică placată în lateral cu PAL cu textură de lemn. Efectul este unul interesant, mai ales că ideea de structură metalică a fost aplicată și în privința suportului pentru corpurile de iluminat. De aici și tenta industrială în spațiul zonei de zi.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 62 mp stil industrial, Design Razoo Architekci, Foto Meluzyna Studio (10)

Pentru ca frigiderul din bucătărie să nu apară ca un obiect masiv, el a fost ales într-o nuanță închisă, dar camuflat într-o nișă (către holul de la intrare). Peretele din zonă este îmbrăcat cu placaj imprimat cu un model în carouri, care-I dă aspectul de tapet. În lateralul placării, pereții sunt finisați în negru, care dau o senzație de adâncime și aceștia se leagă frumos cu plinta neagră de la baza mobileri de bucătărie.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 62 mp stil industrial, Design Razoo Architekci, Foto Meluzyna Studio (6)

În continuarea bucătăriei, către fereastra generoasă a livingului este amenajat locul de luat masa. Punctat de un corp de iluminat suspendat, locul de luat masa este creionat cu patru scaune în jurul unei mese rotunde. Pentru a obține o ambianță mai puțin tehnică, scaunele sunt alese tapițate, iar înspre sufragerie mobila bucătăriei are rafturi pentru cărți.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 62 mp stil industrial, Design Razoo Architekci, Foto Meluzyna Studio (11)

Canapeaua are o poziție aproape centrală în spațiul zonei de zi, fiind cu spatele către bucătărie și orientată către televizor. Aici s-a creat practic un colț pentru vizionarea filmelor, dar și pentru conversație. Pentru a demarca zonele, respectiv cea dedicată televizorului și cea pentru expunerea de postere și locul scării interioare, arhitecții au finisat în nuanțe diferite pereții. Fotoliul servește și ca loc de lectură, ca atare este prevăzut un corp de iluminat pe perete, în dreptul lui.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 62 mp stil industrial, Design Razoo Architekci, Foto Meluzyna Studio (2)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 62 mp stil industrial, Design Razoo Architekci, Foto Meluzyna Studio (12)
Dormitorul este interesant tratat pentru că servește mai multor funcțiuni, adică loc de odihnă, depozitare haine, dar și birou. Pentru că fereastra este pe o singură latură, biroul a fost prevăzut aproape de aceasta, dar separat de pat. Cum? Prin intermediul unor uși culisante din placaj imprimat. Astfel, când unul dintre tineri dorește să se lucreze la birou, dar celalălt vrea să mai doarmă, panourile culisante separă zonele și astfel lumina de la birou nu-l mai deranjează pe partener. De asemenea, panourile obturează lumina puternică ce intră pe fereastra generoasă.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 62 mp stil industrial, Design Razoo Architekci, Foto Meluzyna Studio (7)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 62 mp stil industrial, Design Razoo Architekci, Foto Meluzyna Studio (1)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 62 mp stil industrial, Design Razoo Architekci, Foto Meluzyna Studio (4)

Baia a fost amenajată și ca loc de relaxare, astfel că pe lângă duș și wc există o cadă cu hidromasaj generoasă. Tinerii obișnuiesc să mai și citească în baie, așa că au o aplică pe perete ce poate fi ușor dirijată, la fel și o comodă din lemn la îndemână. Separat de această baie, la parter există un wc de serviciu chiar la intrarea în casă, unde oglinda este pusă în lateral și nu în față și deasupra lavoarului pentru a nu deteriora plăcile. Totul cu motive geometrice, în alb și negru cu accente din lemn într-o nuanță aurie. Pe ansamblu, o locuință aerisită, luminoasă cu strictul necesar, dar original configurat conform preferințelor celor care locuiesc aici. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare apartament 62 mp stil industrial, Design Razoo Architekci, Foto Meluzyna Studio (13)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 62 mp stil industrial, Design Razoo Architekci, Foto Meluzyna Studio (14)
Foto: Meluzyna Studio

4 raspunsuri pentru Apartament de 62 mp cu linii industriale

  1. Maxxine spune:

    imi puteti spune, va rog, de unde e oglinda din baie (cea prinsa in curea) Merci

  2. Ana spune:

    Superb apartamentul 🙂 canapeaua face toți banii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *