adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (4)

In Case, Design Interior

Când pe ferestre vezi marea…

Cum ar fi să te trezești în fiecare zi și când deschizi ochii să vezi întinderea mării? Să deschizi ferestrele și briza să te învăluie? Să te simți în fiecare zi ca în vacanță? Majoritatea oamenilor se gândesc să aibă o casă a lor, alții se gândesc la visul lor, iar casa să facă parte din el. Așa s-a întâmplat pentru Susana și familia ei care, după mai multe vacanțe în Mallorca a decis că marea, plaja și oamenii care se strâng aici o fac fericită. A pus ochii pe o casă veche pescărească și s-a hotărât să o cumpere pentru a se muta definitv acolo. Din ce aveau să trăiască? Din restaurantul amenajat la parter, iar la etaj să-și amenajeze cu ajutorul designerului Catalina Socias casa visurilor ei. Și ce casă are! Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (12)

Când a cumpărat casa, ea nu era în cea mai bună formă, însă deschiderea către mare a contat enorm. Apoi, faptul că era suficient de generoasă pentru a amenaja la parter un restaurant cu specific pescăresc a fost ca și cum ar fi păstrat ceva din istoria clădirii. Practic, construcția a fost modernizată și reamenajată pentru a deveni atât sursă de venit pentru familie, cât și spațiu de locuire permanentă. Și în amenajarea spațiului de locuire s-a ținut cont de stilul marin și de influențele rustice tipice caselor de pescari din zonă.

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (4)

Interiorul locuinței situată la etaj a fost reorganizat astfel încât toate camerele să fie orientate către mare, iar ambientul să direcționeze privirea către întinderea Mediteranei. Ca atare, totul a fost prevăzut în zona de zi ca un spațiu amplu, deschis, cu bucătărie, living și sufragerie care coexistă. Lemnul este principalul finisaj pe suprafețele mari, de la pardoseală la plafon, dar vopsit în alb pentru a accentua luminozitatea și a distrage atenția de la înălțimea nu foarte generoasă a etajului. Totul este compensat de ferestrele ample ale căror geamuri se pot culisa, iar în sezonul cald interiorul să fie simți ca o mare terasă pe care pătrunde briza mării.

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (1)

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (6)

Bucătăria este excelent camuflată, electrocasnicele fiind concentrate în zona opusă ferestrelor, iar mobila compact gândită pentru a părea ca o placare de perete cu lambriu. Masa insulă este generoasă și are rolul atât de loc de gătit, având plita și chiuveta încorporate, cât și ca loc de luat masa.

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (5)

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (3)

Într-un living ca acesta nu mai ai nevoie de televizor. Și nu e vorba doar de camera în sine, ci și de viața pe care o poți avea într-un loc ca acesta. Așa că zona camerei de zi este practic marcată nu de mobilă și decorațiuni, ci de panorama care se vede pe ferestre. Și pentru a o admira în voie, două canapele așezate față-n față e tot ce era nevoie, accesorizate cu măsuțe pentru a avea la îndemână o carte bună ori o cană de cafea.

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (8)
Sufrageria, adică locul de luat masa, este armonios ambientată cu o masă rotundă deasupra căreia este suspendat un candelabru elegant. Textura lemnului de la nivelul mesei aduce un plus de căldură în contextul spațiului alb și al pieselor preponderent alese în nuanțe de albastru.

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (9)

Pe peretele din spatele mesei, deci opus ferestrelor, designerul a ales foarte inspirat postere și tablouri cu hărți, care completează excelent tema marină, pescărească a casei.

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (17)

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (18)

Camera copiilor este gândită pentru doi băieți, cu un pat etajat și dulap încăpător. Pentru ca la intrarea în cameră să nu se simtă spațiul lung și îngust, dulapul a fost poziționat către fereastră, iar în continuarea lui către ușa de intrare a fost gândit spațiul de birou. Astfel, zona ferestrei rămâne mai liberă, încadrată de cele mai masive piese de mobilier.

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (21)

Baia de serviciu este și ea în acord cu tema amenajării marine, chiar dacă spațiul alocat ei este unul redus. Prin placarea pe colț cu oglinzi s-a creat iluzia unui spațiu mai generos și mai luminos, iar prin masa de lemn veche pe post de blat pentru lavoar s-a conferit micii băi personalitate.

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (2)
Dormitorul matrimonial este foarte frumos conceput, în ciuda simplității lui. Patul este așezat mai pe mijlocul spațiului, deci nu la perete, pentru a face loc în fața dulapurilor generoase așezate perimetral. Partea plăcută este că fețele dulapurilor sunt tratate ca niște obloane, deci dau senzația că în spatele lor s-ar deschide o altă panoramă, nu un spațiu de depozitare.

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (14)

Patul cu baldachin pare mult mai ancorat în spațiul camerei, deci alegerea unui astfel de model nu e întâmplătoare. Dar adevăratul spectacol este oferit de către panorama asupra mării. Să te trezești zi de zi cu marea în fața ochilor poate fi cu adevărat relaxant.

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (15)

Baia matrimonială este foarte simplă și totuși atât de șarmantă. Secretul? Prezența lambriului vopsit în alb, alegerea suspensiilor și a oglinzilor, bateriile cu aspect vintage. Totul alb, luminos pe fundalul căruia obiectele cu patină se citesc foarte grafic. O locuință cu adevărat de vis, unde ambientul este gândit parcă în prelungirea panoramei care se vede prin ferestre. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (20)

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (19)

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (16)

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (7)

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (10)

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (11)

adelaparvu.com despre casa pescareasca modernizata in Mallorca, designer Catalina Socias, Foto ElMueble Stella Rotger (13)

Foto: Stella Rotger

4 raspunsuri pentru Când pe ferestre vezi marea…

 1. Amy spune:

  Wow wow wow! Este superba, de vis! Pe langa faptul ca e foarte frumoasa, imi place si pentru ca este si super mare, spatioasa. Casa visurilor mele cred ca asa ar arata, cu vedere la mare. 😀

 2. Carmen spune:

  Buna! Nu inteleg pardoseala din asa-zisa bucatarie (din poza in care doamna sta cu talpile goale). Ce o fi?
  Multumesc

 3. AlexandraF spune:

  Prima poza este exact cum as vrea sa ma trezesc in fiecare dimineata, si sa imi beau cafeaua din acel living cu vedere la mare. Chiar asa mi am imaginat casa mea de vis. Felicitari pentru proiect, este printre cele mai frumoase amenajari de case pe care le-am vazut ! Nu am cuvinte. <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *