Foto Ensoul

In Idei pentru acasa

25 de idei de paturi cu tobogane pentru copii

Majoritatea părinților își doresc ceea ce este mai bun și mai frumos pentru copiii lor, iar când vine vorba despre camerele celor mici visează să le transforme în adevărate spații de joacă. Și da, ideile circulă pe net, cum ar fi și paturile pentru cei mici cu tobogane. Dar înainte de a te gândi la așa ceva, nu uita că un tobogan ocupă foarte mult loc într-o cameră. Pentru ca panta lui să fie una sigură pentru amuzamentul copiilor, ai nevoie de o lungime considerabilă a suprafeței de alunecare, mai ales dacă patul este unul etajat. Cum, mai ales la noi, camerele copiilor sunt de regulă cele mai mici încăperi ca suprafață, te poți trezi că n-ai unde monta toboganul.

adelaparvu.com despre paturi cu tobogane pentru camera copiilor

Dacă chiar îți dorești pentru copilul tău un pat cu tobogan ai grijă în primul rând la dimensiunile camerei. Apoi, nu uita că un copil crește repede, așa că un tobogan cu o suprafață mică de alunecare poate deveni repede plictisitor. Acum, ca regulă se recomandă ca înclinația medie a unui tobogan să nu fie mai mare de 30 de grade (conform schiței de mai sus – sursa aici). Aceasta poate fi măsurată prin determinarea raportului dintre înălțime și lungime, care nu trebuie să depășească valoarea de 0.57. De asemenea, nicio deschidere pe ștuț nu ar trebui să aibă o pantă mai mare de 50 de grade, adică lateralele toboganului. Mare atenție și la zona de aterizare, partea finală a toboganului, panta să fie atentuată, iar partea aceasta să fie paralelă cu pardoseala pentru a încetini alunecarea, evident pentru prevenirea accidentelelor.

Foto BQ Studio

Foto via B&Q  – un model nu tocmai sigur pentru copii mici. De remarcat spațiul pe care-l poate ocupa un tibigan cu panta periculoasă într-o cameră mică.

Vei găsi multe idei de ambientare, dar nu toate sunt și sigure pentru copii, așa că atunci când nu știi cum să procedezi, ori cumperi un mobilier gata făcut de către un producător care își asumă responsabilitatea asupra siguranței folosirii toboganului și are instrucțiuni clare privind folosirea acestuia ori apelezi la profesioniști care să-ți calculeze exact mobilierul și panta toboganului conform dimensiunilor camerei și dispoziției ușilor și ferestrelor în cadrul acesteia. De asemenea, poți foarte bine cumpăra de-a gata tobogane pe care să le atașezi mobilierului conform indicațiilor producătorilor. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

Foto Forgali

Foto Forgali

Foto Ensoul

Foto Ensoul

Foto Live Architecture

Foto Live Architecture India via Arch20

Foto Pirateheist

Foto via Pirateheist

Foto The Classic Furniture

Foto via Bookstone

3 raspunsuri pentru 25 de idei de paturi cu tobogane pentru copii

  1. Gabriel spune:

    Ingenioase amenajari! Acum chiar c-as vrea sa fiu din nou copil.

  2. J-suntech spune:

    That’s interesting .

  3. Maximuc spune:

    Super idei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *