adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle

In Artisti, artizani, handmade, Case, Design Interior

Explozie de creativitate! N-ai văzut o casă mai originală decât asta!

Este una dintre cele mai vesele case pe care le-am văzut vreodată! Dar să știi că nu doar ăsta e motivul principal pentru care am ales să ți-o prezint, ci pentru că aici ai să vezi atâtea idei încât o să-ți vină să te apuci de bricolat. Îmi place pentru că proprietara, o artistă ce te copleșește prin energia ei, n-a ezitat să-și pună ideile în aplicare și să transforme o casă veche într-un adevărat loc de joacă și creativitate. Da, ea este un copil mare, deși e mamă a doi copii. Și da, îi provoacă pe copii ei să fie la fel creativi și le dă mână liberă să-și pună în operă ideile. Știi ce? Până la urmă această casă vorbește despre curajul de-a face ceea ce simți și să improvizezi așa cum îți place. Pentru că atunci când vine vorba despre refugiul tău zilnic, despre cuibul familiei tale nu există reguli, există doar bucurie. Și numai de tine depinde să fii fericit acasă!

Designerul Bine Brändle

Designerul Bine Brändle

Dar despre cine este vorba, cine este proprietara acestei case? Ei bine, se numește Bine Brändle, este nemțoaică. Născută în 1975 în Ulm, căsătorită și mamă a doi copii, Bine a înflăcărat inimile iubitorilor de frumos și bricolaj din Germania și Austria, țări în care a și copilărit. Are propria emisiune tv pe un post german, unde îți arată cum poți transforma diverse lucruri sau cum poți face singur diferite obiecte și finisaje decorative pentru acasă. De asemenea, este autor de cărți pentru copii, iar succesul cu emisiunea tv a provocat-o să publice și cărți de bricolaj în limba germană. Dar femeia este extraordinară! M-am împrietenit cu ea pe Facebook, unde are o pagină personală și de fiecare dată mă uimește cu soluțiile ei. Să știi că pe lângă creativitatea ei înnăscută, s-a și educat. Are o diplomă în communication design absolvită la Universitatea de Științe Aplicate din Augsburg, a studiat ilustrația la École Supérieure Estienne în Paris, și tot ca bursier a studiat artele liberale și fotografia la Academia de Artă din Barcelona.

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (48)

Dar hai să-ți spun despre casa ei. Împreună cu soțul ei au cumpărat în Erbach, un oraș situat pe Dunăre, o clădire veche, generoasă, care avea și o curte mare. Casa a devenit locul de joacă a familiei Brändle, unde Bine s-a pus pe treabă și a renovat pas cu pas fiecare încăpere în stilul ei. Ca să-ți faci o idee despre cum arăta înainte de renovare, ți-am postat poze relevante. Și da, casa avea la interior pe pereți vreo zece straturi de tapet vechi, instalațiile sanitare mai mult nu erau, iar pardoseala și tâmplăria erau jalnice. Dar le-a plăcut arhitectura casei și bârnele vechi de lemn. Fiind o persoană creativă, dar și foarte muncitoare, Bine a făcut multe lucruri din casă și grădină singură sau ajutată de către familia ei. Mai mult decât atât, a realizat și un serial întreg pentru emisiunea ei în care a explicat și a arătat cum pot aplica și alții în casele lor ideile ei.

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (25)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (34)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (37)

După ce lucrările s-au încheiat, casa și grădina să nu crezi că n-au mai suferit modificări. Poate fi numită o casă-atelier pentru că aici mereu se mai transformă lucrurile sau mai apar unele noi. Designerița pur și simplu nu se poate abține și bine face, căci me inspiră mereu. Ne pune la curent cu noile idei și soluții atât pe site-ul ei www.bine-braendle.de, cât și pe pagina de Facebook, iar vorbitorii de limba germană care urmăresc emisiunea ei au ce învăța. Și pe lângă faptul că are casa și grădina pe care o are, familia ei este fericită. Copii se joacă cu animalele, căci au multe pisici, dar și iepuri. Grădina este la fel de captivantă, căci multe piese și finisaje inedite găsești în ea. Și totul este multicolor! Absolut fascinant totul!

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (1)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (47)

De la poarta ce pare un șir de creioane uriașe, fațadele decorate cu mozaic din flori și interioarele pline de culori și idei, casa asta te amețește cu veselie. Există o bucurie pe care Bine reușește s-o transmită tuturor, fie și doar prin imagini. Este atât de veselă și optimistă încât doar privind-o te trezești zâmbind. Și-mi place de ea cum vede în obiecte banale lucruri ingenioase.

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (31)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (18)

Te-ai fi gândit la cutiile de conserve că arată precum suportul gumei de la creioane? Ei bine, ea așa le-a văzut și așa le-a folosit. Sau ți-ar fi trecut prin minte să folosești bucăți de gresie sau de tapet ca să compui adevărate mozaicuri colorate prin casă? După ce ai să-i vezi ideile ai să simți nevoia să te apuci de bricolat, dar și mai important faptul că te vei gândit de două ori înainte să arunci ceva. Da, pe lumea asta putem refolosi, recicla creativ orice obiect și cu ajutorul culorilor să-l transformăm într-un lucru amuzat, practic și care ne binedispune. Eu n-am văzut o casă mai colorată decât a ei, dar mai ales n-am văzut atâtea idei aplicate într-un singur loc. Mi-a plăcut la nebunie. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (11)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (6)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (7)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (15)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (10)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (8)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (14)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (12)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (13)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (21)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (40)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (43)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (30)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (46)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (64)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (49)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (53)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (60)

SONY DSC

SONY DSC

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (27)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (36)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (33)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (23)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (67)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (66)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (51)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (54)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (59)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (29)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (28)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (35)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (16)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (65)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (63)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (52)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (57)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (56)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (19)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (58)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (26)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (32)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (42)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (45)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (1)

adelaparvu.com despre casa colorata, gard cu forma de creioane, interioare colorate, idei creative acasa, designer Bine Braendle (38)
Sursa foto: Bine Braendle/ Hausideen

38 Responses to Explozie de creativitate! N-ai văzut o casă mai originală decât asta!

 1. Camelia spune:

  Aici se vede clar bucuria de a munci!

 2. Gianina spune:

  Ah,ma gandeam eu sa fie in Romania!…la noi nu exista asa ceva ,din cauza mentalitatii.
  Dar arata super!

  • alex spune:

   de ce nu incerci tu o schimbare?
   eu unul mi-am schimbat deja mentalitatea si incerc sa scap de agitatie, stres, aglomeratie, facturi, blocuri gri, job,…vreau in schimb munca, liniste, culori, fericire…daca incerci reusesti. toti zicem ca nu se face nimic in tara asta, dar nici macar noi nu incarcam sa facem. astfel am putea fi un exemplu pt altii, asa cum am avut si eu unul si incerc sa fiu la randul meu pt altii.
   iti urez mult succes in schimbarea mentalitatii si iti doresc sa-ti colorezi viata asa cum simti tu:)

   • silvia serratore spune:

    Alex ai dreptate. Eu locuiesc pe un alt continent si sincer spun ca ma doare sufletul cand aud sau citesc ca in Romania nu se face nimic, ca mentalitatea romanului nu se schimba. Romanii s-au cam invatat sa se planga, pentru ca este usor. Ideea este ca am putea deschide ochii mari sa vedem cate lucruri bune si indraznete s-au construit in tara de catre oameni cu idei minunate . Cunosc proiectul Soleta a lui Capra care, schimba total modul de a gandi si a trai. Capra. un inovator in multe domenii , a stiut ca si romanii pot sa isi schimbe relatia cu natura.
    Fiecare din noi, cu putina dorinta si determinare, putem face mici schimbari care pot avea urmari mari in impactul cu natura. Asa putem sa le aratam generatiilor viitoare ca omul poate fi si constructiv nu numai distructiv. Tara unde traiesti nu conteaza caci acolo unde esti fericit se cheama casa.

 3. lucy spune:

  Arata ca intr-o poveste 🙂

 4. Carmen -Moni spune:

  Minunat! Câtă creativitate si imaginatie ! Multumesc !

 5. sergiu spune:

  SPLENDID

 6. Vera spune:

  Si-a cam batut joc de casa veche… Daca era intr-un parc de distractii era un obiect pretios… a fost un pic prea creativa 😀

 7. Dana spune:

  Disney world, cei din LA ar putea sa se inspire 🙂 O casa unica pe placul celor mici, foarte interesanta casa.

  • Adela Parvu spune:

   Este si pe placul celor mari care se simt copii Dana 😉

   • Dana spune:

    Este adevarat Adela ca si copiilor mai mari le plac jocurile si culorile, dar sa stii ca arata cam a gradinita. Asa mi-as aranja gradinita daca as fi educatoare 🙂 Uite, asta este o buna reclama pentru gradinitele din Romania, pot sa se inspire de aici.

 8. alina spune:

  cand vezi imagine cu inainte si dupa, realizezi cat de mare este schimbarea. Nu este doar o casa schimbata, ci este una in care un om a facut schimbarea cu pasiune

 9. Wow… Speachless !!! <3

 10. petrea ghiulnaz spune:

  woow ! asta e casa cea mai colorata pe care am vazut-o !si marturisesc ca imi place tare mult.. te binedispune . casa se potriveste perfect cu sloganul tau, Adela : „O viata avem ! COLORATA SA FIE !” vesela, vesela, vesela, e perfecta pentru o familie tinara cu copii mici, pisici, papagali. mutumesc pentru articol.

 11. Cristina spune:

  Nu ma mai satur sa derulez pozele , parca as vrea sa nu se mai termine !
  Oare in cati ani a facut toate aceste lucruri? E uimitoare femeia asta !

 12. BiancaZ spune:

  WOWWW…o casa de poveste! unde e dorinta si creativitate nu pot sa nu apara lucruri deosebite.
  Multumesc Adela, si acest post ma insipra mult, o sa fac ceva cu mozaic in gradina mea:)

 13. mimi spune:

  Interesant, dar ma cam dor ochii, poate daca era mai putin albastru…

 14. Iulia spune:

  Cam asta inseamna sa ai viziune, gust, talent, creativitate, pricepere, indemanare, imi plac atatea case expuse de tine ca nu mi-ar fi greu de ales. Felicitari, savurez fiecare postare de-a ta!

  • Adela Parvu spune:

   Toti avem asta in noi – viziune, talent, creativitate, de aceea si rezonam la casele care sunt materializate. Ceea ce ne lipseste de multe ori e curajul, nebunia de-a ne lasa in voia sortii si increderea ca putem face ceea ce visam.

 15. nico spune:

  Mi-a placut, chiar daca nu simt ca s-ar potrivi cu stilul meu, totusi este o explozie de culori facuta sa.i tina pe copii in priza tot timpul iar pe adulti sa zambeasca. Este originala si atipica, ceea ce o converteste intr-un eveniment din cele mai neobisnuite caci nu vorbim de o casa ci de un suflet creator care expune oamenilor trairi… si nu orice suflet ci unul care se bucura. Un om posomorat niciodata n-ar putea crea asa ceva.

 16. Mrs. Mona spune:

  TOTUL ESTE O NEBUNIE; SARBATOARE VIZUALA. vreau sa ma adopte si pe mine aceasta familie minunata 😉 Merci Adela ptr asa WEEKEND VIZUALlllllll

 17. minervatrifa spune:

  Casa e amenajată cu multă ingeniozitate și e potrivită pentru vârsta copiilor. Când copii vor mai creste, sunt sigură că va avea inspirație ca s-o adapteze.

 18. Elena-Raluca-10ani spune:

  Aceasta casa este forte frumoasa si ingenioasa. Mi-ar placea foarte mult sa am si eu asa o casa, daca ar fi de cumparat eu as cumpara-o.Felicitari! Nu imi vine sa cred cum a reusit sa transforme o casa urata si darapanata intr-o casa de basm! Este cea mai splendida casa din care am vazut vreodata!

 19. ioana spune:

  Formidabil cat de original si se vede mult schimbarea fata de cum arata inainte.

 20. alex spune:

  O adevarata arta atat in gradina cat si in casa. De o asa casa te poti atasa sa ii spui „acasa” !

 21. George Balaur spune:

  Materializarea în spațiul tridimensional a bucuriei interioare de a trăi! O casă veselă, bună, primitoare, zvăpăiată, neastâmpărată, în continuă schimbare, așa cum este natura în starea ei pură, de fapt! Din păcate, societatea corporatistă în care trăim, a găsit o etichetă pentru cei ca Bine, naturali, creativi și energici: hiperactivi. Care trebuie îndopați cu medicamentele cu efect sedativ produse de corporațiile farmaceutice, ca să fie aliniați în masa amorfă a consumatorilor de kitsch, subcultură și mediocritate. Cine a văzut casele dintr-un oraș englezesc provincial, aproape identice și aliniate ca soldații la apelul de seară, nu ar putea să nu se bucure, dacă în monotonia acelei străzi, ar apărea dintr-o dată această casă din poveștile copilăriei. Danke, Bine! Mulțumesc, Adela!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *