Mulți oameni se gândesc că și-ar dori o renovare făcută de către echipa Visuri la cheie, dar să-ți deschizi sufletul și să lași să-ți intre în casă și în viață oameni pe care nu-i știi decât de la televizor poate fi mai greu decât ți-ai imaginat. De multe ori, atunci când ajungem la o familie, bucuria începe să fie umbrită de rușine. Părinții au impresia că nu au reușit să dea tot ce e mai bun, copiii se gândesc că prietenii și colegii lor îi vor vedea la televizor în ipostaza unui caz social… Românii au un soi de mândrie greu de explicat, dar parcă ușor de înțeles. Fiecare a învățat să se descurce cu ceea ce are și să reușească pe cont propriu să se ridice. Am simțit asta din plin când am ajuns la Săveni, la familia Stănescu. Colegii noștri de la producție au mers înainte sub pretextul unui interviu cu Răzvan, fiul cel mare care este în lotul național de scrimă. Cei din familia Stănescu nu știau că doamna primar a localității scrisese pentru ei la emisiune. Când ne-au văzut, parcă pur și simplu au înghețat. Sunt sigură că mama, Cristina Stănescu, s-a simțit luată pe nepregătite, iar băieții, amândoi sportivi, s-au gândit la toți colegii lor de prin alte părți ale țării, unde merg la loturi de pregătire, că-i vor vedea mai vulnerabili decât ar fi vrut ei. Bunica a fost și ea foarte afectată pentru că ea nu-și dorea nimic decât să-și vadă de durerea de a-și fi pierdut fiul pe care-l iubea nespus, soțul Cristinei și tatăl celor doi băieți. Practic, am găsit o familie țintuită în suferință. Nu au trecut peste tragedia asta. Băieții s-au refugiat în sport și au încercat să ajungă la performanță pentru a-și sprijini mama și bunica, iar acestea la rândul lor erau necăjite și supărate că nu aveau resursele financiare pentru a-i susține pe băieți să ajungă mai sus și mai departe. Dacă e să fii învățat ceva din întâlnirea cu familia Stănescu este că suferința provocată de pierderea cuiva drag te poate încătușa, așa cum s-a întâmplat cu mama și cu bunica, ori te poate motiva să dai ce este mai bun din tine cum ne-a demonstrat-o Răzvan și pe ale cărui urme calcă fratele lui mai mic Robert. Dar hai să-ți spun despre casa pe care am găsit-o și deciziile pe care am fost forțați de situație să le luăm.
Încă de pe drum, când Dragoș Bucur ne-a spus despre acest caz, ne-am gândit că vechea casă va putea fi supraînălțată pentru a le face două dormitoare băieților. Nu știam despre bunică și nu știam exact starea casei pe care urma să o renovăm. După ce i-am cunoscut și după ce constructorul Florin Brînzan a făcut o investigare la fața locului, am realizat cu toții că nu era deloc fezabilă soluția cu supraînălțarea. Fundația casei vechi era una absolut precară. În loc de 80 cm adâncime, aceasta avea doar 25 cm. Nu s-a văzut pe filmare, dar am stat mai multe ore după ce familia a fost trimisă în vacanță pentru a lua o decizie finală. Nu aveam timpul necesar pentru a rezolva toate problemele. Colegii mei arhitecți, Omid Ghannadi și Alina Vîlcu s-au gândit mult la o soluție arhitecturală, ca până la urmă, împreună cu constructorul Florin Brînzan să ajungem la o concluzie: casa veche va fi renovată, iar pentru băieți se va construi o nouă casă, una de mici dimensiuni cu două camere în oglindă și o baie între ele. Casa veche nu putea fi modificată sub aspectul compartimentării, așa că ne-am gândit ca aceasta să rămână cu compartimentarea existentă, iar ca modificare, unul dintre dormitoare să fie organizat ca bucătărie și baie. Alina s-a ocupat de living și bucătărie, iar eu de dormitorul mamei și de baie. Uite mai jos planul casei vechi.
HOLUL 1,50 x 3,00 metri:
Mobilă realizată pe comandă la sponsorul Martplast, taburet de la Ikea,
Corpuri de iluminat, covoare, carpete și tablouri de la Dedeman.
Parchet în toată casa model Oak Old Style de la Dedeman.
LIVINGUL 3,15 x 3,25 metri:
Mobilă și oglinzi realizate pe comandă la sponsorul Martplast.
Șemineu electric model Napoli de la Dedeman.
Covor, corpuri de iluminat, decorațiuni, scaune tapițate de la Dedeman.
BUCĂTĂRIA 2,65 x 3,20 metri:
Mobilă realizată pe comandă la sponsorul Martplast.
Faianță model Mosaico vopsită albă, lambriu lemn vopsit alb, ambele de la Dedeman.
Electrocasnice, dotări, decorațiuni, veselă și tablouri de la Dedeman.
Tâmplărie ferestre de la sponsorul Barrier.
BAIA 1,30, 320 metri:
Mobilă cu lavoar inclus model Cinzia, oglindă model Cinzia, dulăpioare Cinzia de la Dedeman.
Pardoseală și pereți gresie model Woodstyle de la Dedeman.
Brâu decorativ Salonika de la Dedeman.
Bordură Toledo de la Dedeman.
În zona de duș faianță Ege albă de la Dedeman.
Plafonieră model Vanity de la Dedeman.
Plante, decorațiuni și tablouri de la Dedeman.
DORMITORUL MAMEI 3,20 x 3,20 metri:
Mobilă pe comandă de la Martplast, inclusiv măsuța, patul tapițat și fotoliul.
Corp de iluminat, tablouri, perdele, obiecte decorative, covor, rozete decorative de la Dedeman.
Casa băieților a fost proiectul de care s-a ocupat colegul nostru Omid Ghannadi, care a gândit o locuință simplă cu două camere în oglindă și o baie la mijloc. Ambele camere au fost amenajate identic pentru ca frații să nu se supere. Casa la exterior are două fațade acoperite de învelitoare din tablă, ceea ce dă impresia că acoperișul se prelungește până jos. Casa este pe structură din lemn și camerele au la interior o înălțime de 3,30 metri, iar fiecare dintre ele beneficiază de o fereastră generoasă care include și ușă de acces direct în curte. Pentru ca această nouă construcție să poată fi bine văzută de către camerele de luat vederi, s-a luat decizia ca gardul să fie montat după plecarea noastră.
Tâmplăria este de la sponsorul http://www.barrier.ro/Barrier, iar pavajele de la Elis Pavaje.
Și noi am învățat multe după întâlnirea cu această familie, dar sunt sigură că și familia a înțeles că ajutorul dat de către echipa Visuri la cheie a venit în întâmpinarea unui sportiv talentat, care acum își poate lua povara susținerii familiei de pe umeri și să se concentreze să-și atingă scopul: o medalie la Olimpiadă.
Crede în oameni! Vei vedea și miercurea viitoare o poveste absolut impresionantă de viață, care ne-a marcat pe toți. Până atunci poți revedea secvențe din acest episod pe site-ul visurilacheie.protv.ro, merită să verifici programul ProTv să vezi când se reia emisiunea în weekend și de asemenea poți revedea oricând, orice episod difuzat deja pe voyo.ro.
39
Felicitari, Adela! Sunteti niste oameni minunati si ma bucur tare mult cand vad familii asa de greu incercate de soarta pe care voi le faceti atat de fericite!
Casa din episodul nostru e casa noastra de vis, imi poti da pe e-mail o estimare de pret pentru tot (constructie de la zero+amenajare interioara), te rog?
Multumesc si multa sanatate si inspiratie in continuare!
Roxana, cel mai sigur îți poata da o estimare domnul constructor Florin Brînzan. Aici ai datele lui de contact http://www.albring.ro/index-4.html
Adela, ce frumos ati amenajat aceasta casa! Am gasit multe raspunsuri pentru amenajarile mele viitoare.
Daca se poate, poti sa-mi spui cu ce vopsea s-au vopsit gresia si lambriurile din bucatarie?
rectificare, e vorba despre vopsirea faiantei
Există o vopsea specială pentu faianță de la Oskar. Uite aici https://www.dedeman.ro/bucuresti5/vopsea-direct-pe-faianta-oskar-interior-pe-baza-de-apa-alb-perlat-0-6-l/p/5013841 Pentru lambriuri s-a folosit vopsea pentru lemn.
Sunt si alte culori in afara de alb?
Superb! N-am cuvinte sa descriu cat de mult imi place rezultatul. 🙂 Felicitari!
Ati facut o treaba foarte buna!Proiectul e minunat gandit si realizat!
Sa fiți binecuvântați pentru ceea ce faceți! Complexul este superb! Felicitări tuturor participanților la lecția de bunătate, efort fizic, intelectual ,financiar!
Sunteti minunati. Va iubesc
Buna, Adela! Ar fi minunat ca sa putem apela cu totii la serviciile unui designer! Ne-au placut de fiecare data proiectele voastre din emisiuni. Dar pt cineva care nu este in domeniu, este greu chiar si sa „copiezi”. Contextul este altul. Felicitari! Darcu aceasta ocazie nu ma pot abtine sa intreb, cum as putea primi si eu sfaturi pt o fatada de casa careia noi nu ii vedem finalitatea. Avem casa, cumparata la rosu, de cativa ani, greu a venit si vremea exteriorului, dar nu gasim rezolvari pt probleme, pe o parte, dar nici pt completari pe alta parte. Multumesc. Si scuze.
Cristina, conform legislației în vigoare, proiectul casei voastre ar fi trebuit să fie întocmit de către un arhitect cu drept de semnătură. În acest proiect ar trebui să se găsească și specificațiile pentru fațadele casei voastre. Dacă nu aveți așa ceva ar trebui să apelați la un arhitect pentru că aveți nevoie de autorizație de construire, chiar dacă vreți să schimbați culoarea fațadelor. Deci, trebuie să apelezi la serviciile unui arhitect care să-și pună ștampila pe proiect.
Buna Adela!!!! In sfarsit,ai reusit sa folosesti vopseaua ptr faianta, cum ti se pare??? In instructiuni spune ca trebuie sa slefuiesti inainte, asa e?
Nu am prevăzut eu vopsirea faianței, ci Alina 🙂 Încă n-am testat la mine acasă vopseaua. Faianța folosită aici nu a fost lucioasă, deci nici șlefuirea nu a fost necesară.
Felicitari pentru ce ati realizat!Imi poti spune, te rog, plinta alba de unde e achizitionata si cum se numeste? Multumesc!
Plinta albă este din MDF de la Dedeman, uite aici https://www.dedeman.ro/bucuresti5/plinta-mdf-vkm-100-01-alba-2800×60-mm/p/4016427
Felicitări! O emisiune minunata și niște amenajări superbe.Am o întrebare îmi puteți spune de unde pot achiziționa un prag în forma de ‘z’? Mulțumesc
Ce fel de tabla a fost folosita pentru acoperisul si fatada casei baietilor ? Unde as putea gasi si eu acest model (gri / negru) ?
La fatada – a fost montata direct peste polistiren ?
Multumesc!
Sergiu, tabla se numește retro panel de la Bilka și o găsești pe comandă la Dedeman.
Casa baietilor are incalzire? Este o casa de vara?
Ambele case beneficiază de încălzire care se face cu centrala termică pe lemne.
FELICITARI ,SUNTETI MINUNATI
Buna, Adela! Felicitari pentru munca depusa in amenajarea fiecarei case! Vin si eu cu o curiozitate. Am vazut in mai multe episoade ale Visuri la cheie ca se opteaza pentru bucataria de tip open space, atunci cand e vorba de case. Romanii inca gatesc mult, cu ceapa, cu carne, sarmale omleta, etc. Sunt feluri de mancare la care hota nu cred ca face fata, mai ales in open space. De ce optati totusi pentru o astfel de bucatarie? Este ce isi doresc proprietarii? Sau e pentru liniaritate si pentru a face ca un spatiu mic sa para mai mare? Multumesc si bafta pe mai departe!
Sunt ferestre prin care se poate face aerisirea fără probleme și da, prin open-space un spațiu mai mic devine mai larg și mai luminos având în vedere eliminarea ușilor interioare.
Buna ziua, sunt foarte curioasa daca cei de la Martplast au schitele bucatariilor facute de-a lungul episoadelor si daca se poate cere sa faca la comanda aceleasi bucatarii ca si cele din emisiune ?
Normal că le mai au 🙂 Și da, poți da comandă pentru modele similare.
Veste buna !! Mulțumesc frumos!
Buna seara , asi dori sa va rog sa imi indicati sursa paourilor din holul de acces in casa mamei , cele din lemn si sfoara ;multumesc !Si pentru o solutie , din partea dvs. , cum va pot contacta , pentru viitor , deja imi fac buget !
Rodica, mobila cu plasă de Viena este realizată pe comandă la Marplast. Adresa mea de mail este publică adelaparvu@gmail.com 🙂
Buna ziua! Va felicit si eu pentru tot ceea ce faceti pentru semenii nostri aflați in dificultate. As avea si eu doua intrebari: de unde a fost achizitionata usa albã de interior, cea din casa veche si ce model de centrală pe lemne s-a folosit pentru încălzirea celor doua case?
Marina, ușile sunt de la Dedeman, iar cetrala termică este pe lemne tot de la Dedeman.
Bravo, copii, sunteți minunați! Țineți-o tot așa! Mă emoționați de fiecare dată și, de aceea, vă iubesc!
Buna ziua ,
Doamnda Adela, baia mea la casa este 2,25 x 3 m, dar eu ma gandeam sa fac o modificare , adica sa fac baia 1,3 x 3 m , iar spatiul care ramana sa fie un hol de trecere . Ce parere aveti ? Este pre mica baia. As dori daca se poate sa imi dati o sugestie / sfat . Daca aveti nevoie de mai multe detalii va pot trimite planul .
Multumesc frumos .
Imi place enorm canapeaua lata din dormitorul mamei. de altfel tot dormitorul e absolut superb, cu culorile acelea delicate. E de la Dedeman canapeaua?
Felicitari!!!
Dragă Simina, așa cum am scris în articol este un pat cu tăblie pe două laturi de 140 cm lățime și este realizat pe comandă la sponsorul Martplast. Își poți comanda ceva similar la EverArt sau Divanissimi.
Felicitari Adela pentru tot ceea ce faci acolo in emisiune si aici pe blog.Te rog ajuta-ma cu un site sau o adresa de showroom a celor de la Martplast. Multumesc. Succes pe mai departe!
Dragă Oana, ai linkurile pe numele Martplast, dar îți mai dau încă o dată aici linkul http://www.martplast.ro/
Felicitari! Ce corpuri de iluminat ai folosit in dormitorul mamei?
Bună Emilia! Am folosit niște corpuri de iluminat de la Dedeman, dar le-am modificat pe șantier.