adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (7)

In Case, Design Interior, Horeca

După ce a aranjat-o frumos, și-a deschis casa turiștilor

Se întâmplă în viață să ajungi într-un moment în care locul tău de vis merită sau trebuie să-l împarțit cu alții. Da, fie că ajungi singur, fie că ești în căutarea unei soluții ca să-ți întreții casa, ea poate deveni locul de vacanță pentru alte familii. Te-ai prins ce poți face, nu? O închiriezi. Așa a procedat și proprietara acestei șarmante căsuțe de lemn. Și-a transformat casa de lemn care avea două dormitoare într-o mică pensiune, mai exact o casă de oaspeți. Da, e adevărat că cine vine aici are și ce vedea și nu mă refer doar la casa și grădina ei, ci și la împrejurimi, căci peisajele sunt de vis și te invită la drumeții în natură.

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (15)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (18)

Deși n-ai crede, dar casa a fost concepută de un arhitect. Spun asta pentru că atunci când vezi că e din lemn și de dimensiuni reduse ai impresia că o poți face și tu. Ei bine, Gemma Roberts, proprietara de origine britanică a apelat la arhitectul Thomas Lyon pentru a-i crea acest loc de vis. Iar semnătura arhitectului, pasionat de cercuri, se citește după câteva elemente, mai exact ferestrele rotunde (una ai s-o vezi în dormitorul galben), motivele decorative sculptate pe ușa de la intrare sau pe bârna de deasupra șemineului, dar și câteva piese de mobilier alese pentru grădină, nu întâmplător în formă de semicerc.

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (23)

Proprietara a visat mult timp să ai propriul chalet, unul cum văzuse în Franța și pe care și-l imagina transformat într-un loc romantic. Da, este cunoscută în zona ei, mai exact în Dartmoor, aproape de Haytor Vale din Marea Britanie că îi plac inimioarele. Este și supra numită Heart Lady (Doamna Inimă sau Dama de Roșu, dacă vrei) pentru că întotdeauna cumpără lucruri care au o astfel de formă. De altfel, ai să le regăsești și la interiorul casei ei, pe care a denumit-o The Secret Holt (locul secret de pe dealul împădurit). Și da, casa este situată în zonă deluroasă, la circa 1500 metri deasupra nivelului mării, de unde în zilele senine se pot vedea peisaje superbe, de la fermele din zonă la terenurile agricole cultivate, pâlcurile de pădure și în zare marea.
adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (28)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (11)

Interiorul casei este foarte intim, plăcut și în ciuda combinației de obiecte, are un aer british, cochet. Începând cu nuanța îndrăzneață de roșu din zona de living și până la dormitoarele romantic decorate, stilul british este simțit când dai de grădină, una ce pare sălbatică, dar doar pare, și care se vede în toată splendoarea ei pe ferestre. Și da, deși casa e mică ea este iluminată natural cu ochiuri de gream prezente unde nu te-ai aștepta. Bucătăria, spre exemplu, este situată la vedere într-un colț al camerei de zi. Și acolo a fost creat un mic gol pentru o fereastră. M-a surprins chiuveta de aici, care arată ca o adevărată sculptură din piatră și lemn.

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (20)

În lumina zilei descoperi piese cumpărate de la licitații, cum ar fi ușile de lemn sculptate sau patul din dormitorul galben aduse din Indonezia. Patul are o poveste haioasă. A fost livrat pe bucăți, respectiv șaizeci de piese separate și fără nicio broșură cu instrucțiuni de instalare. Într-un final a fost montat. Dar mi-a plăcut și tapetul în baie, unul înflorat, care aduce un plus de feminitate. Și-am spus că nu e mare casa, căci are pe lângă zona de zi, adică o cameră mai spațioasă, alte două dormitoare. Contează însă enorm grădina. Da dom’le o casă adevărată, fie ea și mică, e una care are grădină, are peisaj. Și uite ce colț de rai și-a făcut Gemma, iar acum prin intermediul Unique Home Stays și alții se pot caza aici pentru o vacanță de vis. Mie mi-a plăcut mult locul. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (7)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (24)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (25)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (3)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (12)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (2)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (10)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (26)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (9)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (8)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (5)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (14)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (17)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (21)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (4)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (19)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (27)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (22)

adelaparvu.com despre The Secret Holt, casa rustica, casa Marea Britanie, casa cu gradina in stil british, Foto Unique Stays Home (16) Sursa foto: Unique Home Stays 

2 raspunsuri pentru După ce a aranjat-o frumos, și-a deschis casa turiștilor

  1. Raluca spune:

    Foarte frumos articol! Minunată casă! Nu locuim atât de departe de ea, vom merge acolo cu sigurantă 🙂 Mulțumim tare mult pentru că ne-ați prezentat aşa casă frumoasă

  2. Dana spune:

    Pozitia face toata reclama, trebuie sa fie intr-o zona turistica, si cred ca pamantul este cel valoros acolo. Casuta este mica, dar suficient de mare pentru o casa de vacanta. Pare confortabila, are tot ce-i trebuie . Asta da investitie 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *