adelaparvu.com despre casa mica de vacanta Norvegia, Foto Per Erik Jaeger

In Case, Design Interior

De când au cumpărat cabana și-au făcut propriile tradiții de Crăciun

Până la urmă timpul petrecut cu familia contează cel mai mult de Crăciun, iar unele familii au propriile lor obiceiuri, dincolo de ceea ce înseamnă tradiție și folclor. Am ales să-ți prezint azi o cabană mică din Norvegia, pe care proprietarii ei au transformat-o în locul preferat pentru sărbătorile de iarnă, un loc unde se adună cu toții și se bucură unii de alții. Au căutat mult cabana ca să fie aproape de orașul unde locuiesc, dar în drum spre părinții lui, deci cumva la mijloc. Ani de zile au tot închiriat căsuțe de vacanță, căci el are trei copii și doi nepoți, iar ea are doi copii, așa că de Crăciun se strâng douăsprezece persoane. Și-au dorit o căsuță mică, dar cu suficiente locuri de dormit și una aproape de o pârtie de ski. Ei bine, în 2008 au găsit una exact pe gustul lor. Dar hai să-ți spun mai multe.

Mi-a plăcut căsuța pentru că are acea atmosferă plăcută de familie, cu spații mici, dar calde, cu accente rustice, alături de altele actuale, cu șemineu din piatră care se vede din living, dar și din sufragerie, ca un punct central al zonei de zi. Și da, mi-au plăcut obieciurile lor. Pentru proprietar Crăciunul înseamnă brad înalt al cărui vârf musai să ajungă până în plafon, iar pentru proprietară musai să existe ceva roșu și de preferat sunt lalele pe masă. Nu le plac decorările exagerate, așa că prezența bradului și a câtorva accente roșii le ajunge, dar e important ca zilele petrecute cu familia să fie unele relaxate. Așa că în majoritatea timpului cât stau în casă sunt în pijamale, însă atunci când se pun la masă se aranjează.

Cabana și-au dorit-o cu strictul necesar, așa că multe obiectele pe care le-au achiziționate odată cu ea au fost păstrate, cum ar fi paturile. Sunt patru dormitoare aici, desigur de mici dimensiuni, trei dintre ele cu paturi supraetajate și da și-au dorit confort, respectiv să aibă electricitate și baie cu duș. Au instalat trei boilere de mai mici dimensiuni care să facă față necesarului de apă caldă, căci într-un boiler mai mic și apa se încălzește mai repede. Bucătăria este complet utilată și poziționată astfel încât pe ferestre să se vadă frumos peisajul montan. Ei bine, în această bucătărie se prepară și bunătățile de Crăciun, rețete păstrate și transmise în familie, de la dulciuri la fripturi garnisite cu sosuri speciale.

Cei doi soți nu și-ar fi închipuit niciodată că vor avea propriile tradiții de Crăciun, dar de când au cumpărat căsuța asta sunt nerăbdători să se întâlnească cu toții la final de an. El cu pomul și cu grătarul din curte, ea cu lalele roșii și bucătăreala. Zilele trec frumos căci merg și pe pârtia de ski, iar după sport în aer liber se tolănesc cu toții în camera de zi și vorbesc vrute și nevrute. Poate că ar trebui să fie Crăciunul mai des, nu doar pentru familia de care ți-am spus azi, ci pentru noi toți. N-ar trebui să așteptăm să fie Sărbătoare ca să celebrăm familia și să fim aproape de cei dragi. Poate ar fi cazul să ne gândim de ce am ajuns să fim așa. Uite, poate că în locul unor case mari și spațioase, unele mai mici, dar calde s-ar putea să fie ceea ce avem cu adevărat nevoie, căci casele mici sunt cele care ne forțează să fim mai aproape de familia noastră. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta Norvegia, Foto Per Erik Jaeger (2)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta Norvegia, Foto Per Erik Jaeger (1)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta Norvegia, Foto Per Erik Jaeger (13)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta Norvegia, Foto Per Erik Jaeger (10)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta Norvegia, Foto Per Erik Jaeger (11)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta Norvegia, Foto Per Erik Jaeger (7)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta Norvegia, Foto Per Erik Jaeger (9)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta Norvegia, Foto Per Erik Jaeger (3)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta Norvegia, Foto Per Erik Jaeger

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta Norvegia, Foto Per Erik Jaeger (6)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta Norvegia, Foto Per Erik Jaeger (8)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta Norvegia, Foto Per Erik Jaeger (12)

adelaparvu.com despre casa mica de vacanta Norvegia, Foto Per Erik Jaeger (14)
Foto: Per Erik Jaeger

4 raspunsuri pentru De când au cumpărat cabana și-au făcut propriile tradiții de Crăciun

 1. Roxana spune:

  Buna, Adela si Sarbatori fericite!
  desi nu am avut deloc timp sa-ti scriu, m-am uitat pe „furate” la tot ce ne-ai trimis. E minunata atmosfera in cabana aceasta. fiecare colt are ceva magic si canapeaua este foarte frumoasa.am casa plina de oaspeti (familia noastra) si eu sunt la munca. Mi s-a incalzit sufletul cand fiecare a zis ca e frumos decorat apartamentul meu. si multe sunt ideile tale. Sa ne auzim cu bine si sa ne arati mereu lucruri frumoase!

 2. Ana spune:

  Superb! Sarbatori fericite Adela

 3. Lucia spune:

  Minunat! Multumim pt. aceste incantatoare imagini! SARBATORI FERICITE!

 4. Corina spune:

  Multumesc pt tot ceea ce faceti si sărbători fericite cu cei dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *